Električna energija

UPDATE: RWE Hrvatska zvanično preuzela posao maloprodaje električne energije Hrvatskog Telekoma

Slika: Pixabay

Objavljeno

17.09.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.09.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

RWE Hrvatska i zvanično je postala vlasnik poslova maloprodaje električne energije kompanije Hrvatski Telekom (HT), saopštila je hrvatska telekomunikaciona kompanija.

Početkom juna 2018. godine, Hrvatski Telekom je zaključio ugovor sa RWE Hrvatska, čime je započeta procedura prenosa poslovanja sa električnom energijom nemačkoj kompaniji.

Posle dobijanja svih neophodnih regulatornih saglasnosti i nakon isplate kupoprodajne cene transakcija je zaključena, naveo je HT  saopštenju za javnost.

Prenos poslova na RWE i promena dobavljača električne energije neće imati uticaj na način pružanja telekomunikacionih usluga kupcima HT-a kojima je ova firma isporučivala električnu energiju do prodaje ovog posla kompaniji RWE.

Ova transakcija neće imati uticaj ni na objavljene prognoze i planove HT-a za 2018, saopštila je telekomunikaciona kompanija. Do kraja 2018. godine HT planira da ostvari određene prihode od prodaje električne energije nabavljene ranije u toku godine.

„Srećni smo smo novom akvizicijom nastavljamo rast i dodatno učvršćujemo poziciju na tržištu. Verujem da će naši novi kupci električne energije prepoznati prednosti našeg snabdevanja, kao i brojnih dodatnih usluga i proizvoda kojima njihovim domaćinstvima i firmama omogućavamo niz pogodnosti i ušteda“, rekao je Karl Kraus, predsednik Uprave RWE Hrvatska, navodi se se u saopštenju ove kompanije.

RWE Hrvatska, kako se navodi, sada u svom portfelju ima više od 190.000 kupaca električne energije i prirodnog gasa, što ga čini drugim najvećim snabdevačem električnom energijom i trećim najvećim snabdevačem gasom u Hrvatskoj.

Kako je ranije objavio Večernji list, Hrvatski Telekom snabdeva električnom energijom 26.000 kupaca, 21.000 domaćinstava i 5.000 firmi.

Hrvatski Telekom je započeo da se bavi maloprodajom električne energije u decembru 2013. Hrvatska regulatorna agencija (HERA) obnovila je Hrvatskom Telekom dozvolu za snabdevanje električnom energijom u oktobru 2016. na period od pet godina.

Inače, u Hrvatskoj ima 11 aktivnih snabdevača.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

17. septembar 2018. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

17. septembar 2018. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

17. septembar 2018. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

17. septembar 2018. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.