Mobilnost

Tesla traži partnere za gradnju punjača za električna vozila u Hrvatskoj

tesla hrvatska punjaci lokacije supercharger

Photo: Tesla

Objavljeno

08.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

08.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Američki proizvođač električnih automobila Tesla započeo je širenje mreže punjača (eng. Supercharger) za svoja vozila u Hrvatskoj tako što je ponudio besplatnu instalaciju i održavanje svima koji obezbede atraktivnu lokaciju.

Tesla je pre pet meseci počeo da prodaje svoja vozila u Hrvatskoj, što je najavio još krajem 2019. kada je prvi čovek kompanije Elon Musk izjavio da bi na taj potez bio ponosan i Nikola Tesla. Tada je najavljeno i otvaranje prodavnice u Srbiji.

Elektrificirajte poslovanje – Postavite Supercharger

Sada je Tesla na svom sajtu uvrstio Hrvatsku na listu zemalja u kojima namerava da proširi svoju mrežu. Pod naslovom “Elektrificirajte poslovanje – Postavite Supercharger na svojoj lokaciji” kompanija poziva zainteresovane da se prijave do 30. maja.

Idealne lokacije za postavljanje su one sa osam ili više pojedinačnih parking mesta

Idealne lokacije za postavljanje, kako se navodi, su one sa osam ili više pojedinačnih parking mesta i koje pružaju dodatne sadržaje kupcima, na primer, restorane, trgovine namirnicama i drugom robom, toalete i Wi-Fi mrežu.

Lokacije se trenutno biraju na osnovu potreba za širenjem tržišta te prema popularnosti pojedinih ruta i odredišta, piše na sajtu.

Supercharger dovodi nove i vraća verne kupce na određene lokacije

Tesla poručuje da su njegova vozila opremljena ugrađenim sistemom za navigaciju koji vozače usmerava do Superchargera u blizini i tako neprekidno dovodi nove kupce i osigurava vraćanje vernih kupaca na određenoj lokaciji. Superchargere održava kompanija Tesla, pa za partnere nema dodatnih poslova održavanja.

Tesla u Hrvatskoj ima 44 punjača

“Kompanija Tesla upravlja radovima izgradnje i nadzire i održava Superchargere na vašoj lokaciji. Sam postupak instalacije brz je i efikasan, a obavljaju ga instalateri kompanije”, navode u ovom tehnološkom gigantu.

Kako prenose lokalni mediji, Tesla ima više od 600 lokacija za punjenje na području Evrope, a u Hrvatskoj 44 Superchargera na osam lokacija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

nidek novi sad investicija elektricna vozila

Japanski Nidec gradi fabriku za motore za električna vozila i razvojni centar u Srbiji

12 April 2021 - Proizvođač motora iz Kjotoa namerava da uloži 1,9 milijardi dolara u fabriku i centar.

tesla hrvatska punjaci lokacije supercharger

Tesla traži partnere za gradnju punjača za električna vozila u Hrvatskoj

08 April 2021 - Američki proizvođač električnih automobila posle otvaranja prodavnice započeo je intenzivniju gradnju svojih punjača (eng. Superchargers).

Rimac Zagreb ekosistem urbane mobilnosti sa autonomnim elektricnim vozilima

Rimac razvija za Zagreb ekosistem urbane mobilnosti sa autonomnim električnim vozilima

26 March 2021 - Vrednost projekta je oko 450 miliona evra (3,4 milijarde kuna), a oko 200 miliona evra (1,5 milijardi kuna) moglo bi da dođe iz fondova EU.

Rumuni mogu da kupe elektricni auto Dacia Spring za samo 7.700 evra

Rumuni mogu da kupe električni auto Dačija Spring za samo 7.700 evra

24 March 2021 - Prvi električni auto rumunske firme, koja posluje u okviru Renoa, košta 18.100 evra, ali dostupne su državne subvencije od 10.400 evra.