Životna sredina

TENDER: Elaborat zaštite životne sredine za dve planirane linije metroa u Beogradu

elaborat metro beograd

Slika: Pixabay

Objavljeno

07.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

07.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Javno-komunalno preduzeće Beogradski metro i voz objavilo je novi javni poziv za izradu Elaborata zaštite životne sredine za koridor planirane dve linije metroa.

Prvi tender za elaborat raspisan je pre skoro godinu dana, početkom septembra prošle godine, ali je u januaru ove godine obustavljen. Kako su preneli lokalni mediji, tender je povučen jer nije pristigla nijedna prihvatljiva ponuda.

Krajnji rok za podnošenje ponuda na novom tenderu je 30 dana od dana objavljivanja ili 2. septembar.

„Predmet i cilj izrade Elaborata zaštite životne sredine za koridor dve planirane linije metroa, je da utvrdi i opiše, direktni i indirektni uticaj planiranih aktivnosti ili mera na različite ekološke aspekte. Takođe, treba da omogući sveukupnu procenu ovih uticaja na ljudsko zdravlje i životnu sredinu, odnosno da uključi pitanja upravljanja životnom sredinom i resursima kako bi se negativni uticaji sveli na minimum“, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Na prvom tenderu naručilac je bio Sekretarijata za investicije grada Beograda, a sada je to JKP Beogradski metro i voz, firma koja je formirana krajem prošle godine. U konkursnoj dokumentaciji za novi tender ne navodi se koje su to dve linije metroa. Ranije se spominjalo da će prva linija biti od Makiškog polja do Mirijeva, a druga od Zemuna do Ustaničke ulice.

Kriterijum za dodelu ugovora za elaborat je najniža ponuđena cena, a ukoliko dve ili više ponuda imaju istu cenu, ugovor će se dodeliti onom ponuđaču koji je ponudio kraći rok izvršenja usluge.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

strategija niskougljenicnog razvoja srbije

Usvojena Strategija niskougljeničnog razvoja Republike Srbije za period od 2023. do 2030. sa projekcijama do 2050.

7. avgust 2019. - Strategija predviđa da se Akcioni plan za njeno sprovođenje u periodu 2024- 2030. usvoji u roku od godinu dana

Svetski dan bicikla

Svetski dan bicikla – nosioca održive urbane mobilnosti

7. avgust 2019. - Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija iz 2018, za Svetski dan bicikla je proglašen 3. jun.

Kalifornija uvela pravilo napredne čiste flote kako bi postigla nula odsto emisija transportnog sektora

Kalifornija će zabraniti kamione s motorima sa unutrašnjim sagorevanjem

7. avgust 2019. - Kalifornija je uvela obavezu postepenog prelaska teretnih vozila srednje i teške kategorije na tehnologiju sa nula emisija

Grčka i Slovenija biće deo jedne od najvećih evropskih mreža za punjenje električnih vozila

7. avgust 2019. - Italijanska kompanija trenutno ima više od 15.000 punjača za električne automobile, a plan je da udvostruči svoju mrežu do 2026.