x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Operatori sistema prenosa Bugarske i Rumunije potpisali sporazuma o snabdevanju strujom u vanrednim situacijama

05.10.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: Ministarstvo energetike Bugarske
Operatori sistema prenosa Bugarske i Rumunije potpisali sporazuma o snabdevanju strujom u vanrednim situacijama

Operatori sistema prenosa Bugarske i Rumunije potpisali su sporazum o uzajamnom hitnom snabdevanju električnom energijom u vanrednim situacijama, poput kvara koji bi mogao da ugrozi stabilnost sistema, saopštilo je Ministarstvo energetike Bugarske.

Sporazum su 3. oktobra u Varni potpisali izvršni direktori Operatora elektroenergetskog sistema Bugarske i rumunske Transelektrike u prisustvu ministara energetike Bugarske i Rumunije, Temenužke Petkove i Toma-Florina Petkua.

Sporazum je stupio na snagu na dan potpisivanja i važiće do 31. decembra 2018. godine, saopštilo je bugarsko Ministarstvo energetike.

Njime je predviđeno da pomoć u hitnim slučajevima mora biti obezbeđena u roku od jednog sata od podnošenja zahteva, ako zemlja dobavljač prihvati zahtev.

Petku i Petkova su se početkom septembra dogovorili da bugarski i rumunski elektroenergetski operatori razgovaraju o sklapanju sporazuma o pružanju vanredne pomoći.

Prošle zime, Bugarska je zbog teških vremenskih prilika zatražila od Rumunije da je snabde strujom. Rumunija je to odbila jer se i sama suočavala sa sličnim problemima i rekordnom potrošnjom.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.