Električna energija

Tomislav Ćorić novi ministar zaštite životne sredine i energetike Hrvatske

Slika: HDZ

Objavljeno

19.06.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.06.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Bivši ministar rada i penzionog sistema u Vladi Hrvatske Tomislav Ćorić imenovan je za ministra zaštite životne sredine i energetike Hrvatske.

Hrvatski Sabor odobrio je 9. juna imenovanje Ćorića za ministra, zajedno sa još šest novih ministara koji su imenovani posle formiranja nove vladajuće koalicije u Hrvatskoj koju čine Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Hrvatska narodna stranka (HNS). Ćorić je član HDZ-a.

Ćosić je na sednici Odbora za zaštitu životne sredine i prirode i Odbora za privredu održanoj pre glasanja o novim članovima Vlade najavio da će strategija energetskog razvoja Hrvatske ili biti redefinisana ili će biti doneta nova.

Ćorić je rekao i da će učinti sve da centri za upravljanje otpadom što pre zažive.

Jedno od pitanja sa kojim se novi ministar suočava jeste poskupljene električne energije koje je prvobitno bilo najavljeno a zatim odloženo zbog krize u prethodnoj vladajućoj koaliciji. Ćorić smatra da pitanje rasta cene struje treba dugoročno rešiti kroz rast životnog standarda građana i povećanje prosečnih plata.

Hrvatski mediji su javili da će cena struje morati da se poveća kako bi se otplatio dug proizvođačima iz obnovljivih izvora energije koji je narastao na oko pola milijardi kuna odnosno 67 miliona evra.

Ćorić je rođen je 17. novembra 1979. u Pločama. Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2011. godine. Član je Hrvatskog društva ekonomista. Od 2003. godine radi na katedri za finansije Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

U Nevesinju se planira treca solarna elektrana u Hercegovini

U Nevesinju se planira treća solarna elektrana u Hercegovini

17 September 2021 - Firma iz Banjaluke traži od Vlade Republike Srpske koncesiju za izgradnju i korišćenje elektrane Nevesinje.

eps e3 international energetski usevi vrba kolubara

EPS planira da sagoreva biomasu i ugalj u termoelektranama

17 September 2021 - Elektroprivreda Srbije pokrenula je sa američkom kompanijom E3 International pilot projekat za korišćenje biomase iz energetskih zasada.

Zorana Mihajlovic prva aukcija za premije za vetroparkove i solarne elektrane u decembru

Mihajlović: prve aukcije za solar i vetar u decembru

15 September 2021 - Ministarstvo rudarstva i energetike je najavilo da će do februara sledeće godine Srbija objaviti trogodišnji plan aukcija.

Termoelektrana-Sostanj-TES-trazi-drzavnu-pomoc-jer-je-cene-CO2-guraju-u-bankrot.jpg

Cene CO2 guraju slovenačku termoelektranu u bankrot

13 September 2021 - Termoelektrarna Šoštanj je u finansijskim problemima izazvanim visokim troškovima za emisije CO2, zbog čega traži državnu pomoć.