Električna energija

Tomislav Ćorić novi ministar zaštite životne sredine i energetike Hrvatske

Slika: HDZ

Objavljeno

19.06.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.06.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Bivši ministar rada i penzionog sistema u Vladi Hrvatske Tomislav Ćorić imenovan je za ministra zaštite životne sredine i energetike Hrvatske.

Hrvatski Sabor odobrio je 9. juna imenovanje Ćorića za ministra, zajedno sa još šest novih ministara koji su imenovani posle formiranja nove vladajuće koalicije u Hrvatskoj koju čine Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Hrvatska narodna stranka (HNS). Ćorić je član HDZ-a.

Ćosić je na sednici Odbora za zaštitu životne sredine i prirode i Odbora za privredu održanoj pre glasanja o novim članovima Vlade najavio da će strategija energetskog razvoja Hrvatske ili biti redefinisana ili će biti doneta nova.

Ćorić je rekao i da će učinti sve da centri za upravljanje otpadom što pre zažive.

Jedno od pitanja sa kojim se novi ministar suočava jeste poskupljene električne energije koje je prvobitno bilo najavljeno a zatim odloženo zbog krize u prethodnoj vladajućoj koaliciji. Ćorić smatra da pitanje rasta cene struje treba dugoročno rešiti kroz rast životnog standarda građana i povećanje prosečnih plata.

Hrvatski mediji su javili da će cena struje morati da se poveća kako bi se otplatio dug proizvođačima iz obnovljivih izvora energije koji je narastao na oko pola milijardi kuna odnosno 67 miliona evra.

Ćorić je rođen je 17. novembra 1979. u Pločama. Doktorirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2011. godine. Član je Hrvatskog društva ekonomista. Od 2003. godine radi na katedri za finansije Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EMBER: Vetar i solar proizveli više struje nego gas u EU

EMBER: Vetar i solar proizveli više struje nego gas u EU

19. jun 2017. - Energija iz vetra i solara je dostigla 20 procenata proizvodnje električne energije u Evropskoj uniji...

mostar solarna elektrana kordic

Grad Mostar želi da instalira solarnu elektranu za sopstvenu potrošnju

19. jun 2017. - Samo pre par nedelja Sarajevo je najavilo nešto slično -  javno preduzeće za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora

hrvatska energetska odobrenja elektrane javni pozivi

Hrvatska objavila javne pozive za gradnju 250 MW iz obnovljivih izvora

19. jun 2017. - Javni pozivi odnose se na dodelu energetskog odobrenja za gradnju 14 solarnih elektrana i jednog vetroparka

Sud BiH poništio odluku o nezakonitosti državnih garancija za izgradnju bloka Tuzla 7

Sud BiH poništio odluku o nezakonitosti državnih garancija za izgradnju bloka Tuzla 7

19. jun 2017. - Sud Bosne i Hercegovine je poništio rešenje Vijeća za državnu pomoć BiH o nezakonitosti garancija za kredit za izgradnju bloka Tuzla 7