x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

TENDER: Elaborat zaštite životne sredine za dve planirane linije metroa u Beogradu

07.08.2019. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
TENDER: Elaborat zaštite životne sredine za dve planirane linije metroa u Beogradu

Javno-komunalno preduzeće Beogradski metro i voz objavilo je novi javni poziv za izradu Elaborata zaštite životne sredine za koridor planirane dve linije metroa.

Prvi tender za elaborat raspisan je pre skoro godinu dana, početkom septembra prošle godine, ali je u januaru ove godine obustavljen. Kako su preneli lokalni mediji, tender je povučen jer nije pristigla nijedna prihvatljiva ponuda.

Krajnji rok za podnošenje ponuda na novom tenderu je 30 dana od dana objavljivanja ili 2. septembar.

“Predmet i cilj izrade Elaborata zaštite životne sredine za koridor dve planirane linije metroa, je da utvrdi i opiše, direktni i indirektni uticaj planiranih aktivnosti ili mera na različite ekološke aspekte. Takođe, treba da omogući sveukupnu procenu ovih uticaja na ljudsko zdravlje i životnu sredinu, odnosno da uključi pitanja upravljanja životnom sredinom i resursima kako bi se negativni uticaji sveli na minimum”, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Na prvom tenderu naručilac je bio Sekretarijata za investicije grada Beograda, a sada je to JKP Beogradski metro i voz, firma koja je formirana krajem prošle godine. U konkursnoj dokumentaciji za novi tender ne navodi se koje su to dve linije metroa. Ranije se spominjalo da će prva linija biti od Makiškog polja do Mirijeva, a druga od Zemuna do Ustaničke ulice.

Kriterijum za dodelu ugovora za elaborat je najniža ponuđena cena, a ukoliko dve ili više ponuda imaju istu cenu, ugovor će se dodeliti onom ponuđaču koji je ponudio kraći rok izvršenja usluge.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.