OIE

Inicijalna javna ponuda akcija Fintel energije u maju

Inicijalna javna ponuda akcija Fintel energije u maju

Photo: Pixabay

Objavljeno

27.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Kompanija Fintel energija u maju bi trebalo da sprovede inicijalnu javnu ponudu akcija (IPO) na Beogradskoj berzi, izjavio je generalni direktor Tiziano Giovannetti.

Prva inicijalna ponuda akcija posle skoro 80 godina na Beogradskoj berzi priprema se devet meseci, a Giovannetti je naveo da će tržištu biti ponuđeno između 15 i 20 procenata akcija.

„Neophodna procedura za IPO biće završena u aprilu. Ima puno zainteresovanih i više smo nego sigurni da će to biti uspešan proces“, naveo je Giovannetti.

On je istakao da će prikupljeni novac biti uložen u projekte u Srbiji.

Fintel Energija je ćerka firma italijanske kompanije Fintel Energia Group S.P.A. Fintel energija i srpski MK holding, čiji je vlasnik Miodrag Kostić, su vlasnici firme MK-Fintel Wind.

MK-Fintel Wind je krajem 2015. godine otvorila vetropark Kula snage 9,9 MW, prvi u Srbiji, a oktobra 2016. godine u Zagajici kod Vršca i vetropark La Piccolina snage 6,6 MW. U junu prošle godine ista firma započela je gradnju vetroparka Košava, čija snaga bi u prvoj fazi trebalo da dostigne 69 MW.

Tiziano Giovannetti, koji je i direktor kompanije MK-Fintel Wind, u maju prošle godine izjavio je da kompanija planira da ponudi od 20 do 40 odsto akcija Fintel energije da bi prikupila oko 60 miliona evra.

Krajem februara kompanija MK-Fintel Wind saopštila je da je obezbedila 81,5 miliona evra za finansiranje završetka prve faze vetroparka Košava.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

27. mart 2018. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

27. mart 2018. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

27. mart 2018. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

27. mart 2018. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji