x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Porsche povećao udeo u kompaniji Rimac Automobili na 15,5 odsto

10.09.2019. | Komentari: 0Autor:

Slika: Rimac C_Two (Rimac Automobili)
Porsche povećao udeo u kompaniji Rimac Automobili na 15,5 odsto

Automobilski gigant Porsche AG povećao je svoj udeo u hrvatskoj tehnološkoj kompaniji i proizvođaču električnih automobila Rimac Automobili na 15,5%, sa 10% koliko je kupio u junu prošle godine.

Inače, osim kompanije Porsche još dva giganta iz automobilske industrije Hyundai Motor Company i Kia Motors Corporation su u maju ove godine odlučili da investiraju 600 miliona kuna (80 miliona evra) u hrvatsku kompaniju.

Budući da kompanija Porsche povećava raspon svojih elektrifikovanih modela, partnerstvo će koristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere, navela je kompanija RImac Automobili.

Lutz Meschke, zamenik predsednika Izvršnog odbora i glavni finansijski direktor kompanije Porsche AG izjavio je da je ova kompanija pratila Rimac Automobile u njihovom pozitivnom razvoju u proteklih godinu dana.

Jedna od najvažnijih prekretnica u razvoju kompanije bilo je pridobijanje kompanije Porsche za partnera, izjavio je Mate Rimac

“Brzo nam je postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno da nauče jedni od drugih. Verujemo u Matu Rimca i njegovu firmu, tako da smo sada povećali svoj udeo i proširili saradnju u sektoru tehnologije baterija”, rekao je Meschke.

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, rekao je da je jedna od najvažnijih prekretnica u razvoju kompanije bilo pridobijanje kompanije Porsche za partnera. “Činjenica da Porsche sada povećava svoj udeo najbolja je potvrda naše saradnje i osnova za još bliži odnos”, dodao je on.

Rimac trenutno dovršava razvoj C_Two automobila uoči početka proizvodnje koji se očekuje 2020.

Povećanje udela kompanije Porsche u Rimcu doprineće brzom tempu razvoja ove kompanije, što uključuje značajno povećanje proizvodnje komponenti.

Osim dizajniranja, razvoja i proizvodnje naprednih tehnologija za razne marke automobila visokih performansi, Rimac trenutno dovršava razvoj C_Two automobila uoči proizvodnje koja se očekuje u 2020. godini.

“Novi super sportski automobil, Rimac C_Two, tehnološki je najnapredniji automobil ikad napravljen. Ovaj auto demonstrira ceo spektar mogućnosti Rimac tehnologije – automobil i njegove glavne komponente dizajnirani su, projektovani i proizvedeni unutar ove kompanije”, naveli su Rimac Automobili.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.