Električna energija

Tender za pametna brojila i obnovu mreže u Crnoj Gori

Slika: Pixabay

Objavljeno

04.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) raspisao je tender za podnošenje ponuda za ugradnju 45.000 pametnih brojila za domaćinstva i rehabilitaciju mreže.

Radovi uključuju obnovu 600 do 800 kilometara niskonaponskih vodova i zamenu 20.000 električnih stubova, a obavljaće se u periodu 2017-2019. godine. Rok za podnošenje prijava je 6. mart 2017. u 13 časova.

Ponuđač može biti iz bilo koje države, a uslov je da u poslednjih pet godina ima prosečan godišnji obrt od najmanje 22 miliona evra, novčani tok od 4 miliona evra, i da u poslednje tri godine nije došlo do neizvršavanja ugovora sa njegove strane.

Traži se da je firma-ponuđač bila aktivna u poslednjih pet godina, i to najmanje devet meseci svake godine, da je ugradila 60.000 brojila i izmestila 30.000 mernih mesta uz rekonstrukciju NN mreže. Potrebno je iskustvo u najmanje dva slična projekta u poslednjih pet godina, od kojih je svaki bio vredan najmanje 13 miliona evra.

Tenderska dokumentacija otkupljuje se uplatom 250 evra na račun CEDIS-a u Prvoj banci Crne Gore, ili preko posredničke Rajfajzen banke u Beču, a sve ponude mora pratiti tenderska garancija od 900.000 evra.

Projekat se finansira iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Severna Makedonija novu vladu energetike Sanja Bozinovska

Severna Makedonija ima novu vladu – resor energetike preuzela Sanja Božinovska

4. januar 2017. - U vladi premijera Hristijana Mickoskog, konsultantkinja za energetiku Sanja Božinovska je izabrana za ministarku energetike, rudarstva i mineralnih sirovina

Lancana-havarija-dalekovodima-bez-struje-Crnu-Goru-BiH-Albaniju-Dalmaciju

Lančana havarija na dalekovodima ostavila bez struje Crnu Goru, BiH, Albaniju, Dalmaciju

4. januar 2017. - Usled preopterećenja ključnih interkonektivnih vodova došlo je do prekida isporuke električne energije u velikom delu regiona

Solari 5000+ prosiruje se i na ugradnju energetski efikasne stolarije

Projekat Solari 5000+ biće proširen na ugradnju energetski efikasne stolarije

4. januar 2017. - Eletroprivreda Crne Gore predlaže proširenje portfolija projekta Solari 5000+ na ugradnju energetski efikasne stolarije

Srbija-studiju-mogucnosti-izgradnje-nuklearnih-elektrana

Srbija naručuje studiju o mogućnosti izgradnje nuklearnih elektrana

4. januar 2017. - Ministarstvo prima prijave konsultanata za sprovođenje analize tehnologija za nuklearnu energiju uključujući male modularne reaktore