x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Startap Solagro pobedio na prvom PowerUp! takmičenju u Srbiji

24.05.2018. | Komentari: 0Autor:

Photo: PowerUp!
Startap Solagro pobedio na prvom PowerUp! takmičenju u Srbiji

Startap Solagro, koji čine Nemanja Janić, Marko Kaličanin i Đorđe Đorđević, sa inovativnom idejom pametnog sistema za reciklažu, pobedio je na prvom PowerUp! takmičenju u Srbiji.

Ovom pobedom srpski tim dobio je priliku da se takmiči sa pobedničkim startapima iz 24 centralno-evropskih zemalja u okviru četvrtog izdanja takmičenja PowerUp!, koje je počelo 1. marta.

Takmičenje je u Srbiji održano u organizaciji Startita i evropske kompanije InnoEnergy. Zahvaljujući pobedi na lokalnom takmičenju Solagro se izborio za priliku da osvoji nagradu do 30.000 evra i investiciju od 150.000 evra na regionalnom finalu 19. juna u Pragu.

Prvoplasirani startap je sistem, koji se sastoji od pametne drobilice i aplikacije za mobilni telefon.

Drugo mesto osvojio je startap Freon frog sa projektom filtriranja freonskog gasa iz rashladnih uređaja kako ne bi bio štetan po ozonski omotač, dok je trećeplasirani Poduhvat predstavio inovativnu vetroturbinu višestruko manju, a efikasniju u odnosu na klasične, savremene vetrenjače.

Strahinja Krstić, iz Startita, veruje da će PowerUp! u narednim godinama postati događaj od suštinske važnosti za cleantech startap scenu.

“Ovakva vrsta takmičenja je od koristi za celokupno društvo, doprinosi podizanju svesti o potrebi za čistom energijom i tehnološkim inovacijama, ujedno obezbeđujući timovima sa novim, originalnim idejama priliku da ih plasiraju na globalnom nivou“, izjavio je on.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.