Mobilnost

Tesla traži partnere za gradnju punjača za električna vozila u Hrvatskoj

tesla hrvatska punjaci lokacije supercharger

Photo: Tesla

Objavljeno

08.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

08.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Američki proizvođač električnih automobila Tesla započeo je širenje mreže punjača (eng. Supercharger) za svoja vozila u Hrvatskoj tako što je ponudio besplatnu instalaciju i održavanje svima koji obezbede atraktivnu lokaciju.

Tesla je pre pet meseci počeo da prodaje svoja vozila u Hrvatskoj, što je najavio još krajem 2019. kada je prvi čovek kompanije Elon Musk izjavio da bi na taj potez bio ponosan i Nikola Tesla. Tada je najavljeno i otvaranje prodavnice u Srbiji.

Elektrificirajte poslovanje – Postavite Supercharger

Sada je Tesla na svom sajtu uvrstio Hrvatsku na listu zemalja u kojima namerava da proširi svoju mrežu. Pod naslovom „Elektrificirajte poslovanje – Postavite Supercharger na svojoj lokaciji“ kompanija poziva zainteresovane da se prijave do 30. maja.

Idealne lokacije za postavljanje su one sa osam ili više pojedinačnih parking mesta

Idealne lokacije za postavljanje, kako se navodi, su one sa osam ili više pojedinačnih parking mesta i koje pružaju dodatne sadržaje kupcima, na primer, restorane, trgovine namirnicama i drugom robom, toalete i Wi-Fi mrežu.

Lokacije se trenutno biraju na osnovu potreba za širenjem tržišta te prema popularnosti pojedinih ruta i odredišta, piše na sajtu.

Supercharger dovodi nove i vraća verne kupce na određene lokacije

Tesla poručuje da su njegova vozila opremljena ugrađenim sistemom za navigaciju koji vozače usmerava do Superchargera u blizini i tako neprekidno dovodi nove kupce i osigurava vraćanje vernih kupaca na određenoj lokaciji. Superchargere održava kompanija Tesla, pa za partnere nema dodatnih poslova održavanja.

Tesla u Hrvatskoj ima 44 punjača

„Kompanija Tesla upravlja radovima izgradnje i nadzire i održava Superchargere na vašoj lokaciji. Sam postupak instalacije brz je i efikasan, a obavljaju ga instalateri kompanije“, navode u ovom tehnološkom gigantu.

Kako prenose lokalni mediji, Tesla ima više od 600 lokacija za punjenje na području Evrope, a u Hrvatskoj 44 Superchargera na osam lokacija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Zapadni Balkan spreman da modernizuje zeleznicu Buducnost je na sinama

Zapadni Balkan spreman da modernizuje železnicu – Budućnost je na šinama

13 септембра 2021 - Zemlje Zapadnog Balkana su se dogovorile da transformišu i prošire železnicu i uvedu ekspresne međugradske linije i tako doprinesu održivoj mobilnosti

Massive-Attack_Climate-report

Massive Attack za smanjenje emisija CO2 tokom turneja i koncerata

10 септембра 2021 - Massive Attack radi na koncepciji turneja i koncerata sa što manjim emisijama CO2 za celu muzičku industriju, a testiraće rešenja na svojoj turneji.

Rekordna koncentracija litijuma geotermalnoj vodi Engleskoj

Rekordna koncentracija litijuma nađena u geotermalnoj vodi u Engleskoj

02 септембра 2021 - U vodi koju koristi prva geotermalna elektrana u Velikoj Britaniji ima litijuma za proizvodnju do 1.500 tona godišnje bez zagađivanja i ispuštanja CO2

grad Evropsko priznanje planiranje odrzive urbane mobilnosti

Prijavite se za Evropsku nagradu za planiranje održive urbane mobilnosti

19 августа 2021 - Lokalne vlasti mogu da se do kraja oktobra uključe u konkurs za Evropsko priznanje za planiranje održive urbane mobilnosti – SUMP Award