x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Firme, organizacije pozvane da prihvate izazov Drvo za Beograd

18.12.2019. | Komentari: 0Autor:

Foto: Beograd.rs
Firme, organizacije pozvane da prihvate izazov Drvo za Beograd

Zelena infrastruktura slabi efekat toplotnog ostrva, reguliše mikroklimu i filtrira i čisti vazduh, poručile su vlasti u prestonici Srbije. Gradonačelnik Zoran Radojičić, na slici desno, pokrenuo je izazov po imenu Drvo za Beograd sa ciljem da pokrene društveno odgovorne kompanije i međunarodne organizacije.

Ovo je jedini grad van Evropske unije u trci za priznanje Zelena prestonica Evrope za 2022. godinu.

Prema Planu generalne regulacije sistema zelenih površina, koji je usvojen ove godine u Skupštini grada Beograda, cilj je da njihov udeo do 2025. godine dostigne 25 odsto, a trenutno je na 15 procenata. Radojičić je napomenuo da je za to potrebno posaditi 2,5 miliona sadnica.

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ prva je koja se odazvala, posadivši 163 stabala u parku Ušće zajedno s gradonačelnikom. “Pozivam kompanije i međunarodne organizacije da se sadnjom stabala uključe u ovu akciju i da zajedno doprinesemo bržem ozelenjavanju Beograda”, rekao je.

Haštag akcije Drvo za Beograd je #drvozabg odnosno #treeforbg. Sve zainteresovane kompanije i organizacije koje žele da prihvate izazov i uključe se mogu da se jave na , gde mogu dobiti sve ostale informacije.

Odraslo drvo za godinu dana preradi skoro 22 kilograma ugljen-dioksida i oslobodi količinu kiseonika koja zadovoljava dvogodišnje potrebe jednog čoveka.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.