Mobilnost

Tesla traži partnere za gradnju punjača za električna vozila u Hrvatskoj

tesla hrvatska punjaci lokacije supercharger

Photo: Tesla

Objavljeno

08.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

08.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Američki proizvođač električnih automobila Tesla započeo je širenje mreže punjača (eng. Supercharger) za svoja vozila u Hrvatskoj tako što je ponudio besplatnu instalaciju i održavanje svima koji obezbede atraktivnu lokaciju.

Tesla je pre pet meseci počeo da prodaje svoja vozila u Hrvatskoj, što je najavio još krajem 2019. kada je prvi čovek kompanije Elon Musk izjavio da bi na taj potez bio ponosan i Nikola Tesla. Tada je najavljeno i otvaranje prodavnice u Srbiji.

Elektrificirajte poslovanje – Postavite Supercharger

Sada je Tesla na svom sajtu uvrstio Hrvatsku na listu zemalja u kojima namerava da proširi svoju mrežu. Pod naslovom „Elektrificirajte poslovanje – Postavite Supercharger na svojoj lokaciji“ kompanija poziva zainteresovane da se prijave do 30. maja.

Idealne lokacije za postavljanje su one sa osam ili više pojedinačnih parking mesta

Idealne lokacije za postavljanje, kako se navodi, su one sa osam ili više pojedinačnih parking mesta i koje pružaju dodatne sadržaje kupcima, na primer, restorane, trgovine namirnicama i drugom robom, toalete i Wi-Fi mrežu.

Lokacije se trenutno biraju na osnovu potreba za širenjem tržišta te prema popularnosti pojedinih ruta i odredišta, piše na sajtu.

Supercharger dovodi nove i vraća verne kupce na određene lokacije

Tesla poručuje da su njegova vozila opremljena ugrađenim sistemom za navigaciju koji vozače usmerava do Superchargera u blizini i tako neprekidno dovodi nove kupce i osigurava vraćanje vernih kupaca na određenoj lokaciji. Superchargere održava kompanija Tesla, pa za partnere nema dodatnih poslova održavanja.

Tesla u Hrvatskoj ima 44 punjača

„Kompanija Tesla upravlja radovima izgradnje i nadzire i održava Superchargere na vašoj lokaciji. Sam postupak instalacije brz je i efikasan, a obavljaju ga instalateri kompanije“, navode u ovom tehnološkom gigantu.

Kako prenose lokalni mediji, Tesla ima više od 600 lokacija za punjenje na području Evrope, a u Hrvatskoj 44 Superchargera na osam lokacija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Rio Tintov partner InoBat gigafabriku baterija Srbiji

Rio Tintov partner InoBat planira gigafabriku baterija u Srbiji

8. april 2021. - InoBat ispituje opcije za izgradnju fabrike baterija u Srbiji i tvrdi da mu je vlada obećala ogromne podsticaje. Zaštitnici životne sredine kažu da to neće dozvoliti.

volvo EX90 jim rowan electric cars prices ice

Direktor Volvoa: Cene električnih i konvencionalnih automobila izjednačiće se 2025.

8. april 2021. - Zbog pandemije COVID-19, nestašice čipova i drastičnog rasta cena benzina i dizela povećana je tražnja za električnim automobilima, pa je i njihova cena otišla gore

e mobility simpozijum slovenija srbija

9. E-mobility simpozijum – Mali korak za Srbiju, veliki za e-mobilnost u Srbiji

8. april 2021. - 9. E-mobility simpozijumje po prvi put je održan u Beogradu

Nemacka elektroprivreda LEAG uglja najsavremeniju zelenu tehnologiju

Nemačka elektroprivreda LEAG prelazi s uglja na najsavremeniju zelenu tehnologiju

8. april 2021. - Proizvođač uglja i struje LEAG lansirao je ogroman plan ulaganja u čistu energiju, budući da će Nemačka odbaciti ugalj 2038. ili čak ranije