x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

TENDER: Energetski pregledi 40 javnih zgrada u Sarajevu

30.09.2019. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
TENDER: Energetski pregledi 40 javnih zgrada u Sarajevu

Kanton Sarajevo objavio je javni poziv za pružanje savetodavnih usluga za sprovođenje energetskih pregleda i izradu detaljnih projekata za primenu mera za povećanje energetske efikasnosti 40 javnih zgrada.

Kanton će za finansiranje ovih usluga koristiti grant Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 500.000 evra, navodi EBRD u pozivu za dostavljanje ponuda, u kojem piše da je rok za prijavljivanje 11. oktobar.

Od izabranog konsultanta očekuje se da obavi energetsku reviziju odabranih zgrada i pripremi idejne, detaljne projektne i tehničke specifikacije za 40 javnih zgrada, navodi se u zahtevu. Procenjeno vreme trajanja posla je sedam meseci.

Sprovođenje energetskih pregleda i izrada detaljnih projekata za primenu mera za povećanje energetske efikasnosti u 40 javnih zgrada je deo projekta GRCFW2 Sarajevo javne zgrade koji je procenjen na 13 miliona evra, i koji se delom finansira iz kredita EBRD-a u iznosu od 8 miliona evra.

Projektom je predviđena primena mera za povećanje energetske efikasnosti u 40 zgrada obuhvaćenih studijom izvodljivosti. Očekivane koristi projekta su smanjenje potrošnje energije za najmanje 30% ili 14,4 GWh godišnje, što je ekvivalent smanjenju troškova budžeta Kantona Sarajevo za milion evra godišnje.

Očekuje se da će rezultati projekta, takođe, biti i smanjenje emisija CO2 za oko 5.000 tona godišnje. Dodatne pogodnosti uključuju viši kvalitet grejanja i hlađenja, a samim tim i bolju udobnost za korisnike ovih javnih zgrada.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.