Životna sredina

TENDER: Elaborat zaštite životne sredine za dve planirane linije metroa u Beogradu

elaborat metro beograd

Slika: Pixabay

Objavljeno

07.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

07.08.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Javno-komunalno preduzeće Beogradski metro i voz objavilo je novi javni poziv za izradu Elaborata zaštite životne sredine za koridor planirane dve linije metroa.

Prvi tender za elaborat raspisan je pre skoro godinu dana, početkom septembra prošle godine, ali je u januaru ove godine obustavljen. Kako su preneli lokalni mediji, tender je povučen jer nije pristigla nijedna prihvatljiva ponuda.

Krajnji rok za podnošenje ponuda na novom tenderu je 30 dana od dana objavljivanja ili 2. septembar.

„Predmet i cilj izrade Elaborata zaštite životne sredine za koridor dve planirane linije metroa, je da utvrdi i opiše, direktni i indirektni uticaj planiranih aktivnosti ili mera na različite ekološke aspekte. Takođe, treba da omogući sveukupnu procenu ovih uticaja na ljudsko zdravlje i životnu sredinu, odnosno da uključi pitanja upravljanja životnom sredinom i resursima kako bi se negativni uticaji sveli na minimum“, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Na prvom tenderu naručilac je bio Sekretarijata za investicije grada Beograda, a sada je to JKP Beogradski metro i voz, firma koja je formirana krajem prošle godine. U konkursnoj dokumentaciji za novi tender ne navodi se koje su to dve linije metroa. Ranije se spominjalo da će prva linija biti od Makiškog polja do Mirijeva, a druga od Zemuna do Ustaničke ulice.

Kriterijum za dodelu ugovora za elaborat je najniža ponuđena cena, a ukoliko dve ili više ponuda imaju istu cenu, ugovor će se dodeliti onom ponuđaču koji je ponudio kraći rok izvršenja usluge.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Investiciona grupa Investindustrial ulaze 120 miliona evra u Rimac grupu

Investindustrial ulaže 120 miliona evra u Rimac grupu

29 априла 2022 - Investindustrial grupa upravlja fondom od 11 milijardi evra i počela je da investira u Rimac grupu prošle godine

stellantis fiat panda kragujevac srbija

Stellantis će u Kragujevcu proizvoditi električni auto od 2024.

28 априла 2022 - Srpsko Ministarstvo privrede i firma FCA Srbija danas su potpisali Ugovor o dodeli sredstava podsticaja za proizvodnju automobila na struju

Robert Golob Pokret Sloboda pobedili izborima Sloveniji zelenim ekonomskim programom

Robert Golob i Pokret Sloboda pobedili na izborima u Sloveniji sa zelenim ekonomskim programom

26 априла 2022 - Robert Golob i Pokret Sloboda se zalažu za dekarbonizaciju i digitalizaciju privrede, s osloncem na obnovljive izvore i nuklearke.

Helbiz ce instalirati sistem elektricnih bicikala u Beogradu

Helbiz će instalirati sistem električnih bicikala u Beogradu

25 априла 2022 - Kompanija smatra Beograd jednim od svojih sedišta, jer je u ovom gradu otvorio kancelariju 2018. godine, tri godine posle osnivanja