Životna sredina

Prijavi lokaciju do 25. maja za narednu akciju čišćenja Zavrni rukave

Prijavi lokaciju do 25. maja akciju ciscenja Zavrni rukave 4

Slika: Učesnici akcije 25. aprila na Novom Beogradu i njihov rezultat (Eko straža / Facebook)

Objavljeno

21.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Nakon što je tri puta od marta predvodila građane u akcijama čišćenja širom Srbije, Eko straža poziva na četvrtu akciju u okviru kampanje čišćenja okoline Zavrni rukave.

Grupe ljubitelja prirode su u tri navrata očistile otpatke na ukupno 70 lokacija širom Srbije na poziv Eko straže. Četvrta akcija biće održana 30. maja, a domaćini treba da prijave lokacije do 25. maja preko Facebook stranice.

Lokaciju do 25. maja za akciju ciscenja Zavrni rukave 4
Slika: Zavrni rukave 25. aprila kod Smederevske tvrđave (Eko straža / Facebook)

U kampanji Zavrni rukave čišćenje đubreta nije jedini cilj. Pokrenuta je da bi se masovnim akcijama uticalo na institucije da regulišu upravljanja otpadom, da sprovode zakon i propise i da se u javnosti skrene pažnja na pojavu bacanja otpadaka u okolinu.

Prvi skup održan je 7. marta na dva mesta. Ukupno je u tri akcije učestvovalo dve i po hiljade ljudi, od čega dve hiljade na poslednjoj – u više od trideset gradova i sela.

lokaciju do 25. maja Zavrni rukave 4

Domaćini – grupe i pojedinci koji odaberu lokaciju, treba da označe tačku okupljanja i zakažu skup na Facebook-u. Oni koji su zainteresovani da učestvuju mogu da se jave preko Facebook događaja na koji bi išli, ali nije obavezno. Lokalni organizatori imaju zadatak i da pozovu nadležno komunalno preduzeće da pokupi prikupljene otpatke. Obavestite i medije!

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Novi regionalni centri za upravljanje otpadom u Sremskoj Mitrovici i Pirotu

Novi regionalni centri za upravljanje otpadom u Sremskoj Mitrovici i Pirotu

15 јуна 2022 - Projekat izgradnje regionalnih i reciklažnih centara rešiće problem u 50 gradova i opština, kažu u Ministarstvu zaštite životne sredine

Ambalazni otpad Srbija 2022

Ambalažni otpad – (ne)odgovornost privrede koju građani plaćaju

13 јуна 2022 - Ambalažni otpad možda nije po generisanim količinama najzastupljenija vrsta otpada u Srbiji, ali sigurno baš njega ima najviše na mestima na kojima ga ne treba biti: razasut je po naseljima, izletištima, rekama i prirodi, a mikroplastika završava u ljudima, ali i placenti  beba.

ugovor o otkupu struje Danske Commodities Cory spalionica otpada

Potpisan ugovor o otkupu struje između trgovca i spalionice otpada

10 јуна 2022 - Potpisnici su trgovac energijom Danske Commodities i kompanija Cory, koja ima spalionicu otpada na obali Temze u predrađu Londona

Hrvatska alternativno gorivo termoelektranu Plomin 1

Hrvatska razmatra alternativno gorivo za nekadašnju termoelektranu Plomin 1

07 јуна 2022 - Izabrani konzorcijum će utvrditi najbolje raspoložive tehnike za upotrebu gasa, biomase i otpada u trenutno neaktivnoj elektrani Plomin 1