Životna sredina

8 miliona dinara lokalnim samoupravama AP Vojvodine za projekte zaštite životne sredine

Vojvodina lokalne samouprave zastita zivotne sredine

Slika: Pixabay

Objavljeno

14.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Autonomna pokrajina Vojvodine raspisala je konkurs za dodelu ukupno osam miliona dinara bespovratnih sredstava u 2016. godini za realizaciju projekata iz oblasti zaštite životne sredine. Na konkursu mogu učestvovati lokalne samouprave sa teritorije Pokrajine.

Teme koje su navedene u tekstu konkursa jesu: rešavanje problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanacija, rekultivacija postojećih deponija i sanacija i rekultivacija degradiranih površina.

Rok za dostavljanje prijava je do 28. oktobra, a za donošenje odluke 2. novembar 2016. godine, kada će rezultati biti objavljeni na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Izvršenje ugovorne obaveze ima rok do 15. decembra, a rok za dostavljanje izveštaja o korišćenju sredstava do 30. decembra 2016. godine.

Javni konkurs sprovode komisije koje će biti obrazovane posebnim rešenjem, a prijave se dostavljaju Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Maksimalan traženi iznos za finansiranje ili sufinansiranje projekata ne može prelaziti dva miliona dinara.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Siemens Gamesa prve reciklabilne elise za vetroturbine

Siemens Gamesa proizveo prve reciklabilne elise za vetroturbine

08 септембра 2021 - Siemens Gamesa će opremiti RWE-ov vetropark na moru turbinama s elisama koje mogu da se recikliraju zahvaljujući novoj vrsti smole

Severnoj Makedoniji pogon gasifikaciju otpada plazmom

Projekat za gasifikaciju otpada plazmom u Severnoj Makedoniji biće proglašen strateškom investicijom

06 септембра 2021 - Postrojenje za gasifikaciju plazmom vredno 327 miliona evra će prerađivati komunalni otpad iz većine Severne Makedonije i to bez zagađivanja vazduha, kaže Zaev.

popravka namestaja_smanjimo otpad

Kupovina novih stvari nije više IN, zato popravi, pozajmi i pokloni jer #ZaZeleniSvakiDan

03 септембра 2021 - Model ponašanja savremenog čoveka koji stalno kupuje novu robu, a paralelno baca staru, bez ideje da popravi ono što se popraviti može, nespojivo je sa održivim razvojem i klimatskom akcijom.

Gradjani se protive gradnji spalionice otpada u Sisku

Građani se protive gradnji spalionice otpada u Sisku

01 септембра 2021 - Zelena akcija i građanska inicijativa "Siščani nisu smetlišćani!" pozvali su Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja da zaustavi projekat.