Energetska efikasnost

TENDER: Energetski pregledi 40 javnih zgrada u Sarajevu

TENDER Energetski pregledi 40 javnih zgrada u Sarajevu

Slika: Pixabay

Objavljeno

30.09.2019.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.09.2019.

Komentari

0

Podeli

Kanton Sarajevo objavio je javni poziv za pružanje savetodavnih usluga za sprovođenje energetskih pregleda i izradu detaljnih projekata za primenu mera za povećanje energetske efikasnosti 40 javnih zgrada.

Kanton će za finansiranje ovih usluga koristiti grant Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 500.000 evra, navodi EBRD u pozivu za dostavljanje ponuda, u kojem piše da je rok za prijavljivanje 11. oktobar.

Od izabranog konsultanta očekuje se da obavi energetsku reviziju odabranih zgrada i pripremi idejne, detaljne projektne i tehničke specifikacije za 40 javnih zgrada, navodi se u zahtevu. Procenjeno vreme trajanja posla je sedam meseci.

Sprovođenje energetskih pregleda i izrada detaljnih projekata za primenu mera za povećanje energetske efikasnosti u 40 javnih zgrada je deo projekta GRCFW2 Sarajevo javne zgrade koji je procenjen na 13 miliona evra, i koji se delom finansira iz kredita EBRD-a u iznosu od 8 miliona evra.

Projektom je predviđena primena mera za povećanje energetske efikasnosti u 40 zgrada obuhvaćenih studijom izvodljivosti. Očekivane koristi projekta su smanjenje potrošnje energije za najmanje 30% ili 14,4 GWh godišnje, što je ekvivalent smanjenju troškova budžeta Kantona Sarajevo za milion evra godišnje.

Očekuje se da će rezultati projekta, takođe, biti i smanjenje emisija CO2 za oko 5.000 tona godišnje. Dodatne pogodnosti uključuju viši kvalitet grejanja i hlađenja, a samim tim i bolju udobnost za korisnike ovih javnih zgrada.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

30. septembar 2019. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

30. septembar 2019. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

30. septembar 2019. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

30. septembar 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora