Električna energija

Rimac Energy otvorio pogon u Velikoj Britaniji

Rimac Energy velika britanija UK centar skladistenje energije baterije

Foto: Rimac Energy

Objavljeno

26.03.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

26.03.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Hrvatska kompanija za skladištenje energije Rimac Energy otvorila je svoj pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu koji će predstavljati centar za tehnološke inovacije. Novi objekat prostire se na 1.850 kvadratnih metara.

Rimac Energy je brend firme Rimac Technology, koja je u vlasništvu Rimac grupe, i pionir u razvoju naprednih baterijskih sistema za skladištenje energije (eng. battery energy storage system – BESS). Specijalizovan je za razvoj, projektovanje i proizvodnju stacionarnih sistema za skladištenje energije u Evropi.

Postrojenje u Vitniju, u regiji Oksfordšir, proizvodiće sledeću generaciju baterija i otvoriti više od 70 visokokvalifikovanih radnih mesta za inženjere, tehničare i istraživače iz tehnološke industrije Velike Britanije, saopštio je Rimac Energy.

Sarvar Dilov: Uzbuđeni smo što smo u mogućnosti da radimo sa talentovanim inženjerima u ovoj zemlji

Objekat, kako se navodi, predstavlja poslednju reč tehnologije, i ističe  posvećenost firme globalnom tržištu čiste energije i saradnji između timova u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji.

Direktor firme Vasim Sarvar Dilov rekao je da je Velika Britanija uvek predvodila tehnološke inovacije i da je kompanija oduševljena što tu može da proširi poslovanje.

„Ponosni smo što jačamo partnerstvo između Hrvatske i Velike Britanije, podržavamo lokalnu zajednicu, i uzbuđeni što smo u mogućnosti da iskoristimo deo neverovatne baze talentovanih inženjera u ovoj zemlji, koji će nam pomoći da izgradimo zeleniju budućnost planete“, naglasio je on.

SineStack pomera granice onoga što baterije povezane na mrežu mogu da ponude kupcima

Nedavno je kompanija predstavila i SineStack kao rešenje za čisto i efikasno baterijsko skladištenja energije u budućnosti. Osmišljen i proizveden u Evropi, SineStack predstavlja dokaz  posvećenosti kompanije pokretanju revolucije čiste energije i jačanju otpornosti prenosnih mreža za buduće izazove, saopštila je kompanija.

Vasim Sarvar Dilov ranije je izjavio da SineStack pomera granice onoga što baterije priključene na energetsku mrežu mogu da ponude korisnicima. Tada je i najavio da kompanija pojačava proizvodnju u Evropi kako bi zadovoljila potražnju.

Inače, i Rimac Technology i Rimac Energy imaju sedište u Zagrebu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

26. mart 2024. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

26. mart 2024. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

26. mart 2024. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

26. mart 2024. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji