Otpad

Država isplatila reciklerima 2,1 milijardu dinara za prerađeni otpad u 2017.

Drzava-isplatila-reciklerima-21-milijardu-za-preradjeni-otpad-u-2017

Slika: reciklerisrbije.com

Objavljeno

10.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Država je danas isplatila dug od 2,1 milijarde dinara reciklerima za prerađeni otpad u 2017. godini, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Predstavnici reciklažne industrije i Ministarstvo potpisali su 26. aprila ugovore o isplati podsticajnih sredstava za prerađeni otpad u 2017. godini. Reciklerima opasnog otpada, kako je tada saopštilo Udruženje reciklera Srbije, isplaćeno je 75 odsto od ukupno ostvarenih podsticajnih sredstava za 2017. godinu.

U svom saopštenju Ministarstvo se poziva na ugovore koji su sklopljeni u aprilu.

“Ministarstvo zaštite životne sredine, u skladu sa Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2018. godinu, isplatilo je 2,1 milijardu dinara reciklerima za reciklirani elektronski, elelektrični i otpad druge vrste (gume i ulje) prerađen u 2017. godini, a u skladu sa ugovorima potpisanim aprila ove godine”, navode u Ministarstvu.

Recikleri su u više navrata izražavali nezadovoljstvo zbog kašnjenja u isplatama za prerađeni otpad. Osim za 2017. oni tvrde da im se duguje i 950 miliona dinara za 2016. godinu.

Pre dve nedelje, kompanija E-reciklaža iz Niša saopštila je da zbog dugovanja države odlaže za ovu godinu planirano otvaranje novog pogona za reciklažu i zapošljavanje još 100 ljudi.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

U zemljama EU baci se više hrane nego što se uveze

U zemljama EU baci se više hrane nego što se uveze

23 септембра 2022 - U trenutku kada 33 miliona građana Evropske unije ne može da priušti dovoljno obroka, u...

Marko List Consultare Hrvatska biootpad

Dobar primer upravljanja biootpadom dolazi iz Hrvatske: nova vrednost, ekološka odgovornost

14 септембра 2022 - Kada bi Hrvatska u potpunosti iskoristila potencijal biootpada od 400.000 tona, mogla bi proizvesti 104 gigavat-sati električne energije godišnje, što je ekvivalent od 7.3% ukupno proizvedene električne energije iz obnovljivih izvora u Hrvatskoj 2021.

Bar ce proizvoditi energiju iz otpada mozura

Bar će proizvoditi energiju iz otpada

12 септембра 2022 - Opštini Bar predstavila je Studiju izvodljivosti za pretvaranja biogasa u električnu energiju na sanitarnoj regionalnoj deponiji Možura

Aktivisti spaljivanju otpada biomase TE Tuzla

Otpad se uvodi u Termoelektranu Tuzla na mala vrata uz biomasu, tvrde aktivisti

09 септембра 2022 - Elektroprivreda BiH sprema prebacivanje bloka 3 u TE Tuzla na biomasu, a ekološke grupe tvrde da će se u nju umešavati otpad