Pravila preuzimanja sadržaja

Celokupan sadržaj ovog portala predstavlja autorsko delo i Centar za promociju održivog razvoja, kao izdavač i nosilac imovinskih autorskih prava, zadržava pravo da štiti i ostvaruje autorska prava u skladu sa nadležnim pozitivno – pravnim propisima. Pod Copyright-om zaštićenim sadržajem naročito podrazumevamo: tekst, fotografije, ilustracije, audio zapise, dizajn veb sajta i programerski kod.

Izuzetno od zadržanog Copyright režima, vlasnik portala dozvoljava svim pravnim i fizičkim licima da koriste tekstualni sadržaj i isti prenose na svojim veb sajtovima, uz ispunjavanje sledećih uslova:

– Dozvoljeno je preuzeti 100% karaktera svakog pojedinačnog članka, uz obavezno upućivanje čitaoca u prvoj ili drugoj rečenici članka na izvor članka tako što će navesti pun naziv medija Balkan Green Energy News (drugom bojom ili drugim fontom ili boldovanim slovima) koji je izvor informacije, uz obavezno postavljanje tzv živog linka ka stranici na kojoj je tekst izvorno objavljen.

– Zabranjeno je menjanje teksta, izvlačenje rečenica iz konteksta i bilo koje drugo ugrožavanje integriteta dela, kao i objavljivanje u nedostojnom i uvredljivom kontekstu

– Postavljeni link ka tekstu ne sme sadržati “nofollow”

U svim drugim situacijama koje se ne mogu podvesti pod navedene izuzetke potrebno je tražiti zasebnu saglasnost za preuzimanje sadržaja preko zvaničnog kontakt imejla medija BALKAN GREEN ENERGY NEWS.

Korišćenje materijala uz nepoštovanje bilo kog od pomenutih pravila smatraće se kršenjem autorskih prava, u smislu Zakona o autorskim i srodnim pravima odnosno drugog zakona koji se ima primeniti u konkretnom slučaju.