Mobilnost

Rivian otvara razvojni centar u Srbiji, objavljeni oglasi za kadrove

rivian razvojni centar srbija R1S All Electric SUV

R1S All Electric SUV (photo: Rivian)

Objavljeno

22.09.2022.

Država

Podeli

Objavljeno

22.09.2022.

Država

Podeli

Američka firma Rivian, koja proizvodi električna vozila i tehnološka rešenja za automobilsku industriju, otvoriće razvojni centar u Beogradu u kojem će, za početak, zaposliti 200 inženjera i drugih kadrova.

Rivian, koji je osnovan 2009. godine, je već objavio oglase za zapošljavanje i započeo formiranje tima za tehnološki centar u Srbiji. Startap, koji je osnovao Robert Joseph Scaringe, proizvodi električna terenska i dostavna vozila. Kreirali su sopstvenu platformu za razvoj električnih vozila i dosad razvili dva modela: R1S i R1T.

Oglasi za posao mogu se naći na sajtu firme.

Sindi Nikola, potpredsednica odeljenja za zapošljavanje u Rivianu, za Netokraciju je izjavila da je firma uzbuđeni zbog otvaranja razvojnog centra baš u Srbiji.

Rivian: tražimo znatiželjne i hrabre osobe

Namera Riviana je, kako je objasnila, da u Srbiji osnuju savremeni tehnološki centar koji će doprineti kreiranju vodećih proizvoda i usluga na globalnom tržištu.

Rivian će otvoriti pozicije za visokokvalifikovan kadar u regionu, dodala je Nikola.

Inače, američki startap je pre nedelju dana sa kompanijom Mercedes-Benz dogovorio osnivanje zajedničke firme za proizvodnju električnih kombija. Fabrika bi, kako je navedeno, trebalo da bude izgrađena za nekoliko godina u Evropi.

U okviru oglasa za posao Rivian navodi da je njegova misija da svet zauvek ostane avanturistički. To se odnosi na električna avanturistička vozila bez emisija koja stvaramo i znatiželjne i hrabre osobe koje želimo da privučemo, naveo je Rivian, u koji je Ford prošle godine investirao 500 miliona dolara.

Komentara: (2)
Lažna reklama / 12.10.2022.

Smaraju u cik zore ponudama, ali su jadne. Došli po robove. Ako prihvate takve ponude, sami su krivi.

Još kad biste objavili kakvi su / 28.10.2022.

Arogancija nepismenih Amera, došli da nas tretiraju kao 3. svet.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Električni putnički hidroavion dobio svog prvog kupca

Električni putnički amfibijski avion dobio svog prvog kupca

22. septembar 2022. - Električni putnički amfibijski avion PHA-ZE 100 je najavljen prošle godine, a sada su rezervisani prvi primerci

EU zabranila prodaju vozila benzin dizel od 2035 godine

Finalno potvrđeno: EU zabranila prodaju vozila na benzin, dizel od 2035. godine

22. septembar 2022. - Ministri energetike zemalja EU dogovorili su zabranu prodaje novih automobila i kombija na benzin i dizel od 2035, ali uz jedan izuzetak

Orgin pokreće proizvodnju stanica za punjenje električnih vozila u Srbiji

Origin pokreće proizvodnju stanica za punjenje električnih vozila u Srbiji

22. septembar 2022. - Novi Sad će dobiti fabriku za pravljenje stanica za brzo punjenje električnih vozila. Početak proizvodnje je planiran ovog proleća.

Električni auto je u Evropi najjeftinije napuniti u Holandiji i na Balkanu

22. septembar 2022. - Punjenje automobila na struju najjeftinije je u Holandiji - 2,74 evrocenta, a najskuplje u Danskoj - 27,65 evrocenta