Energetska efikasnost

Objavljen spisak opština i gradova u kojima će građani dobijati subvencije za energetsku efikasnost

Objavljen spisak opstina i gradova u kojima ce gradjani dobijati subvencije za energetsku efikasnost

Slika: BGEN

Objavljeno

24.06.2021.

Država

Podeli

Objavljeno

24.06.2021.

Država

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je spisak 67 lokalnih samouprava koje su ukupno dobile 224,3 miliona dinara na ime podsticaja za mere koje će obezbediti efikasno korišćenje energije.

Opštine i gradovi će sada objaviti konkurs za firme koje će obavljati radove na zameni prozora i vrata, ugradnji izolacije ili instaliranju čistijih sistema za grejanje, a potom i konkurs za građane. Ministarstvo i lokalne samouprave će finansirati 50 odsto radova, a ostatak građani.

Ministarstvo je inicijalno obezbedilo 54 miliona dinara, ali je zbog velikog interesovanja i 67 urednih prijava osiguralo dodatna sredstva. Svaka lokalna samouprava mogla je da dobije najviše 100 odsto iznosa koji je sama planirala za energetsku efikanost odnosno najviše 10 miliona dinara.

Umesto prvobitnih 54 miliona, Ministarstvo je podelilo 224 miliona

Imajući u vidu veliko interesovanje lokalnih samouprava, kao i da je racionalna upotreba energije u javnom interesu i od značaja za ciljeve za uštedu energije i smanjenje uticaja energetskog sektora na životnu sredinu i klimatske promene Ministarstvo je preduzelo mere da se finansiraju sve uredne prijave, navodi se u rešenju o dodeli sredstava za energetsku sanaciju stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Da podsetimo, subvencionisanje mera za povećanje energetske efikasnosti ove godine će biti sprovedeno kao pilot-projekat, što znači da će samo manji broj građana moći da zameni prozore i vrata, ugradi izolaciju ili instalira čistije sisteme za grejanje u okviru ove podrške države, ali, kako je najavila Zorana Mihajlović, ministarka energetike, sledeće godine bi za ove namene trebalo da bude izdovojeno mnogo više novca, čak 100 miliona evra.

spisak opstina i gradova u kojima ce gradjani dobijati subvencije za energetsku efikasnost

Komentara: (40)
svjetlana delić / 25.06.2021.

Iz Novog Sada sam .Lokalna samouprava Novog Sada nije aplicirala za ta sredstva
Zainteresovana sam da koristim subvencije za zamenu prozora .
Na koji način mogu da ih koristim, ako mogu, kada i kako.
Hvala vam puno

Zeljko / 25.06.2021.

Odlicno,nadam se da ce mi izaci u susret,konkurisacu

VINKA RADOVIĆ / 29.06.2021.

POŠTOVANI;
ZAŠTO NOVI SAD NIJE KONKURISAO ZA SUBVENCIJE IZ BUDŽETA SRBIJE RADI POMOĆI DOMAĆINSTVIMA ZA ZAMENU DOTRAJALE STOLARIJE ILI KUIĆNE IZOLACIJE, JER NAMA PENZIONERIMA SA MALIM PENZIJAMA JE TO BILA PRILIKA DA NEŠTO URADIMO. DA LI GRAD NOVI SAD IMA ZA NAS SREDSTAVA ZA SUBVENCIJE BEZ POMOĆI DRŽAVE, ILI SE SAMO MOŽE SUBVENCIONISATI KUPOVINU BICIKLOVA. JA SAM ZAINTEROSOVANA ZA ZAMENU STOLARIJE, PA VAS MOLIM DA MI ODGOVORITE KAKO MOGU DA SE PRIJAVIM ZA SREDSTVA ZA ZAMENU STOLARIJE I KADA. UNAPRED HVALA!

Milan Marjanović / 29.06.2021.

