Mobilnost

Tesla traži partnere za gradnju punjača za električna vozila u Hrvatskoj

tesla hrvatska punjaci lokacije supercharger

Photo: Tesla

Objavljeno

08.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

08.04.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Američki proizvođač električnih automobila Tesla započeo je širenje mreže punjača (eng. Supercharger) za svoja vozila u Hrvatskoj tako što je ponudio besplatnu instalaciju i održavanje svima koji obezbede atraktivnu lokaciju.

Tesla je pre pet meseci počeo da prodaje svoja vozila u Hrvatskoj, što je najavio još krajem 2019. kada je prvi čovek kompanije Elon Musk izjavio da bi na taj potez bio ponosan i Nikola Tesla. Tada je najavljeno i otvaranje prodavnice u Srbiji.

Elektrificirajte poslovanje – Postavite Supercharger

Sada je Tesla na svom sajtu uvrstio Hrvatsku na listu zemalja u kojima namerava da proširi svoju mrežu. Pod naslovom „Elektrificirajte poslovanje – Postavite Supercharger na svojoj lokaciji“ kompanija poziva zainteresovane da se prijave do 30. maja.

Idealne lokacije za postavljanje su one sa osam ili više pojedinačnih parking mesta

Idealne lokacije za postavljanje, kako se navodi, su one sa osam ili više pojedinačnih parking mesta i koje pružaju dodatne sadržaje kupcima, na primer, restorane, trgovine namirnicama i drugom robom, toalete i Wi-Fi mrežu.

Lokacije se trenutno biraju na osnovu potreba za širenjem tržišta te prema popularnosti pojedinih ruta i odredišta, piše na sajtu.

Supercharger dovodi nove i vraća verne kupce na određene lokacije

Tesla poručuje da su njegova vozila opremljena ugrađenim sistemom za navigaciju koji vozače usmerava do Superchargera u blizini i tako neprekidno dovodi nove kupce i osigurava vraćanje vernih kupaca na određenoj lokaciji. Superchargere održava kompanija Tesla, pa za partnere nema dodatnih poslova održavanja.

Tesla u Hrvatskoj ima 44 punjača

„Kompanija Tesla upravlja radovima izgradnje i nadzire i održava Superchargere na vašoj lokaciji. Sam postupak instalacije brz je i efikasan, a obavljaju ga instalateri kompanije“, navode u ovom tehnološkom gigantu.

Kako prenose lokalni mediji, Tesla ima više od 600 lokacija za punjenje na području Evrope, a u Hrvatskoj 44 Superchargera na osam lokacija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska-subvencije-vodonik-punjaci-vozila

Hrvatska daje subvencije za svoje prve punjače za vozila na vodonik

8. april 2021. - Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja pripremilo je 29,6 miliona evra za subvencionisanje gradnje punjača za vozila na vodonik i struju

EBRD uvecava investicije dekarbonizaciju Zapadnom Balkanu

EBRD uvećava investicije u dekarbonizaciju na Zapadnom Balkanu

8. april 2021. - EBRD namerava da proširi svoje aktivnosti na Zapadnom Balkanu, ali upozorava da je za privatne investicije potrebno sprovesti reforme

MOBILITIES for eu green urban mobility project

Sarajevo će zajedno sa evropskim gradovima primeniti inovativna rešenja za zelenu urbanu mobilnost

8. april 2021. - Sarajevo i Janina će se priključiti Zagrebu kao gradovima koji u regionu Jugoistočne Evrope pripremaju inovativna rešenja za urbanu mobilnost

project 3 mobility mobileye robotaksiji zagreb

Startap P3 ove godine planira testiranje robotaksija u Zagrebu 

8. april 2021. - Početak testiranja električnih robotaksija najavljen je prilikom ozvaničenja saradnje hrvatske firme Project 3 Mobility i kompanije Mobileye