OIE

Inicijalna javna ponuda akcija Fintel energije u maju

Inicijalna javna ponuda akcija Fintel energije u maju

Photo: Pixabay

Objavljeno

27.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Kompanija Fintel energija u maju bi trebalo da sprovede inicijalnu javnu ponudu akcija (IPO) na Beogradskoj berzi, izjavio je generalni direktor Tiziano Giovannetti.

Prva inicijalna ponuda akcija posle skoro 80 godina na Beogradskoj berzi priprema se devet meseci, a Giovannetti je naveo da će tržištu biti ponuđeno između 15 i 20 procenata akcija.

„Neophodna procedura za IPO biće završena u aprilu. Ima puno zainteresovanih i više smo nego sigurni da će to biti uspešan proces“, naveo je Giovannetti.

On je istakao da će prikupljeni novac biti uložen u projekte u Srbiji.

Fintel Energija je ćerka firma italijanske kompanije Fintel Energia Group S.P.A. Fintel energija i srpski MK holding, čiji je vlasnik Miodrag Kostić, su vlasnici firme MK-Fintel Wind.

MK-Fintel Wind je krajem 2015. godine otvorila vetropark Kula snage 9,9 MW, prvi u Srbiji, a oktobra 2016. godine u Zagajici kod Vršca i vetropark La Piccolina snage 6,6 MW. U junu prošle godine ista firma započela je gradnju vetroparka Košava, čija snaga bi u prvoj fazi trebalo da dostigne 69 MW.

Tiziano Giovannetti, koji je i direktor kompanije MK-Fintel Wind, u maju prošle godine izjavio je da kompanija planira da ponudi od 20 do 40 odsto akcija Fintel energije da bi prikupila oko 60 miliona evra.

Krajem februara kompanija MK-Fintel Wind saopštila je da je obezbedila 81,5 miliona evra za finansiranje završetka prve faze vetroparka Košava.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

McKinsey - za dekarbonizaciju ekonomije potrebno više od 9 biliona dolara

McKinsey: Za dekarbonizaciju ekonomije potrebno preko devet biliona dolara godišnje

27 јануара 2022 - Kako bi se dostigli ciljevi za 2050, neophodna su ulaganja na globalnom nivou od 9,2 biliona dolara godišnje, 3,5 biliona više od trenutnih

Energetska zajednica regionalni sistem garancije porekla struje

Energetska zajednica pravi regionalni sistem za garancije porekla struje

26 јануара 2022 - Sekretarijat Energetske zajednice je pokrenuo projekat za uvođenje integrisanog elektronskog sistema za garancije porekla kupljene struje

Agora dekarbonizacija Zapadnom Balkanu prekogranicnog poreza CO2 EU

Agora: Brža dekarbonizacija na Zapadnom Balkanu bi ublažila teret prekograničnog poreza EU na CO2

25 јануара 2022 - Zemlje Zapadnog Balkana treba da ubrzaju integraciju svojih tržišta električne energije i da počnu da naplaćuju ispuštanje CO2, poručuje Agora Energiewende

Albanija udesetostruciti kapacitet vetra, solara 2023

Albanija će udesetostručiti kapacitet iz vetra, solara do kraja 2023. godine

25 јануара 2022 - Operator prenosnog sistema Albanije OST veruje da će 2023. kapacitet solarnih i vetroelektrana vezanih na mrežu dostići 220,4 megavata