Voda

Vojvodina raspisala konkurs za projekte vodosnabdevanja i zaštite voda

Vojvodina raspisala konkurs za vodosnabdevanje i zastitu voda

Foto: Pixabay

Objavljeno

26.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

26.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine raspisala je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda.

Cilj konkursa je podrška lokalnim samoupravama na teritoriji Autonomne pokrajine (AP) Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju sistema integralnog upravljanja vodama i zaštite životne sredine.

Specifični ciljevi javnog konkursa su obezbeđivanje stabilnog, sigurnog i dugoročnog snabdevanja vodom, zaštita i poboljšanje kvaliteta vode i životne sredine uopšte, smanjenje rizika po javno zdravlje i unapređenje kvaliteta života stanovništva, podrška ruralnom razvoju, kao i stvaranje preduslova za održivi i ravnomerni razvoj u pokrajini.

Ukupna predviđena sredstva za ovu namenu iznose 350 miliona dinara, a mogu se iskoristiti za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, kao i za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine.

Finansiranje i sufinansiranje izgradnje kućnih priključaka nije predviđeno ovim konkursom.

Lokalne samouprave mogu konkurisati sa projektima za čiju realizaciju nije pokrenut postupak javne nabavke, kao i sa projektima za čiju realizaciju je zaključen ugovor o izvođenju radova.

Sredstva se ne mogu koristiti za refundaciju sredstava koja su već uplaćena izvođaču radova.

Pravo učešća na javnom konkursu imaju lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine, koje mogu da podnesu samo jednu prijavu.

Uslovi za dodelu sredstava po javnom konkursu su, između ostalog, da je za projekat izrađena tehnička dokumentacija u skladu sa zakonom i da je izdat važeći akt nadležnog organa kojim se odobrava građenje ili izvođenje radova.

Predlozi projekata mogu se podneti do 3. februara ove godine. Više informacija o potrebnoj dokumentaciji može se naći na sajtu Vlade AP Vojvodine.

Odluku o dodeli sredstava sa obrazloženjem doneće direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u roku od 20 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtovima Pokrajinske vlade i Uprave.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Naucnici kisnica nigde nije bezbedna za pice

Naučnici upozorili da kišnica nigde nije bezbedna za piće

11 августа 2022 - Ako se gleda po najstrožim standardima, kišnica svuda na svetu sadrži previše večnih hemikalija (PFAS), čiji štetni uticaj još nije dovoljno poznat

Hidroelektrane-Srbiji-Evropi-smanje-elektricne-energije

Hidroelektrane u Srbiji i Evropi prinuđene da smanje proizvodnju električne energije

10 августа 2022 - Dotok vode do hidroelektrana u Srbiji je prepolovljen, što povećava potrebu za uvozom struje, ali je i širom Evrope slična situacija

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski

Klimatske-promene-u-Italiji-ekstremna-susa-ugrozavaju-vina-maslina

Klimatske promene i ekstremna suša u Italiji ugrožavaju proizvodnju vina i maslina

20 јула 2022 - Italijanski način života bi mogao drastično da se promeni, pogotovo u dolini reke Po, koju je nezapamćena suša pretvorila u potok.