x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Najčitanije u martu: Elektroenergetika u vreme korone, Sat za našu planetu, EU taksa na CO2

02.04.2020. | Komentari: 0Autor:

Najčitanije u martu: Elektroenergetika u vreme korone, Sat za našu planetu, EU taksa na CO2

Prošlog meseca je među našim čitaocima najpopularniji bio članak o vanrednim merama kompanija za proizvodnju, distribuciju i prenos električne energije u regionu.

Pri vrhu se našla najava ovogodišnje akcije “Sat za našu planetu”, a za njom izveštaj sa Samita energije Trebinje – SET 2020 o budućoj uvoznoj taksi na emisije ugljen-dioksida. Pogledajte i šta je najčitanije bilo na verziji Balkan Green Energy Newsa na engleskom.

1 – Pojačana zaštita i higijena i rad od kuće

Elektroprivrede i elektrodistribucije u regionu uvele su krizni režim funkcionisanja i posebne procedure da bi ublažile posledice širenja oboljenja COVID-19. One su u središtu pažnje zajedno s ostalim nosiocima infrastrukture, presudnim za pokrivanje osnovnih potreba građana i opštu bezbednost u vreme pandemije korona virusa.

Elektroenergetski sistemi u regionu u kriznom režimu zbog korona virusa

2 – Akcija Sat za našu planetu održana i dok su učesnici bili u svojim domovima

Građani i građanke su se ovog puta okupili virtuelno i pravili kratke snimke za promociju naredne godine i potrebe projekta “Da nam klima štima”. Svetla se od 2007. gase na po sat u istom terminu po lokalnom vremenu svuda po planeti.

Sat za našu planetu – Okrenimo se prirodi i ugasimo svetla 28. marta u 20.30

3 – Kopač: Cena emisija ugljen-dioksida će ubiti projekat u BiH za proizvodnju struje iz uglja

Izgradnja bloka 7 u Termoelektrani Tuzla biće ekonomska katastrofa, izjavio je Janez Kopač, direktor Sekretarijata Energetske zajednice, na Samitu energetike Trebinje – SET 2020. On je i kasnije, u autorskom tekstu za BGEN, kritikovao zemlje koje subvencionišu sektor uglja i naveo da je samo Crna Gora uvela emisione kredite za CO2.

SET 2020: Taksa na CO2 i u regionu Zapadnog Balkana neminovnost

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.