Životna sredina

65 projekata civilnog sektora odabrano na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine

Slika: Pixabay

Objavljeno

29.09.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

29.09.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Ukupno 65 od više od 200 podnetih projekata odabrano je na konkursu za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2017. godini u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine. Među odabranim projektima je i portal Balkan Green Energy News, projekat Centra za promociju održivog razvoja (CPOR) namenjen informisanju i podizanju svesti javnosti o održivom energetskom razvoju i zaštiti životne sredine u region Balkana.

Na javni konkurs koji je bio raspisan u maju ove godine, dostavljeno je 238 projekata organizacija civilnog društva.

Za sufinansiranje projekata organizacija civlnog društva u oblasti životne sredine izdvojeno je ukupno 20 miliona dinara ili 165.000 evra.

„Velika nam je čast što je portal Balkan Green Energy News dobio drugi put za redom podršku Ministarstva zaštite životne sredine. Za kratko vreme, uspeli smo da se pozicioniramo kao najbrže rastući portal u regionu, koji informacije u segmentu zelene ekonomije, održivog energetskog razvoja, klimatskih promena i zaštite životne sredine plasira dvojezično i besplatno“,  izjavila je Branislava Jovičić, predsednica CPOR-a i projektni menadžer portala povodom podrške Ministarstva.

„Naš portal je postao online mesto susreta za donosioce odluka, biznis zajednicu, međunarodne organizacije i institucije, opštine i gradove u regionu, akademsku zajednicu ali i ostale zainteresovane strane iz čitavog sveta. Naši partneri su lideri i pravi promoteri održivog razvoja u regionu i mi zajedno sa njima rastemo i promovišemo ovaj koncept na čitavom Balkanu”, dodala je ona.

Odluka o izboru projekata i konačna lista vrednovanja i rangiranja projekata dostupne su na sajut Ministarstva zaštite životne sredine Srbije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

U zemljama EU baci se više hrane nego što se uveze

U zemljama EU baci se više hrane nego što se uveze

23 септембра 2022 - U trenutku kada 33 miliona građana Evropske unije ne može da priušti dovoljno obroka, u...

Evropski parlament povecanje ciljeva obnovljive izvore stednju energije

Evropski parlament glasao za povećanje cilja za obnovljive izvore za 2030. na 45 odsto

17 септембра 2022 - Evropski parlament je podržao revizije direktiva o obnovljivoj energiji i energetskoj efikasnosti i predložio da se ciljevi povećaju

SEOS zahteva obustavu geoloških istraživanja i preispitivanje dozvola rudarskih kompanija

SEOS zahteva obustavu geoloških istraživanja i preispitivanje dozvola rudarskih kompanija

14 септембра 2022 - Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) traži od Ministarstva rudarstva i energetike da do 1. novembra...

Bar ce proizvoditi energiju iz otpada mozura

Bar će proizvoditi energiju iz otpada

12 септембра 2022 - Opštini Bar predstavila je Studiju izvodljivosti za pretvaranja biogasa u električnu energiju na sanitarnoj regionalnoj deponiji Možura