Životna sredina

TENDER: Elaborat zaštite životne sredine za dve planirane linije metroa u Beogradu

elaborat metro beograd

Slika: Pixabay

Objavljeno

07.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

07.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Javno-komunalno preduzeće Beogradski metro i voz objavilo je novi javni poziv za izradu Elaborata zaštite životne sredine za koridor planirane dve linije metroa.

Prvi tender za elaborat raspisan je pre skoro godinu dana, početkom septembra prošle godine, ali je u januaru ove godine obustavljen. Kako su preneli lokalni mediji, tender je povučen jer nije pristigla nijedna prihvatljiva ponuda.

Krajnji rok za podnošenje ponuda na novom tenderu je 30 dana od dana objavljivanja ili 2. septembar.

„Predmet i cilj izrade Elaborata zaštite životne sredine za koridor dve planirane linije metroa, je da utvrdi i opiše, direktni i indirektni uticaj planiranih aktivnosti ili mera na različite ekološke aspekte. Takođe, treba da omogući sveukupnu procenu ovih uticaja na ljudsko zdravlje i životnu sredinu, odnosno da uključi pitanja upravljanja životnom sredinom i resursima kako bi se negativni uticaji sveli na minimum“, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Na prvom tenderu naručilac je bio Sekretarijata za investicije grada Beograda, a sada je to JKP Beogradski metro i voz, firma koja je formirana krajem prošle godine. U konkursnoj dokumentaciji za novi tender ne navodi se koje su to dve linije metroa. Ranije se spominjalo da će prva linija biti od Makiškog polja do Mirijeva, a druga od Zemuna do Ustaničke ulice.

Kriterijum za dodelu ugovora za elaborat je najniža ponuđena cena, a ukoliko dve ili više ponuda imaju istu cenu, ugovor će se dodeliti onom ponuđaču koji je ponudio kraći rok izvršenja usluge.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska-subvencije-vodonik-punjaci-vozila

Hrvatska daje subvencije za svoje prve punjače za vozila na vodonik

7. avgust 2019. - Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja pripremilo je 29,6 miliona evra za subvencionisanje gradnje punjača za vozila na vodonik i struju

EBRD uvecava investicije dekarbonizaciju Zapadnom Balkanu

EBRD uvećava investicije u dekarbonizaciju na Zapadnom Balkanu

7. avgust 2019. - EBRD namerava da proširi svoje aktivnosti na Zapadnom Balkanu, ali upozorava da je za privatne investicije potrebno sprovesti reforme

MOBILITIES for eu green urban mobility project

Sarajevo će zajedno sa evropskim gradovima primeniti inovativna rešenja za zelenu urbanu mobilnost

7. avgust 2019. - Sarajevo i Janina će se priključiti Zagrebu kao gradovima koji u regionu Jugoistočne Evrope pripremaju inovativna rešenja za urbanu mobilnost

project 3 mobility mobileye robotaksiji zagreb

Startap P3 ove godine planira testiranje robotaksija u Zagrebu 

7. avgust 2019. - Početak testiranja električnih robotaksija najavljen je prilikom ozvaničenja saradnje hrvatske firme Project 3 Mobility i kompanije Mobileye