Životna sredina

Zavrni rukave i očisti svoj kraj u nedelju – 46 lokacija prijavljeno!

Prikljuci se cetvrtoj akciji Zavrni rukave Srbiji

Slika: Zavrni rukave 25. aprila u Begeču (Eko straža / Facebook)

Objavljeno

26.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

26.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Ljubitelji prirode će 30. maja četvrti put skupljati otpatke u okviru kampanje čišćenja okoline Zavrni rukave, ovog puta na 46 lokacija.

Neformalna organizacija Eko straža objavila je da su lokalni aktivisti i aktivistkinje prijavili 46 mesta na kojima će u nedelju, 30. maja, biti održana još jedna akcija Zavrni rukave. U tri prethodna navrata, počevši od 7. marta, ljudi dobre volje su očistili ukupno 70 lokacija u Srbiji od smeća.

U kampanji Zavrni rukave uklanjanje đubreta nije jedini cilj. Pokrenuta je da bi se masovnim akcijama uticalo na institucije da regulišu upravljanja otpadom, da sprovode zakon i propise i da se u javnosti skrene pažnja na pojavu bacanja otpadaka u okolinu.

Prikljuci se cetvrtoj akciji ciscenja Zavrni rukave
Slika: Eko straža / Facebook

U akcijama je do sada učestvovalo dve i po hiljade ljudi, od čega dve hiljade na poslednjoj, na 52 mesta u više od trideset gradova i sela. Pojedinci i organizacije su do juče prijavljivali lokacije i tako postajali domaćini na lokalnom nivou.

Zavrni rukave 4 na 46 lokacija u Srbiji
Slika: Eko straža

Akcija je otvorena za sve zainteresovane, a oni će spisak i mesta okupljanja pronaći na Facebook stranici i vebsajtu Eko straže. Zavrni rukave se prvi put održava na Divčibarama i Zlatiboru, u Novoj Varoši, Ečki, Novom Pazaru, Pančevu, Jagodini, Braničevu, Đurđevu i Beški.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Siemens Gamesa prve reciklabilne elise za vetroturbine

Siemens Gamesa proizveo prve reciklabilne elise za vetroturbine

08 September 2021 - Siemens Gamesa će opremiti RWE-ov vetropark na moru turbinama s elisama koje mogu da se recikliraju zahvaljujući novoj vrsti smole

Severnoj Makedoniji pogon gasifikaciju otpada plazmom

Projekat za gasifikaciju otpada plazmom u Severnoj Makedoniji biće proglašen strateškom investicijom

06 September 2021 - Postrojenje za gasifikaciju plazmom vredno 327 miliona evra će prerađivati komunalni otpad iz većine Severne Makedonije i to bez zagađivanja vazduha, kaže Zaev.

popravka namestaja_smanjimo otpad

Kupovina novih stvari nije više IN, zato popravi, pozajmi i pokloni jer #ZaZeleniSvakiDan

03 September 2021 - Model ponašanja savremenog čoveka koji stalno kupuje novu robu, a paralelno baca staru, bez ideje da popravi ono što se popraviti može, nespojivo je sa održivim razvojem i klimatskom akcijom.

Gradjani se protive gradnji spalionice otpada u Sisku

Građani se protive gradnji spalionice otpada u Sisku

01 September 2021 - Zelena akcija i građanska inicijativa "Siščani nisu smetlišćani!" pozvali su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja da zaustavi projekat.