Imam stan u Beogradu, opština Palilula. Hteo bih da konkurišen za subvenciju za obnovu energetske efikasnosi drvenarije na mome stanu. Uputite me kome treba da se javim da bih podneo zahtev za subvenciju – telefon ili adresu mail-a.
Hvala vam!
Pozdrav! Milan Marjanović, Višnjčki venac 101
tel. 0611359513

Momir Zdravković / 29.06.2021.

Poštovani,
lokalne samouprave koje nisu podnele valjanu dokumentaciju za dobijanjem subvencija za rešavanje energetske efikasnosti u svojoj lokalnoj samoupravi, da li će moći da dopune nedostajaću dokumentaciju i do kada? Da li će time ispuniti uslov za ponovni konkurs za subvencije? Kada je sledeći konkurs, pošto su za ovaj očigledno zakasnile?
Veom sam zainteresovan da konkurišem u svojoj opštini za subvencije oko rešavanja energetske efikasnosti svog porodičnog stambenog objekta u opštini Petrovac na Mlavi.
Nadam se Vašem odgovoru.
Hvala.
Pozdrav.

Lik Orijent / 30.06.2021.

Kruševac se stvarno istakao. Ne može brojka da stane u tabelu. A zli jezici su govorili da se u gradu ulaže samo u fontane i crkve. E pa nisu bili u pravu – biće para i za subvencionisanje prozora na čitava tri stana

Slavka Jeremic / 09.07.2021.

Sa Zvezdare sam, dr Velizra Kodanovica 58. Da li mogu da konkufisem za pomoc. Hvala unapred

MIlos / 21.07.2021.

Kada će stambene zgrade moći da konkurišu za zamenu stolarije, izolaciju fasade i zamenu krovnog pokrivača sa izolacijom potrkovlja?

Milja Jivanovic / 28.07.2021.

Zivim u Zemunu kako da konkurisem za sobvencije za kotao na pelet.Unapred zahvalna.

Milenković ZORAN / 29.07.2021.

Poštovani ja sam iz opštine belaca vidim da naša opština nije na ovom spisku prijavljenih o čemu se tu radi kako bi dobio za grejanje.Ako neko može da mi odgovori.

Gordana / 02.08.2021.

Postovani ,kako da se prijavim za subvenciju (fasada )kuće opstina Sopot.
Kuća je uknjižena kao vikend kuća(zbog ranijih vlasnika) ,ali sudski veštak je dao dozvolu za kuću za stanovanje tj porodična kuća.Tu
i zivim.Hvala.Molim odgovor.

Mirjana Milic / 03.08.2021.

Zivim na Novom Beogradu
Zelim da se prijavim za subvenciju za zamenu prozora i vrata.Kako da se prijavim?

joca / 04.08.2021.

Postovani zivim u Rusnju opstina Rakovica. Hteo bi da znam kako da se prijavim za subvenciju izolacije to jest stiropor.

Fergap / 07.08.2021.

Zdravo,ja živim u Medvedji kod Leskovca koja je konkurisala za sredstva i odobrena su s tim sto neznam za sta se opstina opredelila kao prioritet.
Ja imam stariju kuću na kojoj su zamenjeni prozori i ulazna vrata sa PVC stolarijom ali imam problem sa krovom jer kuca je starije gradnje,prizemna i nema krovnu ploču vec je od trske i blata,prokosnjava i Krov je izgubio svoj oblik sbog starosti kuce.
Takodje ,Kuca nema spoljnu izolaciju koju bi da uradim,pitanje je da li mogu konkurisati i za zamenu krova i za spoljnu izolaciju bez obzira da li se opstina Medvedja opredelila za ovakvu pomoc i subvencije ili neki treći ili četvrti prioritet.
Srdacan pozdrav sa Juga

radoslav / 13.08.2021.

Svi pitaju a niko ne odgovara.Šta je sa onima koji trebaju odgovoriti? NAPOLJE IZ SLUŽBE!

Ratomir Šalović / 18.08.2021.

