x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Porsche kupio 10% hrvatske kompanije Rimac Automobili

20.06.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: Facebook/RimacAutomobili
Porsche kupio 10% hrvatske kompanije Rimac Automobili

Automobilski gigant Porsche AG je kupio udeo od 10% u hrvatskoj tehnološkoj kompaniji i proizvođaču električnih automobila Rimac Automobili.

Rimac Automobili se bavi razvojem i proizvodnjom komponenti za električna vozila i proizvodi električne super-automobile, a Porsche ima za cilj partnerstvo na polju razvoja sa mladom hrvatskom kompanijom, navodi se u saopštenju nemačkog proizvođača automobila.

Kompanija Rimac je fokusirana na tehnologiju visokonaponskih baterija, električne pogonske sisteme i razvoj digitalnog interfejsa između čoveka i mašine.

Rimac takođe razvija i proizvodi električne bicikle kroz svoje zavisno društvo Greyp Bikes, koje je osnovano 2013. godine.

Ulaganje kompanije Posche AG, uz ulaganje kineske kompanije Camel Group Co. Ltd., najvećeg proizvođača baterija u Aziji, zaključuje drugu rundu investicija za kompanije Rimac Automobili i Greyp Bikes.

S junom 2018. godine, osnivač i izvršni direktor Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik kompanija Rimac Automobili i Greyp Bikes, saopštila je hrvatska kompanija.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.