Životna sredina

8 miliona dinara lokalnim samoupravama AP Vojvodine za projekte zaštite životne sredine

Vojvodina lokalne samouprave zastita zivotne sredine

Slika: Pixabay

Objavljeno

14.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.10.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Autonomna pokrajina Vojvodine raspisala je konkurs za dodelu ukupno osam miliona dinara bespovratnih sredstava u 2016. godini za realizaciju projekata iz oblasti zaštite životne sredine. Na konkursu mogu učestvovati lokalne samouprave sa teritorije Pokrajine.

Teme koje su navedene u tekstu konkursa jesu: rešavanje problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanacija, rekultivacija postojećih deponija i sanacija i rekultivacija degradiranih površina.

Rok za dostavljanje prijava je do 28. oktobra, a za donošenje odluke 2. novembar 2016. godine, kada će rezultati biti objavljeni na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Izvršenje ugovorne obaveze ima rok do 15. decembra, a rok za dostavljanje izveštaja o korišćenju sredstava do 30. decembra 2016. godine.

Javni konkurs sprovode komisije koje će biti obrazovane posebnim rešenjem, a prijave se dostavljaju Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Maksimalan traženi iznos za finansiranje ili sufinansiranje projekata ne može prelaziti dva miliona dinara.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Industrija plastike decenijama obmanjuje potrošače tvrdnjama o reciklaži

Industrija plastike decenijama obmanjuje potrošače tvrdnjama o reciklaži

14. oktobar 2016. - Predstavnici industrije plastike promovišu recikliranje kao rešenje pitanja otpada iako znaju da ono nije ni tehnički ni ekonomski održivo

brcko centar za upravljanje otpadom svetska banka

Brčko će dobiti Centar za upravljanje otpadom u skladu sa evropskim standardima

14. oktobar 2016. - Centar je jedan od pet projekata koji se pripremaju u Distriktu u okviru "Projekta integrisanog razvoja koridora reka Save i Drine"

crveni mulj, boksit, aluminijum

Naučnici od rudarskog otpada dobili gvožđe i građevinski materijal

14. oktobar 2016. - Istraživači tvrde da se uz pomoć jednostavnog hemijskog procesa iz crvenog mulja, nusproizvoda prerade boksita, može izdvojiti gvožđe

prozor rama otpad sortiranje juricic

Prozor-Rama jedina opština u BiH koja sortira sav prikupljeni otpad

14. oktobar 2016. - Opština je izgradila Ekopark koji se sastoji od sortirnice i kompostane, pa se od 100 odsto obrađenog otpada ponovo iskoristi 60 odsto