Dobar dan. Gde mogu da podnesem zahtev za učešće na konkursu za ložište? Pozdrav

Dejan / 25.08.2021.

Poštovani, vidim da lokalna samouprava u gradu Bujanovac nije se nešto istakla , i zainteresovala za subvencije, koje je predložila država.
Interesuje me konkurs za solarne panele, za proizvodnju el. energije.

Goran Stankovic / 26.08.2021.

Poštovani,obraćam Vam se iz Niša, pitanje je: kome i na kojoj adresi u Nišu da se obratim za zamenu stolarije i dali je i zsmena krovne konstrukcije odnosno krovne izolacije predvidjena ovom subvencijom ili samo spoljašnja izolacija -fasada stiropor

Bozidar / 01.09.2021.

Zivim u Bgd mislim preseliti u svoju kucu na porodicnom imanju koju sam gradio. Imam li pravo na subvencije?

Ivica / 02.09.2021.

Mogu li da konkurisem u Smed. Palanci za subvenciju postavljanja panela ili mini centrala?

Slavica / 07.09.2021.

Postovani, htela bi da konkurisem za sretstva drzave za energetsku efikasnost domacinstava.
Na opstine gde mi je kuca (Cukarica, Beograd) nisam pronasla konkurs, pa Vas pitam kako mogu da konkurisem.
Zelela bi da postavim fotonaponski crep, da li za to uopste postoji subvencije ili postoji samo za solarne panele.
Pozdrav

Jasmina / 07.09.2021.

Poštovani,
Interesuje me kada i na koji način, stambena zajednica , Opština Voždovac, naselje Braće Jerković, može da konkuriše i da im se odobre subvencije za kompletan rad krova sa izolacijom.(S obzirom da od Opštine ne dobijamo nikakav odgovor)
Drugo pitanje je vezano za konkurisanje postavljanja solarnih panela.
U našem nizu stambenih zajednica je tri ulaza.
Sva tri ulaza su zainteresovana za postavljanje solarnih panela
Molim za konkretan odgovor na oba pitanja
Hvala

Biljana / 07.09.2021.

Živim na Vidikovcu, opština Rakovica
Beograd. Želela bih da zamenim stolariju. Interesuje me da li sam zakasnila sa prijavom i gde tačno da idem da se prijavim

Snezana / 13.09.2021.

Dobar Dan.Molim VAS za odgovor.Zivim u Baricu opstina Obrenovac. Innteresuje me kada ce biti raspisan konkurs za nasu mesnu samoupravu,zainteresovana sam za gasni kotao i fasadu.Unapred HVALA na odgovoru POZDRAV.

Radmila Martić, Novi Sad. 063/856 9192 / 17.09.2021.

Poštovani, molim vas da mi kažete kome u NS bi mogla da se obratim zbog subvencije za zamjenu stolarije. Radmila Martić 063/856-9192

Kosana Zlatanović / 24.09.2021.

Imam stan u BG opština Palilula, da li mogu i gde da konkurišem za subvencije za zamenu prozora kroz energetsku efikasnost koja se sprovodi. Hvala unapred.

Ružica Radosavljević / 28.09.2021.

Molim Vas za informaciju gde i kome treba se javiti povodom konkursa za subvenciju za zamenu stolarije. Živim u Krnjači, opština Palilula. U opštini ne znaju kome da se obratim, kažu da to vodi Grad Beograd. Unapred hvala.

Radmila Budic / 18.10.2021.

Novi sad nisam nasla na spisku dali ce naknadno biti zelim da menjam stolariju tj prozore molim za odgovor Hvala

Miladin vuletic / 19.10.2021.

Posto zivim u opstini Aleksandrovac Župski a na ovom spisku nema nase opstine, a u planu sam da radim izolaciju,izamenu stolarije, jel mi nemamo sanse da konkurisemo

Tatjana Todorovic / 21.11.2021.

