Voda

Vojvodina raspisala konkurs za projekte vodosnabdevanja i zaštite voda

Vojvodina raspisala konkurs za vodosnabdevanje i zastitu voda

Foto: Pixabay

Objavljeno

26.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

26.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine raspisala je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda.

Cilj konkursa je podrška lokalnim samoupravama na teritoriji Autonomne pokrajine (AP) Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju sistema integralnog upravljanja vodama i zaštite životne sredine.

Specifični ciljevi javnog konkursa su obezbeđivanje stabilnog, sigurnog i dugoročnog snabdevanja vodom, zaštita i poboljšanje kvaliteta vode i životne sredine uopšte, smanjenje rizika po javno zdravlje i unapređenje kvaliteta života stanovništva, podrška ruralnom razvoju, kao i stvaranje preduslova za održivi i ravnomerni razvoj u pokrajini.

Ukupna predviđena sredstva za ovu namenu iznose 350 miliona dinara, a mogu se iskoristiti za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, kao i za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine.

Finansiranje i sufinansiranje izgradnje kućnih priključaka nije predviđeno ovim konkursom.

Lokalne samouprave mogu konkurisati sa projektima za čiju realizaciju nije pokrenut postupak javne nabavke, kao i sa projektima za čiju realizaciju je zaključen ugovor o izvođenju radova.

Sredstva se ne mogu koristiti za refundaciju sredstava koja su već uplaćena izvođaču radova.

Pravo učešća na javnom konkursu imaju lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine, koje mogu da podnesu samo jednu prijavu.

Uslovi za dodelu sredstava po javnom konkursu su, između ostalog, da je za projekat izrađena tehnička dokumentacija u skladu sa zakonom i da je izdat važeći akt nadležnog organa kojim se odobrava građenje ili izvođenje radova.

Predlozi projekata mogu se podneti do 3. februara ove godine. Više informacija o potrebnoj dokumentaciji može se naći na sajtu Vlade AP Vojvodine.

Odluku o dodeli sredstava sa obrazloženjem doneće direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u roku od 20 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtovima Pokrajinske vlade i Uprave.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Klimatske promene ugrožavaju vodne resurse severne Grčke

Reke, jezera severne Grčke nestaju usled klimatskih promena

26. januar 2017. - Sa sve višim temperaturama i nedostatkom padavina, smanjenje vodostaja u rekama i jezerima širom Grčke dobija dramatične razmere.

Liverpul planira izgranju elektrane na plimu i oseku

Liverpul planira najveću elektranu na plimu i oseku na svetu

26. januar 2017. - Liverpul planira izgradnju najveće elektrane na svetu na plimu i oseku, kapaciteta 700 megavata

Svetski dan voda 2024, voda za mir

Svetski dan voda 2024: Voda za mir

26. januar 2017. - Svetski dan voda obeležava se 22. marta počev od 1993 godine, kada ga je uveo UN. Ove godine, tema je 'Voda za mir'.

srem regionalni sistem vodosnabdevanja voda

Pet vojvođanskih opština gradi regionalni vodovodni sistem kako bi sprečile nestašicu vode

26. januar 2017. - Projekat bi trebalo da se sprovede za 15 godina s obzirom da je procenjen na 140 miliona evra, a obuhvata 65 naselja i 210.000 stanovnika