GIZ

Novi ciklus obuke za montere solarnih panela

Otvorene prijave za peti ciklus obuke za montere solarnih panela

Foto: GIZ

Objavljeno

20.10.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.10.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

GIZ je u saradnji sa kompanijom Energy Net Akademija otvorio prijave za peti ciklus obuke za montere fotonaponskih sistema. Održaće se od 9. do 11. novembra u Školskom centru Energy Net Akademije u Kaću. Svi zainteresovani mogu da se prijave do 31. oktobra.

GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) je u saradnji sa kompanijom Energy Net Akademija sastavio priručnik i razvio program obuke za montere solarnih sistema, i do sada podržao četiri ciklusa obuke, kroz koje prošlo 78 ljudi. Održani su u novembru, martu, aprilu i septembru.

Monter solarnih elektrana je zanimanje budućnosti

Monter solarnih elektrana je u Evropi i svetu zanimanje budućnosti, a to polako postaje i u Srbiji, budući da se instaliranje solarnih panela zahuktava.

Broj mesta za obuku za montere solarnih panela u Školskom centru Energy Net Akademije u Kaću je ograničen. Biće obučeno 20 ljudi, saopštio je GIZ. Prednost će imati kandidati sa relevantnim iskustvom u radu i obrazovanjem u oblasti elektrotehnike.

Pohađanje obuke je besplatno

Pohađanje obuke je besplatno. Prijave su otvorene do 31. oktobra, preko ovog linka.

Svim učesnicima su obezbeđeni edukativni i radni materijal, hrana i osveženje, kao i smeštaj i prevoz tokom trajanja obuke za učesnike koji nisu iz Novog Sada i bliže okoline.

Obuku za montere solarnih fotonaponskih sistema realizuje kompanija Energy Net za potrebe projekta Nemačke razvojne saradnje ‘Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji’ kojeg sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom rudarstva i energetike Srbije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dr Till Barmeier, GIZ

Dr Till Barmeier iz GIZ-a: Naše inicijative u Srbiji podržavaju energetsku tranziciju i dekarbonizaciju

20. oktobar 2023. - U nastojanju da ubrza put Srbije ka održivoj i čistoj energetskoj budućnosti, Nemačka razvojna saradnja u Srbiji aktivno sprovodi inicijative za promociju obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti

hakaton SolaRise

Veštačka inteligencija otkriva potencijal vašeg krova za postavljanje solarnih panela

20. oktobar 2023. - SolaRise tim je razvio softver koji, na osnovu adrese, može da odredi potencijal krova za postavljanje solarnih panela, kao i cenu

Otvorene prijave za peti ciklus obuke za montere solarnih panela

Novi ciklus obuke za montere solarnih panela

20. oktobar 2023. - GIZ je u saradnji sa kompanijom Energy Net Akademija otvorio prijave za peti ciklus obuke za montere fotonaponskih sistema

Nagrada-Liderka-odrzive-energetike-ministarki-Dubravki-Dedovic-Djedovic-Handanovic

Nagrada Liderka održive energetike uručena ministarki Dubravki Đedović Handanović

20. oktobar 2023. - Predsednica CPOR-a i suosnivač mreže žena WISE Srbija Branislava Jovičić uručila je nagradu Liderka održive energetike ministarki Dubravki Đedović Handanović