Električna energija

Fintel Energija objavila prospekt za IPO – upis akcija počinje 1. avgusta

fintel-ipo

Foto: Fintel Energija

Objavljeno

25.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.07.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Fintel Energija je 25. jula objavila prospekt za inicijalnu javnu ponudu na Beogradskoj berzi (BELEX).

Ovaj proizvođač električne energije iz obnovljivih izvora, koji ima ukupno 25 miliona izdatih akcija, će kroz IPO ponuditi 6,5 miliona akcija po ceni od 500 dinara po akciji. Upis akcija počinje 1. avgusta i trajaće do 29. oktobra, a beogradski M&V Investments je pokrovitelj, navodi se u saopštenju Fintel Energije, koje su preneli mediji.

IPO će se smatrati uspešnim ako bude prodato najmanje 1,5 miliona akcija, navodi se u prospektu. Nakon što upis bude obavljen, Fintel Energija će podneti zahtev za uključivanje svih svojih akcija – postojećih i onih koje će biti izdate kroz IPO – na prime listingu Beogradske berze.

Fintel Energija ima većinske udele u kompanijama MK-Fintel Find i MK-Fintel Wind Holding, čiji je manjinski akcionar spski MK Group biznismena Miodraga Kostića.

U prospektu se navodi da je Fintel Energija vodeći nezavisni proizvođač električne energije iz obnovljivih izvora u Srbiji i drugi po veličini proizvođač obnovljive energije u zemlji posle Elektroprivrede Srbije (EPS), koja je dominantna na tržištu.

Portfolio vetroparkova

MK-Fintel Wind razvija prvu fazu vetroparka Košava, snage 69 MW, čija izgradnja je počela u junu prošle godine. Krajem februara, MK-Fintel Wind je saopštio da je obezbedio 81,5 miliona evra kredita za završetak prve faze ovog vetroparka. Izgradnja vetroparka Košava 1, vrednog 118 miliona evra, bi trebalo da bude gotova do kraja 2019. godine.

U vlasništvu kompanije MK-Fintel Wind Holding su svi ostali vetroparkovi koje grade ili su izgradili Fintel Energia i MK Group u Srbiji. Dosad su kompanije otvorile prvi vetropark u Srbiji, Kula, snage 9,9 MW, krajem 2015. godine, a u oktobru 2016. i vetropark La Piccolina, snage 6,6 MW.

U portfoliju kompanije Fintel Energija je još sedam vetroparkova u različitim fazama razvoja.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mladenovic Cene struje regionu cetvrti kvartal 2022 500 evra megavat satu

Mladenović: Cene struje u regionu za četvrti kvartal 2022. dostigle 500 evra po megavat-satu

11 августа 2022 - Fjučersi za četvrti kvartal nagoveštavaju cenu struje u regionu od 500 evra po megavat-satu, upozorava direktor SEEPEX-a Miloš Mladenović

electricity-Pristina-road-map

Priština izdvaja 40 miliona evra za neplaćenu struju na severu Kosova*

11 августа 2022 - Priština nastavlja da plaća struju za sever Kosova* dok primena mape puta za energetske sporazume sa Beogradom kasni

Hidroelektrane-Srbiji-Evropi-smanje-elektricne-energije

Hidroelektrane u Srbiji i Evropi prinuđene da smanje proizvodnju električne energije

10 августа 2022 - Dotok vode do hidroelektrana u Srbiji je prepolovljen, što povećava potrebu za uvozom struje, ali je i širom Evrope slična situacija

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski