GGF_Green for Growth Fund_zeleno finansiranje
Električna energija

Operatori sistema prenosa Bugarske i Rumunije potpisali sporazuma o snabdevanju strujom u vanrednim situacijama

Operatori sistema prenosa Bugarske i Rumunije potpisali sporazuma o snabdevanju strujom u vanrednim situacijama

Slika: Ministarstvo energetike Bugarske

Objavljeno

05.10.2017.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.10.2017.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Operatori sistema prenosa Bugarske i Rumunije potpisali su sporazum o uzajamnom hitnom snabdevanju električnom energijom u vanrednim situacijama, poput kvara koji bi mogao da ugrozi stabilnost sistema, saopštilo je Ministarstvo energetike Bugarske.

Sporazum su 3. oktobra u Varni potpisali izvršni direktori Operatora elektroenergetskog sistema Bugarske i rumunske Transelektrike u prisustvu ministara energetike Bugarske i Rumunije, Temenužke Petkove i Toma-Florina Petkua.

Sporazum je stupio na snagu na dan potpisivanja i važiće do 31. decembra 2018. godine, saopštilo je bugarsko Ministarstvo energetike.

Njime je predviđeno da pomoć u hitnim slučajevima mora biti obezbeđena u roku od jednog sata od podnošenja zahteva, ako zemlja dobavljač prihvati zahtev.

Petku i Petkova su se početkom septembra dogovorili da bugarski i rumunski elektroenergetski operatori razgovaraju o sklapanju sporazuma o pružanju vanredne pomoći.

Prošle zime, Bugarska je zbog teških vremenskih prilika zatražila od Rumunije da je snabde strujom. Rumunija je to odbila jer se i sama suočavala sa sličnim problemima i rekordnom potrošnjom.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

aukcije vetar solar uredbe

Spremna regulativa za raspisivanje aukcija za premije u Srbiji: kakva su pravila, uslovi?

26 новембра 2021 - Vlada Srbije usvojila je Uredbu o tržišnoj premiji i fid-in tarifi i Uredbu o modelu ugovora o tržišnoj premiji

Nova vladajuca koalicija Nemackoj prekine korišcenje uglja devet godina

Nova vladajuća koalicija u Nemačkoj planira da prekine korišćenje uglja za devet godina

26 новембра 2021 - Po koalicionom sporazumu, kabinet Olafa Scholza će u idealnom slučaju 2030. ukinuti korišćenje uglja u Nemačkoj, umesto 2038. godine

Portugal prestao koristi ugalj devet godina pre roka

Portugal prestao da koristi ugalj devet godina pre roka

25 новембра 2021 - Poslednje zalihe uglja u termoelektrani Pego su istrošene, označivši kraj njegove upotrebe za proizvodnju električne energije u Portugalu

zagubica plan detaljne regulacije vetropark gornjak

U opštini Žagubica planira se vetropark snage 200 MW

25 новембра 2021 - Opština Žagubica odlučila je da pokrene izradu Plana detaljne regulacije vetroparka Gornjak na teritoriji ove opštine