Mobilnost

Porsche kupio 10% hrvatske kompanije Rimac Automobili

Porsche kupio 10 odsto hrvatske kompanije Rimac Automobili

Foto: Facebook/RimacAutomobili

Objavljeno

20.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Automobilski gigant Porsche AG je kupio udeo od 10% u hrvatskoj tehnološkoj kompaniji i proizvođaču električnih automobila Rimac Automobili.

Rimac Automobili se bavi razvojem i proizvodnjom komponenti za električna vozila i proizvodi električne super-automobile, a Porsche ima za cilj partnerstvo na polju razvoja sa mladom hrvatskom kompanijom, navodi se u saopštenju nemačkog proizvođača automobila.

Kompanija Rimac je fokusirana na tehnologiju visokonaponskih baterija, električne pogonske sisteme i razvoj digitalnog interfejsa između čoveka i mašine.

Rimac takođe razvija i proizvodi električne bicikle kroz svoje zavisno društvo Greyp Bikes, koje je osnovano 2013. godine.

Ulaganje kompanije Posche AG, uz ulaganje kineske kompanije Camel Group Co. Ltd., najvećeg proizvođača baterija u Aziji, zaključuje drugu rundu investicija za kompanije Rimac Automobili i Greyp Bikes.

S junom 2018. godine, osnivač i izvršni direktor Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik kompanija Rimac Automobili i Greyp Bikes, saopštila je hrvatska kompanija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Croatia Airlines saf odrzivo avio gorivo letovi

Prvi letovi kompanije Croatian Airlines uz održivo gorivo

20. jun 2018. - Upotreba SAF goriva je priprema za obavezu njegove upotrebe koja u Evropskoj uniji stupa na snagu 2025. godine

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

20. jun 2018. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

20. jun 2018. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

bec-zeleni-vodonik-punjac-autobusi

Beč i Budimpešta dobili prve elektrolizere za proizvodnju zelenog vodonika

20. jun 2018. - Pogon u Beču ima kapacitet od tri megavata, a u predgrađu Budimpešte 10 MW, i kako tvrde u kompaniji MOL najveći je u regionu