Životna sredina

TENDER: Elaborat zaštite životne sredine za dve planirane linije metroa u Beogradu

elaborat metro beograd

Slika: Pixabay

Objavljeno

07.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

07.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Javno-komunalno preduzeće Beogradski metro i voz objavilo je novi javni poziv za izradu Elaborata zaštite životne sredine za koridor planirane dve linije metroa.

Prvi tender za elaborat raspisan je pre skoro godinu dana, početkom septembra prošle godine, ali je u januaru ove godine obustavljen. Kako su preneli lokalni mediji, tender je povučen jer nije pristigla nijedna prihvatljiva ponuda.

Krajnji rok za podnošenje ponuda na novom tenderu je 30 dana od dana objavljivanja ili 2. septembar.

“Predmet i cilj izrade Elaborata zaštite životne sredine za koridor dve planirane linije metroa, je da utvrdi i opiše, direktni i indirektni uticaj planiranih aktivnosti ili mera na različite ekološke aspekte. Takođe, treba da omogući sveukupnu procenu ovih uticaja na ljudsko zdravlje i životnu sredinu, odnosno da uključi pitanja upravljanja životnom sredinom i resursima kako bi se negativni uticaji sveli na minimum”, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Na prvom tenderu naručilac je bio Sekretarijata za investicije grada Beograda, a sada je to JKP Beogradski metro i voz, firma koja je formirana krajem prošle godine. U konkursnoj dokumentaciji za novi tender ne navodi se koje su to dve linije metroa. Ranije se spominjalo da će prva linija biti od Makiškog polja do Mirijeva, a druga od Zemuna do Ustaničke ulice.

Kriterijum za dodelu ugovora za elaborat je najniža ponuđena cena, a ukoliko dve ili više ponuda imaju istu cenu, ugovor će se dodeliti onom ponuđaču koji je ponudio kraći rok izvršenja usluge.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Posao za inzenjere istrazivacki centar Continental Automotive Serbia

Posao za inženjere u istraživačkom centru Continental Automotive Serbia

13 January 2021 - Kompanija koja se bavi razvojem inovativnih tehnologija i usluga za održivu mobilnost, traži inženjere, ekonomiste, ali nudi i stažiranje.

katalizatori dpf filteri vozila registracija zagadjenje vazduha

Nema registracije vozila u Srbiji bez katalizatora i DPF filtera

11 January 2021 - Vozila će morati da ispune standarde za izduvne gasove, kao i da imaju sve delove sistema za odvođenje i regulisanje izduvnih emisija.

Obnovljivi izvori električna vozila osvetljenje pametnoj ulici Tirani

Obnovljivi izvori će napajati električna vozila, osvetljenje u pametnoj ulici u Tirani

08 January 2021 - U okviru pilot-projekta u Tirani biće postavljeni mali uređaji na sunce i vetar koji će proizvoditi struju za javno osvetljenje i punjenje električnih vozila

elektricni automobili subvencije srbija

Milion evra iz budžeta za subvencije kupcima električnih i hibridnih vozila u Srbiji

31 December 2020 - Vlada tako želi da smanji zagađenje vazduha, a 40.000 građana traži da se novac umesto u skupa vozila usmeri u zamenu peći u siromašnijim domaćinstvima.