OIE

Startap Solagro pobedio na prvom PowerUp! takmičenju u Srbiji

Startap-Solagro-pobedio-na-prvom-PowerUp-takmicenju-u-Srbiji

Photo: PowerUp!

Objavljeno

24.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Startap Solagro, koji čine Nemanja Janić, Marko Kaličanin i Đorđe Đorđević, sa inovativnom idejom pametnog sistema za reciklažu, pobedio je na prvom PowerUp! takmičenju u Srbiji.

Ovom pobedom srpski tim dobio je priliku da se takmiči sa pobedničkim startapima iz 24 centralno-evropskih zemalja u okviru četvrtog izdanja takmičenja PowerUp!, koje je počelo 1. marta.

Takmičenje je u Srbiji održano u organizaciji Startita i evropske kompanije InnoEnergy. Zahvaljujući pobedi na lokalnom takmičenju Solagro se izborio za priliku da osvoji nagradu do 30.000 evra i investiciju od 150.000 evra na regionalnom finalu 19. juna u Pragu.

Prvoplasirani startap je sistem, koji se sastoji od pametne drobilice i aplikacije za mobilni telefon.

Drugo mesto osvojio je startap Freon frog sa projektom filtriranja freonskog gasa iz rashladnih uređaja kako ne bi bio štetan po ozonski omotač, dok je trećeplasirani Poduhvat predstavio inovativnu vetroturbinu višestruko manju, a efikasniju u odnosu na klasične, savremene vetrenjače.

Strahinja Krstić, iz Startita, veruje da će PowerUp! u narednim godinama postati događaj od suštinske važnosti za cleantech startap scenu.

“Ovakva vrsta takmičenja je od koristi za celokupno društvo, doprinosi podizanju svesti o potrebi za čistom energijom i tehnološkim inovacijama, ujedno obezbeđujući timovima sa novim, originalnim idejama priliku da ih plasiraju na globalnom nivou“, izjavio je on.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

janom investments Andrej Srsen bef 2024 zapadni balkan

Janom Investments donosi znanje i investicije na Zapadni Balkan

24. maj 2018. - Jedan od pionira u oblasti ulaganja u klimatske tehnologije u regionu centralnoistočne Evrope, bio je prisutan i na Beogradskom energetskom forumu

Zapadni Balkan tesan rok za spajanje trzista elektricne energije

Zapadni Balkan ima tesan rok za spajanje tržišta električne energije

24. maj 2018. - Spajanje tržišta je prvi zadatak u energetskoj tranziciji i uslov za izuzeće od CBAM-a, naveli su panelisti na Beogradskom energetskom forumu

maja turkovic cwp global investicije bef 2024

Lideri energetske tranzicije u regionu: CWP razvija 6 GW obnovljivih izvora energije

24. maj 2018. - Maja Turković, potpredsednica za Evropu, bila je jedan od učesnika panela Moguća rešenja za izazove u mreži na konferenciji BEF 2024

Crna Gora ima potencijal za gradnju vetroelektrana na moru snage 2.300 MW

Crna Gora ima potencijal za gradnju vetroelektrana na moru snage 2.300 MW

24. maj 2018. - Studiju o potencijalu uradili su Miloš Bogdanović iz Kotora i profesor Pomorskog fakulteta u Kotoru Špiro Ivošević