Mobilnost

Tesla traži partnere za gradnju punjača za električna vozila u Hrvatskoj

tesla hrvatska punjaci lokacije supercharger

Photo: Tesla

Objavljeno

08.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

08.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Američki proizvođač električnih automobila Tesla započeo je širenje mreže punjača (eng. Supercharger) za svoja vozila u Hrvatskoj tako što je ponudio besplatnu instalaciju i održavanje svima koji obezbede atraktivnu lokaciju.

Tesla je pre pet meseci počeo da prodaje svoja vozila u Hrvatskoj, što je najavio još krajem 2019. kada je prvi čovek kompanije Elon Musk izjavio da bi na taj potez bio ponosan i Nikola Tesla. Tada je najavljeno i otvaranje prodavnice u Srbiji.

Elektrificirajte poslovanje – Postavite Supercharger

Sada je Tesla na svom sajtu uvrstio Hrvatsku na listu zemalja u kojima namerava da proširi svoju mrežu. Pod naslovom „Elektrificirajte poslovanje – Postavite Supercharger na svojoj lokaciji“ kompanija poziva zainteresovane da se prijave do 30. maja.

Idealne lokacije za postavljanje su one sa osam ili više pojedinačnih parking mesta

Idealne lokacije za postavljanje, kako se navodi, su one sa osam ili više pojedinačnih parking mesta i koje pružaju dodatne sadržaje kupcima, na primer, restorane, trgovine namirnicama i drugom robom, toalete i Wi-Fi mrežu.

Lokacije se trenutno biraju na osnovu potreba za širenjem tržišta te prema popularnosti pojedinih ruta i odredišta, piše na sajtu.

Supercharger dovodi nove i vraća verne kupce na određene lokacije

Tesla poručuje da su njegova vozila opremljena ugrađenim sistemom za navigaciju koji vozače usmerava do Superchargera u blizini i tako neprekidno dovodi nove kupce i osigurava vraćanje vernih kupaca na određenoj lokaciji. Superchargere održava kompanija Tesla, pa za partnere nema dodatnih poslova održavanja.

Tesla u Hrvatskoj ima 44 punjača

„Kompanija Tesla upravlja radovima izgradnje i nadzire i održava Superchargere na vašoj lokaciji. Sam postupak instalacije brz je i efikasan, a obavljaju ga instalateri kompanije“, navode u ovom tehnološkom gigantu.

Kako prenose lokalni mediji, Tesla ima više od 600 lokacija za punjenje na području Evrope, a u Hrvatskoj 44 Superchargera na osam lokacija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Investiciona grupa Investindustrial ulaze 120 miliona evra u Rimac grupu

Investindustrial ulaže 120 miliona evra u Rimac grupu

29 априла 2022 - Investindustrial grupa upravlja fondom od 11 milijardi evra i počela je da investira u Rimac grupu prošle godine

stellantis fiat panda kragujevac srbija

Stellantis će u Kragujevcu proizvoditi električni auto od 2024.

28 априла 2022 - Srpsko Ministarstvo privrede i firma FCA Srbija danas su potpisali Ugovor o dodeli sredstava podsticaja za proizvodnju automobila na struju

Robert Golob Pokret Sloboda pobedili izborima Sloveniji zelenim ekonomskim programom

Robert Golob i Pokret Sloboda pobedili na izborima u Sloveniji sa zelenim ekonomskim programom

26 априла 2022 - Robert Golob i Pokret Sloboda se zalažu za dekarbonizaciju i digitalizaciju privrede, s osloncem na obnovljive izvore i nuklearke.

Helbiz ce instalirati sistem elektricnih bicikala u Beogradu

Helbiz će instalirati sistem električnih bicikala u Beogradu

25 априла 2022 - Kompanija smatra Beograd jednim od svojih sedišta, jer je u ovom gradu otvorio kancelariju 2018. godine, tri godine posle osnivanja