Električna energija

Drugi ugovor firme Senvion na Zapadnom Balkanu za vetropark u Hrvatskoj

Photo:Pixabay

Objavljeno

21.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Nemačka kompanija za proizvodnju turbina na vetar Senvion potpisala je prvi ugovor o prodaji pet svojih turbina za vetropark u Hrvatskoj. Turbine nemačkog proizvođača će biti instalirane u vetroparku Greda koji hrvatska kompanija Vjetroelektrana Orjak gradi na jugu zemlje.

Senvion je saopštio da je ugovorena isporuka pet turbina tipa MM92 snage dva megavata sa stubovima visine 80 metara koje će biti instalirane nedaleko od grada Blato na Cetini u prvoj polovini 2018. godine.

Nemačka firma je dodala da je potpisan i sporazum o održavanju tih turbina u periodu od petnaest godina.

Direktor ogranka Senvion South-East Carlo Schiapparelli je izjavio da je ta firma uspostavila svoje prisustvo na Balkanu sa odgovarajućim proizvodima i iskustvom stečenim u drugim zemljama južne Evrope u kojima postoje slični uslovi, dodajući da je firma spremna da izađe u susret potrebama svojih mušterija u ovom regionu.

Senvion je prvi ugovor za isporuku turbina na vetar u Srbiju potpisao u junu 2017. godine za vetropark kod grada Alibunara koji će imati instalisanu snagu od 42 megavata.

Senvion proizvodi turbine snage od 2 megavata to 6,15 megavata sa prečnikom rotora od osamdeset dva do stotinu pedeset dva metara uz rešenja za svaki pojedinačni projekat.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

21. jul 2017. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

21. jul 2017. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

21. jul 2017. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

21. jul 2017. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu