Električna energija

Operatori sistema prenosa Bugarske i Rumunije potpisali sporazuma o snabdevanju strujom u vanrednim situacijama

Operatori sistema prenosa Bugarske i Rumunije potpisali sporazuma o snabdevanju strujom u vanrednim situacijama

Slika: Ministarstvo energetike Bugarske

Objavljeno

05.10.2017.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.10.2017.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Operatori sistema prenosa Bugarske i Rumunije potpisali su sporazum o uzajamnom hitnom snabdevanju električnom energijom u vanrednim situacijama, poput kvara koji bi mogao da ugrozi stabilnost sistema, saopštilo je Ministarstvo energetike Bugarske.

Sporazum su 3. oktobra u Varni potpisali izvršni direktori Operatora elektroenergetskog sistema Bugarske i rumunske Transelektrike u prisustvu ministara energetike Bugarske i Rumunije, Temenužke Petkove i Toma-Florina Petkua.

Sporazum je stupio na snagu na dan potpisivanja i važiće do 31. decembra 2018. godine, saopštilo je bugarsko Ministarstvo energetike.

Njime je predviđeno da pomoć u hitnim slučajevima mora biti obezbeđena u roku od jednog sata od podnošenja zahteva, ako zemlja dobavljač prihvati zahtev.

Petku i Petkova su se početkom septembra dogovorili da bugarski i rumunski elektroenergetski operatori razgovaraju o sklapanju sporazuma o pružanju vanredne pomoći.

Prošle zime, Bugarska je zbog teških vremenskih prilika zatražila od Rumunije da je snabde strujom. Rumunija je to odbila jer se i sama suočavala sa sličnim problemima i rekordnom potrošnjom.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

aleksander mervar eles krsko solar

Mervar: Električna energija iz nuklearke Krško 2 neće biti jeftinija od 125 evra po MWh

5. oktobar 2017. - Aleksander Mervar, direktor slovenačkog ELES, savetuje da zemlja što pre započne gradnju gasnih elektrana, kako bi izbegla veliki uvoz struje

Enlight zaokruzio finansijski aranzman vetropark Pupin Kovačice

Enlight zaokružio finansijski aranžman za vetropark Pupin kod Kovačice

5. oktobar 2017. - Izraelska kompanija Enlight je potpisala ugovore o zajmu, otkupu električne energije i balansiranju za svoj projekat vetroelektrane Pupin

Rimac Energy velika britanija UK centar skladistenje energije baterije

Rimac Energy otvorio pogon u Velikoj Britaniji

5. oktobar 2017. - Rimac Energy, brend firme Rimac Technology, je pionir u razvoju naprednih baterijskih sistema za skladištenje energije

Slovenacki HSE plutajucu solarnu elektranu Termoelektrarne sostanj

Slovenački HSE će postaviti veliku plutajuću solarnu elektranu pored Termoelektrarne Šoštanj

5. oktobar 2017. - HSE je objavio da će na Družmirskom jezeru do svoje elektrane na ugalj TEŠ instalirati plutajuću solarnu elektranu