OIE

Vetroelektrana Podveležje počela da proizvodi električnu energiju

Slika: EPBiH

Objavljeno

18.01.2021.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.01.2021.

Komentari

0

Podeli

Vetroagregati na lokacijama 7 i 8 Vetroelektrane Podveležje u toku funkcionalnog testiranja, proizveli su prve kilovat-sate električne energije koja je plasirana u prenosnu mrežu.

Testiranjem na prva dva vetroagregata od ukupno 15 instaliranih u okviru vetroparka Podveležje, ukupne snage 48 MW, započela je završna faza ispitivanja funkcionalnosti vetroagregata i proizvodnja električne energije.

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine (EPBiH) počela je gradnju svog prvog vetroparka u maju prošle godine.

Kako je saopštila ova kompanija, izvođač radova konzorcijum koji predvodi Siemens u narednom periodu sukcesivno će ispitivati funkcionalnost i preostalih agregata.

Instaliran je i delimično testiran Sistem nadzora i upravljanja (SCADA) za Podveležje, koji predstavlja krovni sistem i omogućava potpuni daljinski nadzor i upravljanje vetroparkom iz Dispečerskog centra za upravljanje proizvodnjom EPBiH lociranog u Sarajevu, saopštila je EPBiH (snimak).

vetroelektrana podvelezje pocetak proizvodnje

Podveležje bi godišnje trebalo da proizvodi 130 GWh električne energije. EPBiH planira da pored vetroparka izgradi i solarnu elektranu snage 30 MW.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Solari 5000+ prosiruje se i na ugradnju energetski efikasne stolarije

Projekat Solari 5000+ biće proširen na ugradnju energetski efikasne stolarije

18. januar 2021. - Eletroprivreda Crne Gore predlaže proširenje portfolija projekta Solari 5000+ na ugradnju energetski efikasne stolarije

globalna-energetska-tranzicija-gubi-zamah-zbog-ekonomske-i-politicke-nestabilnosti-wef

Globalna energetska tranzicija gubi zamah zbog ekonomske i političke nestabilnosti

18. januar 2021. - Evropske zemlje vode na rang-listi energetske tranzicije koju sastavlja Svetski ekonomski forum, pri čemu je Švedska na vrhu

Masdar-3-2-milijarde-kupi-grcku-kompaniju-Terna-Energy

Masdar spremio 3,2 milijarde evra da kupi grčku kompaniju Terna Energy

18. januar 2021. - Masdar iz UAE kreće u ekspanziju u Grčkoj i Evropi preuzimanjem kompanije Terna Energy za 2,4 milijarde evra, odnosno 3,2 milijarde uključujući dugove i još neke stavke

Kako se prijaviti za subvencije za zamenu stolarije izolacije fasade solarne panele

Kako se prijaviti za subvencije za zamenu stolarije, izolacije, fasade i solarne panele

18. januar 2021. - U Sremskoj Mitrovici je održana prva od 12 tribina 'Kako se prijaviti za subvencije za zamenu stolarije, izolacije, fasade, solarne panele?'