Životna sredina

Prijavi lokaciju do 25. maja za narednu akciju čišćenja Zavrni rukave

Prijavi lokaciju do 25. maja akciju ciscenja Zavrni rukave 4

Slika: Učesnici akcije 25. aprila na Novom Beogradu i njihov rezultat (Eko straža / Facebook)

Objavljeno

21.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Nakon što je tri puta od marta predvodila građane u akcijama čišćenja širom Srbije, Eko straža poziva na četvrtu akciju u okviru kampanje čišćenja okoline Zavrni rukave.

Grupe ljubitelja prirode su u tri navrata očistile otpatke na ukupno 70 lokacija širom Srbije na poziv Eko straže. Četvrta akcija biće održana 30. maja, a domaćini treba da prijave lokacije do 25. maja preko Facebook stranice.

Lokaciju do 25. maja za akciju ciscenja Zavrni rukave 4
Slika: Zavrni rukave 25. aprila kod Smederevske tvrđave (Eko straža / Facebook)

U kampanji Zavrni rukave čišćenje đubreta nije jedini cilj. Pokrenuta je da bi se masovnim akcijama uticalo na institucije da regulišu upravljanja otpadom, da sprovode zakon i propise i da se u javnosti skrene pažnja na pojavu bacanja otpadaka u okolinu.

Prvi skup održan je 7. marta na dva mesta. Ukupno je u tri akcije učestvovalo dve i po hiljade ljudi, od čega dve hiljade na poslednjoj – u više od trideset gradova i sela.

lokaciju do 25. maja Zavrni rukave 4

Domaćini – grupe i pojedinci koji odaberu lokaciju, treba da označe tačku okupljanja i zakažu skup na Facebook-u. Oni koji su zainteresovani da učestvuju mogu da se jave preko Facebook događaja na koji bi išli, ali nije obavezno. Lokalni organizatori imaju zadatak i da pozovu nadležno komunalno preduzeće da pokupi prikupljene otpatke. Obavestite i medije!

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Siemens Gamesa prve reciklabilne elise za vetroturbine

Siemens Gamesa proizveo prve reciklabilne elise za vetroturbine

08 September 2021 - Siemens Gamesa će opremiti RWE-ov vetropark na moru turbinama s elisama koje mogu da se recikliraju zahvaljujući novoj vrsti smole

Severnoj Makedoniji pogon gasifikaciju otpada plazmom

Projekat za gasifikaciju otpada plazmom u Severnoj Makedoniji biće proglašen strateškom investicijom

06 September 2021 - Postrojenje za gasifikaciju plazmom vredno 327 miliona evra će prerađivati komunalni otpad iz većine Severne Makedonije i to bez zagađivanja vazduha, kaže Zaev.

popravka namestaja_smanjimo otpad

Kupovina novih stvari nije više IN, zato popravi, pozajmi i pokloni jer #ZaZeleniSvakiDan

03 September 2021 - Model ponašanja savremenog čoveka koji stalno kupuje novu robu, a paralelno baca staru, bez ideje da popravi ono što se popraviti može, nespojivo je sa održivim razvojem i klimatskom akcijom.

Gradjani se protive gradnji spalionice otpada u Sisku

Građani se protive gradnji spalionice otpada u Sisku

01 September 2021 - Zelena akcija i građanska inicijativa "Siščani nisu smetlišćani!" pozvali su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja da zaustavi projekat.