Životna sredina

Prijavi lokaciju do 25. maja za narednu akciju čišćenja Zavrni rukave

Prijavi lokaciju do 25. maja akciju ciscenja Zavrni rukave 4

Slika: Učesnici akcije 25. aprila na Novom Beogradu i njihov rezultat (Eko straža / Facebook)

Objavljeno

21.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Nakon što je tri puta od marta predvodila građane u akcijama čišćenja širom Srbije, Eko straža poziva na četvrtu akciju u okviru kampanje čišćenja okoline Zavrni rukave.

Grupe ljubitelja prirode su u tri navrata očistile otpatke na ukupno 70 lokacija širom Srbije na poziv Eko straže. Četvrta akcija biće održana 30. maja, a domaćini treba da prijave lokacije do 25. maja preko Facebook stranice.

Lokaciju do 25. maja za akciju ciscenja Zavrni rukave 4
Slika: Zavrni rukave 25. aprila kod Smederevske tvrđave (Eko straža / Facebook)

U kampanji Zavrni rukave čišćenje đubreta nije jedini cilj. Pokrenuta je da bi se masovnim akcijama uticalo na institucije da regulišu upravljanja otpadom, da sprovode zakon i propise i da se u javnosti skrene pažnja na pojavu bacanja otpadaka u okolinu.

Prvi skup održan je 7. marta na dva mesta. Ukupno je u tri akcije učestvovalo dve i po hiljade ljudi, od čega dve hiljade na poslednjoj – u više od trideset gradova i sela.

lokaciju do 25. maja Zavrni rukave 4

Domaćini – grupe i pojedinci koji odaberu lokaciju, treba da označe tačku okupljanja i zakažu skup na Facebook-u. Oni koji su zainteresovani da učestvuju mogu da se jave preko Facebook događaja na koji bi išli, ali nije obavezno. Lokalni organizatori imaju zadatak i da pozovu nadležno komunalno preduzeće da pokupi prikupljene otpatke. Obavestite i medije!

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

21. maj 2021. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja

Usvojene izmene Uredbe o utvrđivanju Plana smanjenja ambalažnog otpada

Usvojeni novi ciljevi za smanjenje komunalnog ambalažnog otpada u Srbiji

21. maj 2021. - Uredba o utvrđivanju Plana smanjenja ambalažnog otpada iz 2020. nije dala željene rezultate, zbog čega su nedavno usvojene izmene

solarni paneli reciklaza startap Solar Materials

Revolucionarna tehnologija za recikliranje 98 odsto materijala iz solarnih panela

21. maj 2021. - Solar Materials osvojio je nagradu Solar Startup Award 2024 za svoje pionirsko rešenje za reciklažu solarnih panela

Industrija plastike decenijama obmanjuje potrošače tvrdnjama o reciklaži

Industrija plastike decenijama obmanjuje potrošače tvrdnjama o reciklaži

21. maj 2021. - Predstavnici industrije plastike promovišu recikliranje kao rešenje pitanja otpada iako znaju da ono nije ni tehnički ni ekonomski održivo