x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Resalta proizvodi toplotnu energiju za zagrebački aerodrom

25.02.2020. | Komentari: 0Autor:

Foto: Resalta
Resalta proizvodi toplotnu energiju za zagrebački aerodrom

Novi kotlovi troše gas, ali mogu da se prebace na lož-ulje u slučaju problema sa snabdevanjem. Resalta je sklopila sporazum da proizvodi toplotnu energiju, ali i da održava sistem i njegovu mrežu.

Operater međunarodnog aerodroma u Zagrebu potpisao je ugovor o autsorsingu grejanja s firmom Resalta doo. Izvođač projekata energetske efikasnosti sa sedištem u Sloveniji saopštio je da mu je MZLZ doo dosad jedan od najvećih klijenata. Dve strane su ugovorile dvadesetogodišnje partnerstvo, tokom kojeg je Resalta zadužena da proizvodi toplotnu energiju.

Osim grejanja, ona upravlja radom pogona i održava ga te pruža neprekidnu podršku korisniku. Pružalac energetskih usluga je saopštio da može da širi kapacitet s rastom klijentovog poslovanja.

Zračna luka u Velikoj Gorici nadomak glavnog grada Hrvatske dobila je 2017. novi terminal. Lane je opslužila 3,45 miliona putnika i kroz nju je prošlo 13.000 tona tereta. Projektovani prag za širenje je pet miliona ljudi, što bi sada bio pun kapacitet.

„Aerodrom Zagreb pažljivo je odabrao model isporuke toplotne energije partnerske kompanije i uložio je vreme i trud u pripremu tog procesa, zahtevajući visok kvalitet snabdevanja grejanjem kako bi se svi putnici, zaposleni i gosti na našim putničkim terminalima osećali prijatno. Resalta je preuzela odgovornost za snabdevanje grejanjem na Aerodromu Zagreb i ispunila naša očekivanja u pružanju visokokvalitetne usluge”, rekаo je Huseyin Bahadır Bedir, prvi čovek kompanije koja koristi usluge.

Resalta je zamenila tri od četiri kotla po 2,3 megavata novima na gas: dva po 4,2 megavata i jedan od šest megavata. Jedan od starih kotlova je zadržan za slučajeve skokove potražnje.

Resаltа je ugradila nov sistem regulаcije i prаteće mašinske i elektroinstаlаcije. Ovaj poduhvat je finansirala u potpunosti i zadržala je vlasništvo nad novom opremom. Dvadesetogodišnji ugovor o isporuci energije obuhvata gаrаncije zа kotlove i prateću opremu i redovno servisirаnje i interventno održаvаnje sistema i mreže.

MZLZ jedino ima obavezu da svakog meseca plaća račun za potrošnju. Nova oprema za toplotnu energiju ima opciju korišćenja lož-ulja da bi mogla da se prevaziđe eventualna nestašica gasa.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.