Mobilnost

Porsche kupio 10% hrvatske kompanije Rimac Automobili

Porsche kupio 10 odsto hrvatske kompanije Rimac Automobili

Foto: Facebook/RimacAutomobili

Objavljeno

20.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Automobilski gigant Porsche AG je kupio udeo od 10% u hrvatskoj tehnološkoj kompaniji i proizvođaču električnih automobila Rimac Automobili.

Rimac Automobili se bavi razvojem i proizvodnjom komponenti za električna vozila i proizvodi električne super-automobile, a Porsche ima za cilj partnerstvo na polju razvoja sa mladom hrvatskom kompanijom, navodi se u saopštenju nemačkog proizvođača automobila.

Kompanija Rimac je fokusirana na tehnologiju visokonaponskih baterija, električne pogonske sisteme i razvoj digitalnog interfejsa između čoveka i mašine.

Rimac takođe razvija i proizvodi električne bicikle kroz svoje zavisno društvo Greyp Bikes, koje je osnovano 2013. godine.

Ulaganje kompanije Posche AG, uz ulaganje kineske kompanije Camel Group Co. Ltd., najvećeg proizvođača baterija u Aziji, zaključuje drugu rundu investicija za kompanije Rimac Automobili i Greyp Bikes.

S junom 2018. godine, osnivač i izvršni direktor Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik kompanija Rimac Automobili i Greyp Bikes, saopštila je hrvatska kompanija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Orgin pokreće proizvodnju stanica za punjenje električnih vozila u Srbiji

Origin pokreće proizvodnju stanica za punjenje električnih vozila u Srbiji

20. jun 2018. - Novi Sad će dobiti fabriku za pravljenje stanica za brzo punjenje električnih vozila. Početak proizvodnje je planiran ovog proleća.

Električni auto je u Evropi najjeftinije napuniti u Holandiji i na Balkanu

20. jun 2018. - Punjenje automobila na struju najjeftinije je u Holandiji - 2,74 evrocenta, a najskuplje u Danskoj - 27,65 evrocenta

Subvencije elektricna hibridna vozila Srbija 2023

Usvojena uredba o subvencionisanju elektičnih i hibridnih vozila za 2023.

20. jun 2018. - Vlada Srbije usvojila je uredbu o subvencionisanju električnih i hibridnih vozila za 2023. godinu

Podvodna garaza za bicikle u Amsterdamu

U Amsterdamu otvorene podvodne garaže za bicikle

20. jun 2018. - Glavno sredstvo prevoza u Amsterdamu su bicikli. Njihov veliki broj stvara gužve, zbog čega je grad otvorio podvodne garaže za bicikle.