Voda

Vojvodina raspisala konkurs za projekte vodosnabdevanja i zaštite voda

Vojvodina raspisala konkurs za vodosnabdevanje i zastitu voda

Foto: Pixabay

Objavljeno

26.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

26.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine raspisala je javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda.

Cilj konkursa je podrška lokalnim samoupravama na teritoriji Autonomne pokrajine (AP) Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju sistema integralnog upravljanja vodama i zaštite životne sredine.

Specifični ciljevi javnog konkursa su obezbeđivanje stabilnog, sigurnog i dugoročnog snabdevanja vodom, zaštita i poboljšanje kvaliteta vode i životne sredine uopšte, smanjenje rizika po javno zdravlje i unapređenje kvaliteta života stanovništva, podrška ruralnom razvoju, kao i stvaranje preduslova za održivi i ravnomerni razvoj u pokrajini.

Ukupna predviđena sredstva za ovu namenu iznose 350 miliona dinara, a mogu se iskoristiti za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, kao i za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine.

Finansiranje i sufinansiranje izgradnje kućnih priključaka nije predviđeno ovim konkursom.

Lokalne samouprave mogu konkurisati sa projektima za čiju realizaciju nije pokrenut postupak javne nabavke, kao i sa projektima za čiju realizaciju je zaključen ugovor o izvođenju radova.

Sredstva se ne mogu koristiti za refundaciju sredstava koja su već uplaćena izvođaču radova.

Pravo učešća na javnom konkursu imaju lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine, koje mogu da podnesu samo jednu prijavu.

Uslovi za dodelu sredstava po javnom konkursu su, između ostalog, da je za projekat izrađena tehnička dokumentacija u skladu sa zakonom i da je izdat važeći akt nadležnog organa kojim se odobrava građenje ili izvođenje radova.

Predlozi projekata mogu se podneti do 3. februara ove godine. Više informacija o potrebnoj dokumentaciji može se naći na sajtu Vlade AP Vojvodine.

Odluku o dodeli sredstava sa obrazloženjem doneće direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u roku od 20 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtovima Pokrajinske vlade i Uprave.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

makisko polje vodoizvoriste jeftini stanovi

Glavni urbanista Beograda najavljuje gradnju jeftinih stanova na Makiškom polju, vodoizvorištu prestonice

09 September 2021 - Skoro 80.000 građana traži referendum o Makiškom polju, a stručna javnost upozorava da bi gradnja ugrozila vodoizvorišta glavnog grada.

Erste banka prodaje Fabriku vode u Zrenjaninu

Erste banka prodaje Fabriku vode u Zrenjaninu

23 August 2021 - Grad nema pijaću vodu od 2004, pa je ovo postrojenja trebalo da reši problem, ali posle izgradnje nije isporučivalo ispravnu pijaću vodu.

Zrenjanin je zedan spreman radikalizuje redovne proteste

Zrenjanin je žedan i spreman da radikalizuje sada već redovne proteste

17 August 2021 - Zrenjanin je žedan, ali Zrenjaninci su se ujedinili na protestnim vožnjama i u zahtevu da svi na teritoriji grada dobiju pijaću vodu iz vodovoda

Kvalitet-vode-iz-cesme-bolji-od-flasirane

Kvalitetna voda iz česme je mnogo bolja za zdravlje, ali i životnu sredinu nego flaširana

09 August 2021 - Šteta po životnu sredinu od flaširane vode je u Barseloni do 3.500 puta veći nego od vode iz vodovoda, a opasnost po zdravlje od česmovače se rešava filtriranjem