Clim@

Sedam kompanija u usponu završilo zeleni program Clim@ Scaler

Sedam kompanija u usponu zeleni program Clim@ Scaler

Foto: Clim@ Scaler

Objavljeno

21.11.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.11.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

GGF i Rockstart su priredili završni događaj u okviru prvog izdanja svog akceleratorskog programa Clim@ Scaler. Svih sedam finalista je prikazalo svoja rešenja za klimatsku akciju.

Clim@ Scaler program za 2022. je svečano zatvoren u Amsterdamu na skupu sa više od 70 gostiju. Sedam odabranih preduzeća je ekspertima iz industrije i investitorima predstavilo svoje inovativne poslovne modele, pozitivan uticaj na životnu sredinu kao i potrebe za finansiranjem i planove širenja i skaliranja.

Publika se upoznala sa nizom rešenja i inovacija u domenu energetske efikasnosti, cirkularne ekonomije i održive energetike. Fond za zeleni razvoj (GGF) je konkurs Clim@ pokrenuo 2018, a treće izdanje, Clim@ Scaler, organizovao u saradnji s kompanijom Rockstart, koja ulaže u firme na početku svog puta, poput skejlapova, na globalnom nivou.

Skejlap ili u originalu scaleup je faza razvoja biznisa koja dolazi posle startap faze, a pre nego što kompanija dostigne zrelost.

GGF-ov ogranak će nastaviti da podržava finaliste konkursa Clim@ Scale

Sedam pobedničkih preduzeća – Plug’n’Grow, Fusebox, Tagaddod, effa, Loggma, Fazla Gıda, and Wattnow – odabrano je između više od sto prijavljenih. Ona su iz sedam zemalja. Tokom četvoromesečnog programa su ih mentori temeljno nadgledali, sprovedena je specijalizovana tehnička obuka i omogućen im je pristup širokoj mreži eksperata iz industrije i investitora. Sve aktivnosti su bile prilagođene zasebnim potrebama odabranih firmi.

GGF-ov mehanizam za tehničku pomoć Technical Assistance Facility će nastaviti da sarađuje s finalistima i da ih podržava na njihovom putu skaliranja održivih poslovnih modela i uticaja na okolinu.

Nov pristup oblikovanju održive budućnosti

„Ovaj događaj je bio izuzetno uspešan. Okupio je pojedince koji slično razmišljaju i oni su se upoznali sa novim preduzećima sa svih strana zelenog ekosistema koja doprinose napredovanju rešenja za suočavanje sa klimatskim promenama i njihovom prilagođavanju. Kao jedan uspešan primer, Clim@ Scaler je pokazao uticaj koji se može postići preko platformi za skaliranje inovativnih kompanija i koncepata koji menjaju način kako oblikujemo svet za održivu budućnost. Posebna zahvalnost ide Rockstartu za ekspertizu i podršku tokom celog programa, a hvala i programu EU4Energy i nemačkom Saveznom ministarstvu za privrednu saradnju i razvoj za velikodušnu podršku“, izjavio je predsednik GGF-a Kristofer Nouls.

Fond za zeleni razvoj ulaže u mere osmišljene da smanje upotrebu energije i emisije CO2 i unaprede uštedu resursa na 19 tržišta širom Jugoistočne Evrope, na Kavkazu, u Ukrajini, Moldaviji, na Bliskom istoku i u Severnoj Africi. GGF Technical Assistance Facility podiže uticaj na najviši nivo podrškom izgradnji kapaciteta lokalnih finansijskih institucija i partnera.

Željno iščekivanje saradnje naredne godine

„Ovogodišnja inicijativa je podržala sedam odabranih startapa u pripremama za skaliranje svog poslovanja, izgradnju dugoročnih partnerstava i sprovođenju svojih jedinstvenih rešenja za ublažavanje klimatskih promena. Hteli bismo da zahvalimo GGF-u za poverenje i partnerstvo i željno iščekujemo da sarađujemo 2023. godine“, kazao je generalni direktor i suosnivač Rockstarta Rune Teil.

Rockstart radi u sektorima energetike, poljoprivrednoj proizvodnji hrane i tehnologija u usponu. Kompanija ima kancelarije u Amsterdamu, Kopenhagenu i Bogoti.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Sedam kompanija u usponu zeleni program Clim@ Scaler

Sedam kompanija u usponu završilo zeleni program Clim@ Scaler

21. novembar 2022. - GGF i Rockstart su priredili završni događaj u okviru prvog izdanja svog akceleratorskog programa Clim@ Scaler