Životna sredina

WWF poziva gradove da se uključe u Sat za našu planetu

Photo: WWF

Objavljeno

21.03.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.03.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Svetski fond za prirodu (WWF) pozvao je sve gradove da se uključe u jubilarni 10. Sat za našu planetu tako što će ugasiti svetla od 20:30 do 21:30 u subotu, 25. marta.

Svrha akcije je podizanje svesti o posledicama klimatskih promena. Gradovi će isključiti javnu rasvetu a građani svetla u svojim domovima.

Globalna akcija „Sat za našu planetu“, u svetu poznata kao Earth Hour, obeležiće se na šest kontinenata. U WWF-u veruju da će ove godine učestvovati još više zemalja nego prošle godine kada ih je bilo 178. U Srbiji je učestvovalo 85 gradova, 180 škola, 92 nevladine organizacije i 75 kompanija, dok je tokom glavne manifestacije spektakularna 3D maping projekcija obasjala porukama i fasadu Skupštine grada Beograda.

Od 2007. godine akcija „Sat za našu planetu“ uključila je brojna preduzeća, organizacije, vlade i stotine miliona ljudi u više od 7.000 gradova. WWF od samog početka sprovođenja ove akcije podstiče pojedince da deluju po pitanju klimatskih promena. Jedan sat koji provodimo u mraku trebalo bi da posluži kao podsetnik da moramo osigurati održivu budućnost naše planete.

Najpoznatije svetske znamenitosti ponovno će biti simbol „Sata za našu planetu“. Očekuje se da će se Ajfelovom tornju, rimskom Koloseumu i londonskom Big Benu isključivanjem javne i dekorativne rasvete 25. marta od 20:30 do 21:30 sati pridružiti i zidine Kalemegdanske tvrđave, mostovi, Stari dvor, Dom Narodne skupštine, spomenik Knezu Mihailu, Hram Svetog Save, Petrovaradinska tvrđava, Niška tvrđava i mnogi drugi objekti.

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

probni rad sistema odsumporavanje TENT A

Kreće probni rad sistema za odsumporavanje u TENT-u A

21. mart 2017. - Odsumporavanje dimnih gasova u TENT-u A najveći je ekološki projekat u termoelektranama u Evropi, kaže ministarka Đedović Handanović

Međunarodni dan šuma 2024: šume i inovacije, nova rešenja za bolji svet

Međunarodni dan šuma 2024 – Šume i inovacije: nova rešenja za bolji svet

21. mart 2017. - Međunarodni dan šuma 2024. obeležiće inovacije. One nam mogu pomoći da obnovimo, zaštitimo i koristimo naše šume na održiv način.

EU-Zakonu-o-kriticnim-sirovinama-propise-zastiti-stanovnistva-prirode

EU u Zakonu o kritičnim sirovinama olabavila propise o zaštiti stanovništva, prirode

21. mart 2017. - S idejom o strateškoj autonomiji, EU je usvojila Zakon o kritičnim sirovinama, ali posle velikog zastoja u poslednjoj fazi

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

21. mart 2017. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja