Energetska efikasnost

TENDER: Energetski pregledi 40 javnih zgrada u Sarajevu

TENDER Energetski pregledi 40 javnih zgrada u Sarajevu

Slika: Pixabay

Objavljeno

30.09.2019.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.09.2019.

Komentari

0

Podeli

Kanton Sarajevo objavio je javni poziv za pružanje savetodavnih usluga za sprovođenje energetskih pregleda i izradu detaljnih projekata za primenu mera za povećanje energetske efikasnosti 40 javnih zgrada.

Kanton će za finansiranje ovih usluga koristiti grant Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 500.000 evra, navodi EBRD u pozivu za dostavljanje ponuda, u kojem piše da je rok za prijavljivanje 11. oktobar.

Od izabranog konsultanta očekuje se da obavi energetsku reviziju odabranih zgrada i pripremi idejne, detaljne projektne i tehničke specifikacije za 40 javnih zgrada, navodi se u zahtevu. Procenjeno vreme trajanja posla je sedam meseci.

Sprovođenje energetskih pregleda i izrada detaljnih projekata za primenu mera za povećanje energetske efikasnosti u 40 javnih zgrada je deo projekta GRCFW2 Sarajevo javne zgrade koji je procenjen na 13 miliona evra, i koji se delom finansira iz kredita EBRD-a u iznosu od 8 miliona evra.

Projektom je predviđena primena mera za povećanje energetske efikasnosti u 40 zgrada obuhvaćenih studijom izvodljivosti. Očekivane koristi projekta su smanjenje potrošnje energije za najmanje 30% ili 14,4 GWh godišnje, što je ekvivalent smanjenju troškova budžeta Kantona Sarajevo za milion evra godišnje.

Očekuje se da će rezultati projekta, takođe, biti i smanjenje emisija CO2 za oko 5.000 tona godišnje. Dodatne pogodnosti uključuju viši kvalitet grejanja i hlađenja, a samim tim i bolju udobnost za korisnike ovih javnih zgrada.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

pametna-brojila-ebrd

Srbija dobila zajam od 40 miliona evra za uvođenje pametnih brojila

15 September 2021 - EBRD je potpisala ugovor o zajmu od 40 miliona evra za projekat uvođenja pametnih brojila u tri grada u Srbiji.

Beograd subvencije energetska efikasnost

Beograd raspisuje konkurs za subvencije za energetsku efikasnost krajem oktobra

14 September 2021 - Subvencionisanje energetske efikasnosti predviđa da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto investicije.

Sarajevo subvencije zamena peci kotolova na ugalj

Sarajevo obezbedilo 1,5 miliona evra za subvencije za zamenu peći i kotlova na ugalj

13 September 2021 - Sredstva će biti dovoljna da 500 domaćinstva pređe na čistiji način zagrevanja svojih domova i veliki napredak u odnosu na prvu akciju.

prijavljivanje Nedelju odrzive energetike EUSEW 2021

Počelo prijavljivanje za Nedelju održive energetike u EU – EUSEW 2021

13 September 2021 - Digitalna konferencija u okviru Nedelje održive energetike u EU (EUSEW 2021) održaće se od 25. do 28. oktobra, a dodela nagrada prvog dana