Dobar dan,zivim u Subotici pa me intetesuje da li ce i kod nas biti subvencija za fasade i stolariju?hvala unapred na odgovoru.

Marija Tesic / 10.12.2021.

Postovani,
Da li ce se u 2022.god.odobravati sredstva.Opstinama za poboljsavanje energetske efikasnosti u domaci svima?
Marija Tesic, Subotica

ZORAN MILICEVIC / 15.12.2021.

Zasto opšina Mladenovac nije na spisku i dali je konkurisala za subvencije za Energ.efikasnost. Mnogo je zaineresovanih gradjana. I najbitnije dali ce konkurisati za navedena sredstva.

Malisa Rakic / 17.12.2021.

Dobar dan iz opstine Paracin sam dali ce moci da se konkurse za subvencije zamena stolarije posto paracin nije konkurisao za subvencije

Bisenija Kovacevic / 01.02.2022.

Postovani,
Imamo kucu brat i ja u selu P.Dobricu,opstina Sabac,hteli smo grejanje,izolaciju i stolariju renovirati.
Da li i ove 2022.god mozemo u Opstini Sabac podneti dokumentaciju za navedene poslove uz subvencionisanje drzave 50 posto
Hvala

Zika Gerginovic / 17.03.2022.

treba mi 4 prozora 12o 140 pvc zivim na selu opstina Negotin siromasno selo mahom stocarstvo pa cuo sam za subvencije dali imamo i mi pravo ili ne

Gabriela Guba Červeni / 22.03.2022.

Pozdrav. Mene zanima izolacija krova na kući, a opština Bačka Palanka koliko vidim nije na spisku. Na koji način možemo pojedinačno da se prijavimo za ovakve subvencije… Hvala

RAJCIC DRAGAN / 12.05.2022.

MENE INTERESUJE KOME DA UPUTIM ZAHTEV ZA SUBVENCIJU ZA ENERGETSKU EFIKASNOST ODNOSNO ZAMENU KOMPLET PROZORA NA STANU I ULAZNIH VRATA.
Lokacija stana Luke Vojvodica 17 st.8 Opstina Rakovica Beograd

Hvala!

Dragan andrejevic / 03.08.2022.

Svi zajedno treba da konkurishu

Vera ilić / 10.02.2023.

KAD ĆE ŠABAC KONKURISATI I DIBIJATI SREDSTVA SUBVENCIJE ZA STOLARIJU KUĆA(NARAVNO OPSTINA CELA).POZDRAV!

Vera ilić,Šabac,Vuka Karadžića 108 / 10.02.2023.

Zanima me da li će Šabac I okolina dobijati sredstva subvencije za stolariju?Hvala!Pozdrav!

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

U Bjelom Polju i Pljevljima pokrenuti posebni programi energetske efikasnosti

Građani Bijelog Polja i Pljevalja dobiće subvencije za energetsku efikasnost

24. jun 2021. - Ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović inicirao je posebne programe za energetsku efikasnost u opštinama Pljevlja i Bjelo Polje

Subvencije za energetsku efikasnost za mala i srednja preduzeca

Subvencije za energetsku efikasnost za mala i srednja preduzeća

24. jun 2021. - Mala i srednja preduzeća iz zemalja koje učestvuju u Programu jedinstvenog tržišta EU mogu da se prijave za savetodavnu i finansijsku podršku

solarni paneli reciklaza startap Solar Materials

Revolucionarna tehnologija za recikliranje 98 odsto materijala iz solarnih panela

24. jun 2021. - Solar Materials osvojio je nagradu Solar Startup Award 2024 za svoje pionirsko rešenje za reciklažu solarnih panela

Održana prva edukacija u oblasti energetske efikasnosti namenjena učenicima osmog razreda

Održana prva od 45 radionica za osmake o energetskoj efikasnosti i zelenoj energiji

24. jun 2021. - U OŠ Vasa Stajić u Novom Sadu je na Svetski dan energetske efikasnosti sa osmacima održana radionica o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima.