Električna energija

Fintel Energija objavila prospekt za IPO – upis akcija počinje 1. avgusta

fintel-ipo

Foto: Fintel Energija

Objavljeno

25.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Fintel Energija je 25. jula objavila prospekt za inicijalnu javnu ponudu na Beogradskoj berzi (BELEX).

Ovaj proizvođač električne energije iz obnovljivih izvora, koji ima ukupno 25 miliona izdatih akcija, će kroz IPO ponuditi 6,5 miliona akcija po ceni od 500 dinara po akciji. Upis akcija počinje 1. avgusta i trajaće do 29. oktobra, a beogradski M&V Investments je pokrovitelj, navodi se u saopštenju Fintel Energije, koje su preneli mediji.

IPO će se smatrati uspešnim ako bude prodato najmanje 1,5 miliona akcija, navodi se u prospektu. Nakon što upis bude obavljen, Fintel Energija će podneti zahtev za uključivanje svih svojih akcija – postojećih i onih koje će biti izdate kroz IPO – na prime listingu Beogradske berze.

Fintel Energija ima većinske udele u kompanijama MK-Fintel Find i MK-Fintel Wind Holding, čiji je manjinski akcionar spski MK Group biznismena Miodraga Kostića.

U prospektu se navodi da je Fintel Energija vodeći nezavisni proizvođač električne energije iz obnovljivih izvora u Srbiji i drugi po veličini proizvođač obnovljive energije u zemlji posle Elektroprivrede Srbije (EPS), koja je dominantna na tržištu.

Portfolio vetroparkova

MK-Fintel Wind razvija prvu fazu vetroparka Košava, snage 69 MW, čija izgradnja je počela u junu prošle godine. Krajem februara, MK-Fintel Wind je saopštio da je obezbedio 81,5 miliona evra kredita za završetak prve faze ovog vetroparka. Izgradnja vetroparka Košava 1, vrednog 118 miliona evra, bi trebalo da bude gotova do kraja 2019. godine.

U vlasništvu kompanije MK-Fintel Wind Holding su svi ostali vetroparkovi koje grade ili su izgradili Fintel Energia i MK Group u Srbiji. Dosad su kompanije otvorile prvi vetropark u Srbiji, Kula, snage 9,9 MW, krajem 2015. godine, a u oktobru 2016. i vetropark La Piccolina, snage 6,6 MW.

U portfoliju kompanije Fintel Energija je još sedam vetroparkova u različitim fazama razvoja.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Brnabic Srbija nece ogranicavati cene elektricne energije

Brnabić: Srbija neće ograničiti cene električne energije

18 октобра 2021 - Elektroprivreda Srbije očekuje odluku Vlade Srbije kako bi na zakonit način mogla firmama da ponudi adekvatnije cene.

EPS najavio investicije u zelenu energiju

EPS najavio investicije u zelenu energiju

15 октобра 2021 - EPS namerava da do kraja decenije instalira solarne elektrane ukupne snage 240 megavata i još 100 megavata u vetroparkovima

Deset drzava EU proglasi nuklearke niskougljenicnom tehnologijom

Deset država traži da EU proglasi nuklearke niskougljeničnom tehnologijom

13 октобра 2021 - Deset država uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Rumuniju i Bugarsku traži da EU proglasi nuklearne elektrane niskougljeničnom tehnologijom

Bugarska mogucnosti 2040 prekine upotrebu uglja

Bugarska razmatra mogućnosti da najkasnije 2040. prekine upotrebu uglja

12 октобра 2021 - Nakon predstojećih izbora, Narodno sobranje Bugarske će odlučivati između tri roka za obustavljanje korišćenja uglja: 2035, 2038. i 2040. godine