x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Tomislav Ćorić novi ministar zaštite životne sredine i energetike Hrvatske

19.06.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: HDZ
Tomislav Ćorić novi ministar zaštite životne sredine i energetike Hrvatske

Bivši ministar rada i penzionog sistema u Vladi Hrvatske Tomislav Ćorić imenovan je za ministra zaštite životne sredine i energetike Hrvatske.

Hrvatski Sabor odobrio je 9. juna imenovanje Ćorića za ministra, zajedno sa još šest novih ministara koji su imenovani posle formiranja nove vladajuće koalicije u Hrvatskoj koju čine Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Hrvatska narodna stranka (HNS). Ćorić je član HDZ-a.

Ćosić je na sednici Odbora za zaštitu životne sredine i prirode i Odbora za privredu održanoj pre glasanja o novim članovima Vlade najavio da će strategija energetskog razvoja Hrvatske ili biti redefinisana ili će biti doneta nova.

Ćorić je rekao i da će učinti sve da centri za upravljanje otpadom što pre zažive.

Jedno od pitanja sa kojim se novi ministar suočava jeste poskupljene električne energije koje je prvobitno bilo najavljeno a zatim odloženo zbog krize u prethodnoj vladajućoj koaliciji. Ćorić smatra da pitanje rasta cene struje treba dugoročno rešiti kroz rast životnog standarda građana i povećanje prosečnih plata.

Hrvatski mediji su javili da će cena struje morati da se poveća kako bi se otplatio dug proizvođačima iz obnovljivih izvora energije koji je narastao na oko pola milijardi kuna odnosno 67 miliona evra.

Ćorić je rođen je 17. novembra 1979. u Pločama. Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2011. godine. Član je Hrvatskog društva ekonomista. Od 2003. godine radi na katedri za finansije Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.