Mobilnost

Rivian otvara razvojni centar u Srbiji, objavljeni oglasi za kadrove

rivian razvojni centar srbija R1S All Electric SUV

R1S All Electric SUV (photo: Rivian)

Objavljeno

22.09.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.09.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Američka firma Rivian, koja proizvodi električna vozila i tehnološka rešenja za automobilsku industriju, otvoriće razvojni centar u Beogradu u kojem će, za početak, zaposliti 200 inženjera i drugih kadrova.

Rivian, koji je osnovan 2009. godine, je već objavio oglase za zapošljavanje i započeo formiranje tima za tehnološki centar u Srbiji. Startap, koji je osnovao Robert Joseph Scaringe, proizvodi električna terenska i dostavna vozila. Kreirali su sopstvenu platformu za razvoj električnih vozila i dosad razvili dva modela: R1S i R1T.

Oglasi za posao mogu se naći na sajtu firme.

Sindi Nikola, potpredsednica odeljenja za zapošljavanje u Rivianu, za Netokraciju je izjavila da je firma uzbuđeni zbog otvaranja razvojnog centra baš u Srbiji.

Rivian: tražimo znatiželjne i hrabre osobe

Namera Riviana je, kako je objasnila, da u Srbiji osnuju savremeni tehnološki centar koji će doprineti kreiranju vodećih proizvoda i usluga na globalnom tržištu.

Rivian će otvoriti pozicije za visokokvalifikovan kadar u regionu, dodala je Nikola.

Inače, američki startap je pre nedelju dana sa kompanijom Mercedes-Benz dogovorio osnivanje zajedničke firme za proizvodnju električnih kombija. Fabrika bi, kako je navedeno, trebalo da bude izgrađena za nekoliko godina u Evropi.

U okviru oglasa za posao Rivian navodi da je njegova misija da svet zauvek ostane avanturistički. To se odnosi na električna avanturistička vozila bez emisija koja stvaramo i znatiželjne i hrabre osobe koje želimo da privučemo, naveo je Rivian, u koji je Ford prošle godine investirao 500 miliona dolara.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Nemacka elektroprivreda LEAG uglja najsavremeniju zelenu tehnologiju

Nemačka elektroprivreda LEAG prelazi s uglja na najsavremeniju zelenu tehnologiju

06 октобра 2022 - Proizvođač uglja i struje LEAG lansirao je ogroman plan ulaganja u čistu energiju, budući da će Nemačka odbaciti ugalj 2038. ili čak ranije

rivian razvojni centar srbija R1S All Electric SUV

Rivian otvara razvojni centar u Srbiji, objavljeni oglasi za kadrove

22 септембра 2022 - Američki startap je pre nedelju dana sa kompanijom Mercedes-Benz dogovorio osnivanje zajedničke firme za proizvodnju električnih kombija

Evropski parlament povecanje ciljeva obnovljive izvore stednju energije

Evropski parlament glasao za povećanje cilja za obnovljive izvore za 2030. na 45 odsto

17 септембра 2022 - Evropski parlament je podržao revizije direktiva o obnovljivoj energiji i energetskoj efikasnosti i predložio da se ciljevi povećaju

Septembar odlican BajsomNaPosao

Septembar je odličan da počneš da ideš #BajsomNaPosao

13 септембра 2022 - Ulice za bicikliste sprovode kampanju #BajsomNaPosao da Beograđanima i Beograđankama promovišu alternativne i održive vidove transporta