Životna sredina

Zavrni rukave i očisti svoj kraj u nedelju – 46 lokacija prijavljeno!

Prikljuci se cetvrtoj akciji Zavrni rukave Srbiji

Slika: Zavrni rukave 25. aprila u Begeču (Eko straža / Facebook)

Objavljeno

26.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

26.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Ljubitelji prirode će 30. maja četvrti put skupljati otpatke u okviru kampanje čišćenja okoline Zavrni rukave, ovog puta na 46 lokacija.

Neformalna organizacija Eko straža objavila je da su lokalni aktivisti i aktivistkinje prijavili 46 mesta na kojima će u nedelju, 30. maja, biti održana još jedna akcija Zavrni rukave. U tri prethodna navrata, počevši od 7. marta, ljudi dobre volje su očistili ukupno 70 lokacija u Srbiji od smeća.

U kampanji Zavrni rukave uklanjanje đubreta nije jedini cilj. Pokrenuta je da bi se masovnim akcijama uticalo na institucije da regulišu upravljanja otpadom, da sprovode zakon i propise i da se u javnosti skrene pažnja na pojavu bacanja otpadaka u okolinu.

Prikljuci se cetvrtoj akciji ciscenja Zavrni rukave
Slika: Eko straža / Facebook

U akcijama je do sada učestvovalo dve i po hiljade ljudi, od čega dve hiljade na poslednjoj, na 52 mesta u više od trideset gradova i sela. Pojedinci i organizacije su do juče prijavljivali lokacije i tako postajali domaćini na lokalnom nivou.

Zavrni rukave 4 na 46 lokacija u Srbiji
Slika: Eko straža

Akcija je otvorena za sve zainteresovane, a oni će spisak i mesta okupljanja pronaći na Facebook stranici i vebsajtu Eko straže. Zavrni rukave se prvi put održava na Divčibarama i Zlatiboru, u Novoj Varoši, Ečki, Novom Pazaru, Pančevu, Jagodini, Braničevu, Đurđevu i Beški.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dan planete Zemlje 2024, Planeta protiv plastike

Dan planete Zemlje 2024: Planeta protiv plastike

26. maj 2021. - Dan planete Zemlje obeležava se svakog 22. aprila počev od 1970. godine. Ovogodišnja tema je Planeta protiv plastike.

biodizel od opušaka

Biodizel od opušaka

26. maj 2021. - Biodizel se smatra obećavajućim rešenjem u potrazi za čistijim alternativama fosilnim gorivima, a jedan od izvora mogu da budu opušci

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

26. maj 2021. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja

Usvojene izmene Uredbe o utvrđivanju Plana smanjenja ambalažnog otpada

Usvojeni novi ciljevi za smanjenje komunalnog ambalažnog otpada u Srbiji

26. maj 2021. - Uredba o utvrđivanju Plana smanjenja ambalažnog otpada iz 2020. nije dala željene rezultate, zbog čega su nedavno usvojene izmene