Voda

Vojvodina raspisala konkurs za projekte vodosnabdevanja i zaštite voda

Vojvodina raspisala konkurs za vodosnabdevanje i zastitu voda

Foto: Pixabay

Objavljeno

26.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

26.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine raspisala je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda.

Cilj konkursa je podrška lokalnim samoupravama na teritoriji Autonomne pokrajine (AP) Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju sistema integralnog upravljanja vodama i zaštite životne sredine.

Specifični ciljevi javnog konkursa su obezbeđivanje stabilnog, sigurnog i dugoročnog snabdevanja vodom, zaštita i poboljšanje kvaliteta vode i životne sredine uopšte, smanjenje rizika po javno zdravlje i unapređenje kvaliteta života stanovništva, podrška ruralnom razvoju, kao i stvaranje preduslova za održivi i ravnomerni razvoj u pokrajini.

Ukupna predviđena sredstva za ovu namenu iznose 350 miliona dinara, a mogu se iskoristiti za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, kao i za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine.

Finansiranje i sufinansiranje izgradnje kućnih priključaka nije predviđeno ovim konkursom.

Lokalne samouprave mogu konkurisati sa projektima za čiju realizaciju nije pokrenut postupak javne nabavke, kao i sa projektima za čiju realizaciju je zaključen ugovor o izvođenju radova.

Sredstva se ne mogu koristiti za refundaciju sredstava koja su već uplaćena izvođaču radova.

Pravo učešća na javnom konkursu imaju lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine, koje mogu da podnesu samo jednu prijavu.

Uslovi za dodelu sredstava po javnom konkursu su, između ostalog, da je za projekat izrađena tehnička dokumentacija u skladu sa zakonom i da je izdat važeći akt nadležnog organa kojim se odobrava građenje ili izvođenje radova.

Predlozi projekata mogu se podneti do 3. februara ove godine. Više informacija o potrebnoj dokumentaciji može se naći na sajtu Vlade AP Vojvodine.

Odluku o dodeli sredstava sa obrazloženjem doneće direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u roku od 20 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtovima Pokrajinske vlade i Uprave.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Kurti Kosovu izgraditi dve brane rezerve vode

Kurti: Na Kosovu* će se izgraditi dve brane da se povećaju rezerve vode

22 децембра 2021 - Premijer Kosova* Albin Kurti je najavio izgradnju dve brane i podsetio da je vlada zabranila korišćenje vodnih resursa bez koncesije

Bez kupaca na tenderu za Fabriku vode u Zrenjaninu

Bez kupaca na tenderu za Fabriku vode u Zrenjaninu

04 децембра 2021 - Zrenjaninci čekaju već više od sedamnaest godina na ostvarenje svojih ustavom zagarantovanih prava na čistu pijaću vodu

Voda busotina istrazivanje litijuma Lukavcu kod Valjeva bunarima ekstremno kontaminirana borom

Voda zatrovana oko bušotina za istraživanje litijuma kod Valjeva

16 новембра 2021 - Voda oko bušotina za istraživanje rezervi litijuma u Lukavcu kod Valjeva i u obližnjim bunarima ekstremno je kontaminirana borom

Vodovod Krusevac prerada otpadnih voda

Novo postrojenje za preradu vode u Kruševcu stvara energiju iz mulja

03 новембра 2021 - Nova fabrika za preradu otpadnih voda u Kruševcu pretvara mulj u biogas.  To je jedan od retkih primera cirkularne ekonomije u praksi u Srbiji.