Životna sredina

Lidl Srbija pomaže finansijski organizacije i skupštine stanara da očiste prirodu i okruženje

lidl srbija cisto iz ljubavi akcija ciscenje

Foto: Lidl Srbija

Objavljeno

06.04.2022.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

06.04.2022.

Država

Komentari

1

Podeli

U okviru akcije „Čisto iz ljubavi“ Lidl Srbija poziva neprofitne organizacije i skupštine stanara da se prijave za finansijsku podršku za organizaciju čišćenja. U prošlogodišnjoj akciji prikupljeno je osam tona smeća.

Za akciju „Čisto iz ljubavi“ kompanije Lidl Srbija mogu se prijaviti sve registrovane organizacije, od neprofitnih udruženja do skupština stanara, koje žele da uklane otpad iz prirode i okruženja, saopštila je kompanija.

Zainteresovane organizacije bi trebalo da pošalju mejl sa naslovom „Čisto iz ljubavi“ u kojem će dostaviti osnovne podatke organizacije i predlog akcije čišćenja koju bi sproveli u maju 2022. godine. U mejlu bi trebalo da pošalju informacije o broju učesnika, lokaciji čišćenja, datumu za kada je čišćenje planirano, očekivanoj količini otpada koji će biti uklonjen iz prirode, način na koji će se otpad zbrinuti, predlogom promocije akcija na sopstvenim kanalima komunikacije i okvirni budžet.

Rok za slanje prijava je 24. april

Rok za prijavu je 24. april 2022, a akcije čišćenja moraju biti sprovedene do 31. maja 2022. Za dostavu traženih podataka potrebno je popuniti upitnik (formular za prijavu) i blagovremeno ga dostaviti na e-mail adresu odgovornost@lidl.rs.

Među prispelim prijavama Lidl Srbija će izabrati do deset organizacija čije će akcije čišćenja sponzorisati sa po najviše 1.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti). Sredstva koja se dodeljuju namenjena su kupovini opreme za čišćenje (grabulje, rukavice, kese, itd), troškovima transporta, troškovima zbrinjavanja otpada, troškovima okrepe za učesnike/volontere, kupovine majica i drugog reklamnog materijala i sl.

Martina Petrović: prošle godine smo imali više od 500 volontera

Od ukupnog iznosa dodeljenih sredstava, iznos od najviše 20 odsto se može koristiti za potrebe angažovanja osoblja za organizaciju čišćenja, naveo je Lidl Srbija.

Kriterijumi za izbor akcija koje će biti sponzorisane su ravnomerna geografska rasprostranjenost, lokacija za čišćenje i obrazloženje, način na koji će prikupljeni otpad biti zbrinut i predložen plan komunikacije i promocije akcije.

Martina Petrović, rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija, izjavila je da veruje da se ljubav prema zemlji ogleda kroz brigu o njoj i zato rade na podizanju svesti o ekološkim temama. „Prošle godine smo imali više od 500 volontera i sarađivali smo sa više od deset lokalnih udruženja, pa ovim putem pozivamo sve zainteresovane da se prijave i zajedno sa nama doprinesu uklanjanju još veće količine otpada“, poručila je Petrović.

Svaka organizacija biće obaveštena da li je izabrana

Lidl Srbija je, kako se navodi, potpuno slobodna da samostalno izabere organizacije u skladu sa sopstvenim strateškim ciljevima i zadržava apsolutno pravo da, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj organizacija ili prijavljene organizacije ne ispunjavaju pomenute uslove, ne dodeli sva predviđena sredstva.

Svaka organizacija koja se prijavi biće blagovremeno obaveštena o tome da li je izabrana, a sa izabranim organizacijama Lidl Srbija će zaključiti ugovor o sponzorstvu kojim će biti regulisani uslovi isplate dogovorene naknade kao i obaveze izabrane organizacije.

Više inforamcija može se naći na sajtu „Čisto iz ljubavi“.

Komentara: (1)
Deneš / 07.04.2022.

Da li ta akcija, organizovanje i čišćenje, podrazumeva i marketing (reklamiranje) kompanije „Lidl Srbija“, ili je empatija u pitanju? Unapred zahvaljujem za odgovor.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

6. april 2022. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

Dan planete Zemlje 2024, Planeta protiv plastike

Dan planete Zemlje 2024: Planeta protiv plastike

6. april 2022. - Dan planete Zemlje obeležava se svakog 22. aprila počev od 1970. godine. Ovogodišnja tema je Planeta protiv plastike.

biodizel od opušaka

Biodizel od opušaka

6. april 2022. - Biodizel se smatra obećavajućim rešenjem u potrazi za čistijim alternativama fosilnim gorivima, a jedan od izvora mogu da budu opušci

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

6. april 2022. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja