x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Crna Gora odustala od opcije izgradnje spalionice otpada

30.05.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: Pexels
Crna Gora odustala od opcije izgradnje spalionice otpada

Vlada Crne Gore je nedavno usvojila odluku o dopunama Državnog plana za period od 2015. do 2020. godine, kojom je eliminisala opciju izgradnje spalionice otpada, mada i dalje dozvoljava mogućnost manjih postrojenja za termičku obradu otpada.

Pre izmena, plan je predviđao opciju izgradnje spalionice u centru za upravljanje otpadom u Nikšiću, koja je naišla na veliko protivljenje ekologa i stručnjaka, ali i EU, prenele su Vijesti.

Izmenjeni plan sada predviđa četiri regionalna centra za upravljanje otpadom, sa akcentom na recikliranje i tretman građevinskog otpada.

Regionalni centri, koji bi bili locirani u Podgorici, Nikšiću, Bijelom Polju i Baru, bi radili po sistemu konkurencije, jer bi mogli da prihvataju otpad i iz opština koje pokrivaju ostala tri centra.

Crna Gora već ima regionalne centre za upravljanje otpadom u Podgorici i Baru, dok bi novi centri bili izgrađeni u Nikšiću i Bijelom Polju.

EU je preporučila da je jedina ispravna opcija recikliranje i ponovna upotreba otpada, uz postepeno ukidanje odlagališta i spalionica, podsetile su Vijesti.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.