Otpad

Najčitanije u martu: upravljanje komunalnim otpadom, Pioniri u praksi, EKO Auto 2019.

Foto: BGEN

Objavljeno

01.04.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.04.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Najčitaniji tekst na srpskoj verziji portala Balkan Green Energy News u martu bio je drugi u seriji intervjua o upravljanju otpadom u Srbiji. Slede poziv za prijavljivanje za program Pioniri u praksi i dodela nagrade EKO Auto 2019. Lista najčitanijih je dostupna i za verziju portala na engleskom jeziku.

Mesto broj 1 – Reč stručnjaka (drugi deo): Šta su najveći izazovi u upravljanju komunalnim otpadom u Srbiji?

U drugom u seriji intervjua o upravljanju otpadom sa predstavnicima državnih institucija, poslovne zajednice, akademske zajednice i civilnog društva u Srbiji, pitali smo šta su najveći izazovi u upravljanju komunalnim otpadom i koji modeli su se pokazali kao uspešni.

Odgovore su nam dali Ivan Karić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, Igor Jezdimirović, predsednik Udruženja inženjera zaštite životne sredine, Aleksandar Jovović, profesor na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Dejana Milinković, direktor poslovnog udruženja Cementna industrija Srbije (CIS), Slobodan Minić, specijalni savetnik Fiskalnog saveta, i Suzana Obradović, generalna sekretarka Udruženja reciklera Srbije.

Reč stručnjaka (drugi deo): Šta su najveći izazovi u upravljanju komunalnim otpadom u Srbiji?

Mesto broj 2 – Prijavite se za program Climate-KIC Pioniri u praksi – radna praksa u 18 evropskih zemalja

Evropska mreža znanja i inovacija EIT Climate-KIC poziva studente, postdiplomce, profesionalce, da se prijave za Pionire u praksi (Pioneers into Practice), vodeći program profesionalne mobilnosti posvećen klimatskim promenama.

Rok za podnošenje prijava je 11. april.

Prijavite se za program Climate-KIC Pioniri u praksi – radna praksa u 18 evropskih zemalja

Mesto broj 3 – Toyota Corolla 1.8 Hybrid izabrana za EKO Auto 2019.

U konkurenciji automobila koji su u ponudi na srpskom tržištu, Toyota Corolla 1.8 Hybrid izabrana je za auto sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu – EKO Auto 2019, u okviru 54. Međunarodnog salona automobila u Beogradu.

Posebno priznanje za aktivnosti koje su doprinele očuvanju i zaštiti životne sredine dobila je Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) za akciju Dan bez automobila u gradovima i opštinama u oviru Evropske nedelje mobilnosti.

Izbor su, osmi put za redom, organizovali Metro Market u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS), Agencijom za zaštitu životne sredine, Agencijom za bezbednost saobraćaja, Centrom za motorna vozila Auto-moto saveza Srbije (AMSS), portalom Balkan Green Energy News (Centar za promociju održivog razvoja – CPOR) i časopisom Eko-mobilnost.

Toyota Corolla 1.8 Hybrid izabrana za EKO Auto 2019.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

bijeljina pass tesla delovi elektricni automobili

Firma iz Bijeljine proizvodiće delove za Tesla električni auto

1. april 2019. - Pass je u većinskom vlasništvu nemačke firme Pass Automotive East GmbH, koja ima 87 odsto akcija u fabrici

Grad Vis proizvodnju punionicu vodonika brodove

Grad Vis planira proizvodnju, punionicu vodonika za brodove

1. april 2019. - Grad Vis i udruga H2 razrađuju plan za izgradnju prve punionice vodonika u Hrvatskoj, za brodove i komunalna vozila

energetski pasos za putnicka vozila Srbija

Energetski pasoš obavezan za nova putnička vozila u Srbiji

1. april 2019. - Od 24. decembra prodavci novih putničkih vozila u Srbiji imaju obavezu da upoznaju kupce sa...

Subvencije elektricna hibridna vozila Srbija 2023

Građanima Srbije i u 2023. subvencije za kupovinu električnih i hibridnih vozila

1. april 2019. - Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije najavilo je za 2023. budžet od 250 miliona dinara za...