Životna sredina

8 miliona dinara lokalnim samoupravama AP Vojvodine za projekte zaštite životne sredine

Vojvodina lokalne samouprave zastita zivotne sredine

Slika: Pixabay

Objavljeno

14.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Autonomna pokrajina Vojvodine raspisala je konkurs za dodelu ukupno osam miliona dinara bespovratnih sredstava u 2016. godini za realizaciju projekata iz oblasti zaštite životne sredine. Na konkursu mogu učestvovati lokalne samouprave sa teritorije Pokrajine.

Teme koje su navedene u tekstu konkursa jesu: rešavanje problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanacija, rekultivacija postojećih deponija i sanacija i rekultivacija degradiranih površina.

Rok za dostavljanje prijava je do 28. oktobra, a za donošenje odluke 2. novembar 2016. godine, kada će rezultati biti objavljeni na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Izvršenje ugovorne obaveze ima rok do 15. decembra, a rok za dostavljanje izveštaja o korišćenju sredstava do 30. decembra 2016. godine.

Javni konkurs sprovode komisije koje će biti obrazovane posebnim rešenjem, a prijave se dostavljaju Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Maksimalan traženi iznos za finansiranje ili sufinansiranje projekata ne može prelaziti dva miliona dinara.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dan planete Zemlje 2024, Planeta protiv plastike

Dan planete Zemlje 2024: Planeta protiv plastike

14. oktobar 2016. - Dan planete Zemlje obeležava se svakog 22. aprila počev od 1970. godine. Ovogodišnja tema je Planeta protiv plastike.

biodizel od opušaka

Biodizel od opušaka

14. oktobar 2016. - Biodizel se smatra obećavajućim rešenjem u potrazi za čistijim alternativama fosilnim gorivima, a jedan od izvora mogu da budu opušci

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

14. oktobar 2016. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja

Usvojene izmene Uredbe o utvrđivanju Plana smanjenja ambalažnog otpada

Usvojeni novi ciljevi za smanjenje komunalnog ambalažnog otpada u Srbiji

14. oktobar 2016. - Uredba o utvrđivanju Plana smanjenja ambalažnog otpada iz 2020. nije dala željene rezultate, zbog čega su nedavno usvojene izmene