Mobilnost

Rivian otvara razvojni centar u Srbiji, objavljeni oglasi za kadrove

rivian razvojni centar srbija R1S All Electric SUV

R1S All Electric SUV (photo: Rivian)

Objavljeno

22.09.2022.

Država

Podeli

Objavljeno

22.09.2022.

Država

Podeli

Američka firma Rivian, koja proizvodi električna vozila i tehnološka rešenja za automobilsku industriju, otvoriće razvojni centar u Beogradu u kojem će, za početak, zaposliti 200 inženjera i drugih kadrova.

Rivian, koji je osnovan 2009. godine, je već objavio oglase za zapošljavanje i započeo formiranje tima za tehnološki centar u Srbiji. Startap, koji je osnovao Robert Joseph Scaringe, proizvodi električna terenska i dostavna vozila. Kreirali su sopstvenu platformu za razvoj električnih vozila i dosad razvili dva modela: R1S i R1T.

Oglasi za posao mogu se naći na sajtu firme.

Sindi Nikola, potpredsednica odeljenja za zapošljavanje u Rivianu, za Netokraciju je izjavila da je firma uzbuđeni zbog otvaranja razvojnog centra baš u Srbiji.

Rivian: tražimo znatiželjne i hrabre osobe

Namera Riviana je, kako je objasnila, da u Srbiji osnuju savremeni tehnološki centar koji će doprineti kreiranju vodećih proizvoda i usluga na globalnom tržištu.

Rivian će otvoriti pozicije za visokokvalifikovan kadar u regionu, dodala je Nikola.

Inače, američki startap je pre nedelju dana sa kompanijom Mercedes-Benz dogovorio osnivanje zajedničke firme za proizvodnju električnih kombija. Fabrika bi, kako je navedeno, trebalo da bude izgrađena za nekoliko godina u Evropi.

U okviru oglasa za posao Rivian navodi da je njegova misija da svet zauvek ostane avanturistički. To se odnosi na električna avanturistička vozila bez emisija koja stvaramo i znatiželjne i hrabre osobe koje želimo da privučemo, naveo je Rivian, u koji je Ford prošle godine investirao 500 miliona dolara.

Komentara: (2)
Lažna reklama / 12.10.2022.

Smaraju u cik zore ponudama, ali su jadne. Došli po robove. Ako prihvate takve ponude, sami su krivi.

Još kad biste objavili kakvi su / 28.10.2022.

Arogancija nepismenih Amera, došli da nas tretiraju kao 3. svet.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

22. septembar 2022. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

bec-zeleni-vodonik-punjac-autobusi

Beč i Budimpešta dobili prve elektrolizere za proizvodnju zelenog vodonika

22. septembar 2022. - Pogon u Beču ima kapacitet od tri megavata, a u predgrađu Budimpešte 10 MW, i kako tvrde u kompaniji MOL najveći je u regionu

rimac technology bmw saradnja elektricna vozila

Rimac će proizvoditi baterijske sisteme za električna vozila BMW-a

22. septembar 2022. - Firma Rimac Technology, koja je u vlasništvu kompanije Rimac Grupa, sklopila je partnerstvo sa nemačkim automobilskim gigantom BMW

elektricni trotineti registracija kazne srbija

Počela registracija električnih trotineta u Srbiji – posle 15. juna stižu kazne

22. septembar 2022. - Registracija električnih trotineta je početak uvođenja reda u korišćenje ovih prevoznih sredstava u Srbiji