Životna sredina

65 projekata civilnog sektora odabrano na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine

Slika: Pixabay

Objavljeno

29.09.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

29.09.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Ukupno 65 od više od 200 podnetih projekata odabrano je na konkursu za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2017. godini u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine. Među odabranim projektima je i portal Balkan Green Energy News, projekat Centra za promociju održivog razvoja (CPOR) namenjen informisanju i podizanju svesti javnosti o održivom energetskom razvoju i zaštiti životne sredine u region Balkana.

Na javni konkurs koji je bio raspisan u maju ove godine, dostavljeno je 238 projekata organizacija civilnog društva.

Za sufinansiranje projekata organizacija civlnog društva u oblasti životne sredine izdvojeno je ukupno 20 miliona dinara ili 165.000 evra.

„Velika nam je čast što je portal Balkan Green Energy News dobio drugi put za redom podršku Ministarstva zaštite životne sredine. Za kratko vreme, uspeli smo da se pozicioniramo kao najbrže rastući portal u regionu, koji informacije u segmentu zelene ekonomije, održivog energetskog razvoja, klimatskih promena i zaštite životne sredine plasira dvojezično i besplatno“,  izjavila je Branislava Jovičić, predsednica CPOR-a i projektni menadžer portala povodom podrške Ministarstva.

„Naš portal je postao online mesto susreta za donosioce odluka, biznis zajednicu, međunarodne organizacije i institucije, opštine i gradove u regionu, akademsku zajednicu ali i ostale zainteresovane strane iz čitavog sveta. Naši partneri su lideri i pravi promoteri održivog razvoja u regionu i mi zajedno sa njima rastemo i promovišemo ovaj koncept na čitavom Balkanu”, dodala je ona.

Odluka o izboru projekata i konačna lista vrednovanja i rangiranja projekata dostupne su na sajut Ministarstva zaštite životne sredine Srbije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

protest u valjevu

U Valjevu održan protest protiv rudarenja litijuma

29. septembar 2017. - Valjevci su na centralnom trgu poručili da ne žele rudarenje litijuma na području svog grada

milorad dodik

Dodik: RS spremna da kao i Srbija podrži kopanje litijuma

29. septembar 2017. - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozdravio je potpisivanje memoranduma između EU i Srbije

zlatko kokanovic jadar litijum prostorni plan loznica

Kokanović: Skupština grada Loznice se sprema da u prostorni plan ubaci projekat Jadar

29. septembar 2017. - Zlatko Kokanović, aktivista Udruženja Ne damo Jadar pozvao je građane Loznice da budu u pripravnosti 25. jula, kada je zakazana sednica Skupštine grada Loznice

srbija litijum memorandum eu solc vucic

Srbija i EU potpisale memorandum koji podržava otvaranje rudnika litijuma Rio Tinta

29. septembar 2017. - Potpisan je Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu u oblasti održivih sirovina, lanaca vrednosti baterija i električnih vozila