Električna energija

Tender za pametna brojila i obnovu mreže u Crnoj Gori

Slika: Pixabay

Objavljeno

04.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) raspisao je tender za podnošenje ponuda za ugradnju 45.000 pametnih brojila za domaćinstva i rehabilitaciju mreže.

Radovi uključuju obnovu 600 do 800 kilometara niskonaponskih vodova i zamenu 20.000 električnih stubova, a obavljaće se u periodu 2017-2019. godine. Rok za podnošenje prijava je 6. mart 2017. u 13 časova.

Ponuđač može biti iz bilo koje države, a uslov je da u poslednjih pet godina ima prosečan godišnji obrt od najmanje 22 miliona evra, novčani tok od 4 miliona evra, i da u poslednje tri godine nije došlo do neizvršavanja ugovora sa njegove strane.

Traži se da je firma-ponuđač bila aktivna u poslednjih pet godina, i to najmanje devet meseci svake godine, da je ugradila 60.000 brojila i izmestila 30.000 mernih mesta uz rekonstrukciju NN mreže. Potrebno je iskustvo u najmanje dva slična projekta u poslednjih pet godina, od kojih je svaki bio vredan najmanje 13 miliona evra.

Tenderska dokumentacija otkupljuje se uplatom 250 evra na račun CEDIS-a u Prvoj banci Crne Gore, ili preko posredničke Rajfajzen banke u Beču, a sve ponude mora pratiti tenderska garancija od 900.000 evra.

Projekat se finansira iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EPCG mnogo skuplju ekolosku rekonstrukciju TE Pljevlja

EPCG spreman za mnogo skuplju ekološku rekonstrukciju TE Pljevlja

22 октобра 2021 - EPCG navodi da obnova TE Pljevlja treba uskoro da počne i da je to jedini način da Crna Gora ne uvozi ogromne količine struje

Slovenija Zakon o snabdevanju elektricnom energijomdve godine zakasnjenja

Slovenija usvojila Zakon o snabdevanju električnom energijom s dve godine zakašnjenja

22 октобра 2021 - Državni zbor Slovenije je izglasao Zakon o snabdevanju električnom energijom s amandmanima koji dovode sve krajnje potrošače u jednak položaj

Crnogorska berza električne energije počinje da radi u drugoj polovini 2022.

21 октобра 2021 - Crna Gora je ugovor o osnivanju berze potpisala sa evropskom berzom EPEX SPOT i slovenačkom berzom BSP SouthPool

Prva evropska fabrika LFP baterija Subotici ElevenEs

Prva evropska fabrika LFP baterija biće izgrađena u Subotici

21 октобра 2021 - ElevenEs će proizvoditi LFP baterije za vozila i skladištenje energije u Subotici, a fabriku gradi uz pomoć sredstava EU