Električna energija

Vasim Sarvar Dilov, Rimac Energy: U Evropi proizvodimo baterijske sisteme

rimac energy beogradski energetski forum wasim sarwar dilow

Foto: Balkan Green Energy News

Objavljeno

27.05.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

27.05.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Hrvatska kompanija za skladištenje energije Rimac Energy projektuje, razvija i proizvodi inovativne baterijske sisteme na tlu Evrope, što ne samo da pomaže lokalnim ekonomijama, već i lokalizuje kontrolu nad tim sistemima i omogućava optimizaciju rešenja za potrebe lokalnog tržišta, rekao je direktor kompanije Vasim Sarvar Dilov.

Rimac Energy osmišljava, razvija i proizvodi sopstvene sofisticirane baterijske sisteme za skladištenje energije (eng. BESS) upravo ovde u Evropi. U isto vreme koristimo najnoviju tehnologiju, koju kombinujemo sa sopstvenim inovacijama, i kreiramo nove baterijske sisteme za skladištenje energije“, naglasio je Vasim Sarvar Dilov.

On je predstavio Rimac Energy, pionira u naprednim baterijskim sistemima, na Beogradskom energetskom forumu 2024, koji je okupio 500 učesnika iz 30 zemalja.

Osim baterija, Rimac Energy je orijentisan i na razvoj softvera, upravljanje podacima i lokalizovanu podršku u Jugoistočnoj Evropi.

Ti baterijski sistemi pomaželu u lokalizaciji kontrole, istakao je on, tokom panela o ubrzanju ulaganja u skladištenje energije u regionu.

Domaće projektovanje i proizvodnja, prema njegovim rečima, omogućavaju da baterije budu optimizovane za potrebe lokalnog tržišta, kao i da jačaju lokalne privrede.

Njihovi baterijski sistemi, kako je istakao, su efikasniji, dugotrajniji i kompaktniji od konkurenata, što im omogućava da osmisle veoma primaljiva rešenja za skladištenje energije koja su uz to i profitabilnija.

„Fokusirani smo na tržište Jugoistočne Evrope i na to da naša rešenja primene brojni kupci u oko ovog regiona“, poručio je Sarvar Dilov.

SineStack, jedno pd rešenja ove kompanije, predstavlja modularan i skalabilan sistem koji zauzima vrlo malo prostora, i do 40 odsto manje u odnosu na konkurenciju, saopštila je firma.

Inače, Rimac Energy je brend kompanije Rimac Technology, koji je deo Rimac grupe.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Energetski koridor Istok Zapad Turske Crne Gore

Energetski koridor Istok-Zapad proći će od Turske do Crne Gore

27. maj 2024. - Bugarski ESO je od SAD dobio grant za studiju za Energetski koridor Istok-Zapad između Turske i Crne Gore, uz moguće povezivanje sa Italijom

strategija razvoja energetike srbije do 2040. javna rasprava

Javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja energetike Srbije do 2040 – kako će izgledati sektor energetike za 16 godina

27. maj 2024. - Objavljen je Nacrt strategije i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja strategije razvoja energetike na životnu sredinu

Prenosive solarne elektrane stizu u razrusena podrucja

Prenosive solarne elektrane stižu u razrušena područja

27. maj 2024. - Turski inženjeri su konstruisali fotonaponski sistem od 15 kilovata kojeg svako može da pusti u rad u roku od 15 minuta

makedonija mepso ebrd kredit prenosna mreza enuz basso bozinovska

MEPSO ulaže u prenosnu mrežu kako bi obezbedio priključenje za 1,2 GW obnovljive energije

27. maj 2024. - MEPSO je sa EBRD-om potpisao ugovor o kreditu od 26,4 miliona evra, što je najveći deo sredstava za projekat jačanja prenosne mreže