Električna energija

Uticaj dizel vozila na klimatske promene veći 230 odsto nego električnih

Uticaj dizel vozila na klimatske promene veci 230 odsto nego elektricnih

Slika: Thinkstock

Objavljeno

28.10.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

28.10.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Zasnovano na strukturi proizvodnje električne energije EU iz 2015. godine, električna vozila (EV), ako se pogleda samo gorivo koje ih pokreće, emituju upola manje ugljen-dioksida od klasičnih automobila. Ali, ako se analiza proširi na celokupni životni vek EV (baterije, motor, školjka), klimatski uticaj dizel vozila je 230 odsto veći od električnih.

To je zaključak nove nezavisne studije Life Cycle Analysis of the Climate Impact of Electric Vehicles Univerziteta VUB iz Brisela urađenog za nevladinu organizaciju Transport i ekologija, objavio je portal ove organizacije. Uz studiju, objavljen je i prateći rezime Electric vehicle life cycle analysis and raw material availability.

S obzirom da je automobilska industrija na ivici električne tranzicije, ekološki uticaj električnih vozila je tema koja izaziva brojne diskusije. Studija i rezime razmatraju dva suštinska detalja ove debate, a to je klimatski uticaj električnih vozila i upotreba metala, uključujući i one retke.

Analiza životnog veka EV pokazuje da, i kada se napajaju električnom energijom čija proizvodnja ima najveće emisije CO2 u Evropi, EV emituju manje gasova staklene bašte nego konvencionalni automobili. Kako se udeo električne energije iz obnovljivih izvora energije bude povećavao, klimatski uticaj EV će biti sve manji. Isto tako i tehnološka poboljšanja sastava baterija, njihova ponovna upotreba za skladištenje, kao i razvoj reciklažne industrije za baterije povećaće njihovu održivost.

Studija pokazuje da dostupnost metala za baterije, kao što su kobalt i litijum, neće biti ugrožena u narednim decenijama, i neće zaustaviti tranziciju ka električnim vozilima, kako neki tvrde. Kada je reč o litijumu, rezerve su dovoljne za 185 godina. Transport i ekologija navodi da standardi eksploatacije ovih metala moraju da budu veoma visoki, kako bi se sprečile ekološke i društvene posledice. Dugoročno gledano, međutim, inovacije će smanjiti količinu metala koji se koriste u EV.

Električna vozila čine 1,7 odsto novih prodatih vozila u Evropi. Evropska komisija razmatra uvođenje prodajnih kvota za vozila bez emisija u predlogu o CO2 za automobile i kombi vozila, koji se očekuje početkom novembra.

Srbija je pre nekoliko meseci postavila prvi punjač za EV na autoputevima na naplatnoj stanici “Preševo”, na granici sa Makedonijom. Broj električnih vozila u Srbiji je zanemarljiv.

 

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

damir miljevic energetska tranzicija intervju repcons

Energetska tranzicija nije pretnja za Zapadni Balkan, nego razvojna šansa

27 октобра 2021 - Damir Miljević, konsultant u oblasti energetske tranzicije, objasnio je za naš portal šta ova industrijska revolucija donosi i kako da te prilike iskoristimo za privredni razvoj

GEN-I program za gradjane solar

GEN-I ponudio građanima da zajednički proizvode struju iz solara

25 октобра 2021 - Slovenački snabdevač i trgovac električnom energijom ponudio je model namenjen građanima koji nemaju uslove da instaliraju solarne panele na krovove

Vucic Srbija zeli da ucestvuje u gradnji nuklearne elektrane u Madjarskoj

Vučić: Srbija želi da učestvuje u gradnji nuklearne elektrane u Mađarskoj

25 октобра 2021 - Srbija želi da da postane manjinski suvlasnik nuklearne elektrane u mađarskom gradu Pakš

EPCG mnogo skuplju ekolosku rekonstrukciju TE Pljevlja

EPCG spreman da plati više za ekološku rekonstrukciju, samo da obezbedi dovoljno struje

22 октобра 2021 - EPCG navodi da obnova TE Pljevlja treba uskoro da počne i da je to jedini način da Crna Gora ne uvozi ogromne količine struje