x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

VIDEO – Perspective: Očekivanja od Zelenog fonda, Ana Petrović Vukićević

30.12.2016. | Komentari: 0Autor:

;

Balkan Green Energy News predstavlja treću epizodu video serijala Perspective u kome će eksperti, donosioci odluka, poslovna zajednica i drugi stejkholderi izneti svoje stavove i razmišljanja o održivom energetskom razvoju i temama koje se odnose na zaštitu životne sredine u regionu Balkana, Evropi i svetu.

U trećoj epizodi o problemima sa kojima se recikleri suočavaju i očekivanjima od osnivanja Zelenog fonda govori Ana Petrović Vukićević, predsednica Udruženja reciklera Srbije.

Za reciklere koji posluju u Srbiji osnivanje Zelenog fonda predstavlja prvi korak ka ponovnom uspostavljanju stabilnog i predvidivog ambijenta koji bi omogućio kontinuirano subvencionisanje industrije prerade otpada. Sa 60 miliona kilograma otpada koliko prerade na godišnjem nivou, recikleri se suočavaju sa teškoćama u poslovanju pre svega zbog kašnjenja u isplati subvencija od strane države. Prema rečima naše sagovornice, jedan od osnovnih problema je slaba naplata ekoloških taksi od nesavesnih zagađivača i nenamensko trošenje sredstava.

“Mi ćemo imati problem da prikažemo pozitivno poslovanje, zbog čega nas banke više neće kreditirati. Jedan od načina da se problemi skorije reše je formiranje Zelenog fonda koji ne bi trebalo da bude budžetska linija. Mi bismo želeli da se taj fond puni po nekoj formuli u odnosu na sva prikupljena sredstva od ekoloških taksi, a paralelno se borimo i da naplata taksi bude veća,” rekla je Petrović Vukićević.

Za više informacija o ovoj temi iz ugla industrije prerade otpada pogledajte video.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.