Životna sredina

Radionica podkasta na temu klimatskih promena od 14. do 20. oktobra

Radionica-podkasta-na-temu-klimatskih-promena

Foto: StockSnap/Pixabay

Objavljeno

09.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

09.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

EU info kutak u Novom Sadu zajedno sa novosadskim ogrankom Francuskog instituta u Srbiji, pod pokroviteljstvom Ambasade Francuske u Srbiji i Delegacije EU u Srbiji, organizuje besplatnu sedmodnevnu radionicu posvećenu podkastu i klimatskim promenama.

Radionica se održava u EU info kutku i Francuskom kulturnom centru, od 14. do 20. oktobra. Program je dostupan na linku.

Od ponedeljka do petka od 10 do 18 časova u EU info kutku (Bulevar Mihajla Pupina 17) biće organizovane sesije, sa pauzom za ručak koji je obezbeđen za sve učesnike.

Subota i nedelja rezervisani su za live show koji će biti organizovan u Francuskom kulturnom centru.

Potrebno je da učesnici imaju između 18 i 35 godina i da su zainteresovani za temu klimatskih promena, s obzirom na to da je ova radionica organizovana u sklopu događaja Karavan za klimu koji se održava u istom periodu u Francuskom kulturnom centru.

Radni jezik radionice je engleski, iako će se podkasti raditi i na srpskom i na francuskom jeziku, u skladu sa pojedinačnim preferencijama učesnika.

Radionicu vode dva francuska novinara sa višegodišnjim iskustvom u sferi radijskog novinarstva i podkasta. Oni će sa učesnicima podeliti znanje o tome kako birati teme za podkast, kako koncipirati priču, kako snimiti, izmontirati i emitovati podkast.

Radonica je namenjena za učesnike koji imaju prethodna znanja iz oblasti novinarstva, klimatskih promena i podkasta, ali i onima koji o tome ne znaju mnogo.

Prijave su obavezne jer je radionica namenjena za maksimalno 15 učesnika. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime, datum rođenja i ukoliko postoji, prethodno iskustvo u oblastima (radijskog) novinarstva i podkasta.

Ove informacije potrebno je poslati na mejl officens@euinfo.rs do petka, 11. oktobra u ponoć.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

bih sumski pozari interaktivna mapa sa sume bez pozara

BiH dobila prvu interaktivnu mapu lokacija podložnih požarima

9. oktobar 2019. - Korišćenje mape trebalo bi da ima značajan uticaj na povećanje otpornosti na požare i smanjenje šteta koje oni prave, rekla je Lejla Hukić

Croatia Airlines saf odrzivo avio gorivo letovi

Prvi letovi kompanije Croatian Airlines uz održivo gorivo

9. oktobar 2019. - Upotreba SAF goriva je priprema za obavezu njegove upotrebe koja u Evropskoj uniji stupa na snagu 2025. godine

Dan planete Zemlje 2024, Planeta protiv plastike

Dan planete Zemlje 2024: Planeta protiv plastike

9. oktobar 2019. - Dan planete Zemlje obeležava se svakog 22. aprila počev od 1970. godine. Ovogodišnja tema je Planeta protiv plastike.

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

9. oktobar 2019. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E