Mobilnost

Helbiz će instalirati sistem električnih bicikala u Beogradu

Helbiz ce instalirati sistem elektricnih bicikala u Beogradu

Foto: Helbiz

Objavljeno

25.04.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.04.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Kompanija za mikromobilnost Helbiz iz Njujorka instaliraće i upravljati javnim sistemom elektičnih bicikala u Beogradu. Helbiz će ugovor potpisati sa gradskim vlastima.

Helbiz je izabran za ekskluzivnog isporučioca i upravljača sistema e-bicikala za mikro mobilnost za Beograd, u trajanju od 15 godina, saopštila je kompanija, i dodala da je to prvi ugovor takve vrste u Beogradu.

Helbiz vidi Beograd kao jedno od sedišta kompanije

Helbiz, kako se navodi, smatra Beograd jednim od svojih sedišta, jer je u ovom gradu otvorio kancelariju 2018. godine nakon što se Nemanja Stančić pridružio kompaniji u ulozi tehničkog direktora (eng. chief technological officer). Inače, kompanija je osnovana 2015.

Dodela ugovora usledila je nakon javnog poziva za podnošenje predloga koji je završen ovog meseca, ističe se u saopštenju. Nakon zvaničnog potpisivanja ugovora, koje bi trebalo da usledi narednih nedelja, Helbiz će isporučiti najmanje 1.000 e-bicikala i opremiti 150 parkinga širom grada.

E-bicikli će imati ugrađeni IOT i GPS uređaje

Helbiz će postaviti parkinge i bicikle u nekoliko faza tokom narednih godinu dana, a prvi bicikli će biti dostupni za iznajmljivanje u narednim mesecima.

Dvotočkaši će imati IOT (eng. internet of things) i GPS uređaje, i ispunjavati najnovije bezbednosne standarde, kao što je foto verifikacija upotrebe kacige pomoću veštačke inteligencije koju je razvio tehnički tim kompanije. Vožnja biciklom će moći da se započne i plati preko aplikacije Helbiz.

Inače, njujorška kompanija nudi e-trotinete, e-bicikle i e-motore u više od 40 gradova širom sveta.

Paella: ugovor sa Beogradom će biti najduži u istoriji kompanije

Salvatore Paella, generalni direktor kompanije, izjavio je da će sporazum sa beogradskom vlastima biti najduži u istoriji kompanije, kao i da je njegovo trajanje retkost u ovoj industriji.

Paella očekuje da će ova saradnja podstaći rast prihoda kompanije i proširiti njeno prisustvo u Evropi.

Petnaestogodišnji ugovor sa Beogradom omogućiće kompaniji Helbiz da dokaže svoju sposobnost da bude pravi partner lokalnoj samoupravi, kao i da se uklopi u svakodnevni život građana, rekao je Paella i dodao da im je čast što su u poziciji da promene kretanje stanovnika Beograda na zeleniji i održiviji način.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

rivian razvojni centar srbija R1S All Electric SUV

Rivian otvara razvojni centar u Srbiji, objavljeni oglasi za kadrove

22 септембра 2022 - Američki startap je pre nedelju dana sa kompanijom Mercedes-Benz dogovorio osnivanje zajedničke firme za proizvodnju električnih kombija

Evropski parlament povecanje ciljeva obnovljive izvore stednju energije

Evropski parlament glasao za povećanje cilja za obnovljive izvore za 2030. na 45 odsto

17 септембра 2022 - Evropski parlament je podržao revizije direktiva o obnovljivoj energiji i energetskoj efikasnosti i predložio da se ciljevi povećaju

Septembar odlican BajsomNaPosao

Septembar je odličan da počneš da ideš #BajsomNaPosao

13 септембра 2022 - Ulice za bicikliste sprovode kampanju #BajsomNaPosao da Beograđanima i Beograđankama promovišu alternativne i održive vidove transporta

Inženjeri sa MIT-a razvili novi koncept za jeftine baterije od dostupnih materijala, kao zamenu za litijumske

Inženjeri pronašli jeftiniju i bezbedniju zamenu za litijumske baterije

13 септембра 2022 - Aluminijum-sumporne baterije mogle bi da posluže za balansiranje energije iz obnovljivih izvora, jer su napravljene od jeftinih materijala