Voda

Vranje dobija kolektore za otpadne vode

vranje kolektor otpadne vode

Slika: Commons.Wikimedia.org, autor: Wlodzimierz

Objavljeno

22.09.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.09.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Vranje će dobiti nove kolektore za sakupljanje otpadnih voda, a ugovor o investiciji vrednoj 1,2 miliona evra potpisali su predstavnici lokalnog javnog preduzeća Vodovod i montažno-proizvodnog preduzeća (MPP) Jedinstvo a.d. iz Sevojna kod Užica, najpovoljnijeg ponuđača.

Kako je saopštila gradska uprava Vranja, u prvoj fazi gradiće se kolektori u Bunuševcu, Solunskoj i Maričkoj ulici. Oni treba da sprečavaju izlivanje otpadnih voda po ulicama kada padne kiša.

Očekuje se da je projekat korak ka izgradnji fabrike za prečišćavanje otpadnih voda koja nedostaje ovom gradu na jugu Srbije. „Gradiće se tri kolektora u Bunuševcu, Solunskoj i Maričkoj ulici. Najvažniji projekat je izgradnja kolektora u Bunuševcu, jer će omogućiti dolazak investitora u grad“, najavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Kompletan projekat finansira se u saradnji sa nemačkom razvojnom bankom KfW, a radovi su najavljeni za prvi deo oktobra.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Klimatske promene ugrožavaju vodne resurse severne Grčke

Reke, jezera severne Grčke nestaju usled klimatskih promena

22. septembar 2016. - Sa sve višim temperaturama i nedostatkom padavina, smanjenje vodostaja u rekama i jezerima širom Grčke dobija dramatične razmere.

Liverpul planira izgranju elektrane na plimu i oseku

Liverpul planira najveću elektranu na plimu i oseku na svetu

22. septembar 2016. - Liverpul planira izgradnju najveće elektrane na svetu na plimu i oseku, kapaciteta 700 megavata

Svetski dan voda 2024, voda za mir

Svetski dan voda 2024: Voda za mir

22. septembar 2016. - Svetski dan voda obeležava se 22. marta počev od 1993 godine, kada ga je uveo UN. Ove godine, tema je 'Voda za mir'.

srem regionalni sistem vodosnabdevanja voda

Pet vojvođanskih opština gradi regionalni vodovodni sistem kako bi sprečile nestašicu vode

22. septembar 2016. - Projekat bi trebalo da se sprovede za 15 godina s obzirom da je procenjen na 140 miliona evra, a obuhvata 65 naselja i 210.000 stanovnika