Električna energija

Tomislav Ćorić novi ministar zaštite životne sredine i energetike Hrvatske

Slika: HDZ

Objavljeno

19.06.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.06.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Bivši ministar rada i penzionog sistema u Vladi Hrvatske Tomislav Ćorić imenovan je za ministra zaštite životne sredine i energetike Hrvatske.

Hrvatski Sabor odobrio je 9. juna imenovanje Ćorića za ministra, zajedno sa još šest novih ministara koji su imenovani posle formiranja nove vladajuće koalicije u Hrvatskoj koju čine Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Hrvatska narodna stranka (HNS). Ćorić je član HDZ-a.

Ćosić je na sednici Odbora za zaštitu životne sredine i prirode i Odbora za privredu održanoj pre glasanja o novim članovima Vlade najavio da će strategija energetskog razvoja Hrvatske ili biti redefinisana ili će biti doneta nova.

Ćorić je rekao i da će učinti sve da centri za upravljanje otpadom što pre zažive.

Jedno od pitanja sa kojim se novi ministar suočava jeste poskupljene električne energije koje je prvobitno bilo najavljeno a zatim odloženo zbog krize u prethodnoj vladajućoj koaliciji. Ćorić smatra da pitanje rasta cene struje treba dugoročno rešiti kroz rast životnog standarda građana i povećanje prosečnih plata.

Hrvatski mediji su javili da će cena struje morati da se poveća kako bi se otplatio dug proizvođačima iz obnovljivih izvora energije koji je narastao na oko pola milijardi kuna odnosno 67 miliona evra.

Ćorić je rođen je 17. novembra 1979. u Pločama. Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2011. godine. Član je Hrvatskog društva ekonomista. Od 2003. godine radi na katedri za finansije Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

19. jun 2017. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije

hrvatska hrote aukcije natjecaj vetar solar

HROTE raspisao aukcije za dodelu premija za elektrane snage 608 MW

19. jun 2017. - Hrvatski operator tržišta energije raspisao je javni poziv za dostavu ponuda i dodelu premija za vetroparkove, solarne elektrane i hidroelektrane

Evropski parlament predlog reforme trzista elektricne energije gasa

Evropski parlament usvojio predlog reforme tržišta električne energije, gasa

19. jun 2017. - Evropski poslanici su izglasali akte za reforme ustrojstva tržišta energenata da bi olakšali dekarbonizaciju. I u njih uvrstili nuklearke i vodonik.

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

19. jun 2017. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.