x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Takmičenje za startap kompanije otvoreno do 15. aprila

05.03.2018. | Komentari: 0Autor:

Photo: InnoEnergy
Takmičenje za startap kompanije otvoreno do 15. aprila

Startap kompanije iz sektora čistih tehnologija imaju rok do 15. aprila da se prijave za – PowerUp! InnoEnergy, četvrto izdanje najvećeg takmičenja ove vrste u centralnoj Evropi.

Takmičenje je otvoreno za kandidate iz Bugarske, Albanije, Hrvatske, Jermenije, Bosne i Hercegovine, Češke, Estonije, Makedonije, Grčke, Gruzije, Mađarske, Malte, Moldavije, Crne Gore, Letonije, Srbije, Kipra, Slovačke, Slovenije i Rumunije.

Cilj takmičenja, kako je naglasio organizator InnoEnergy, je odabir i ubrzavanje najboljih projekata startap firmi, koji se odnose na održivu energiju.

Startap kompanije mogu da dobiju nagrade do 20.000 evra u gotovini i 150.000 evra ulaganja.

Da bi učestvovali na takmičenju, kandidati moraju podneti projekat koji se odnosi na održivu energiju, formirati tim, posedovati prototip i popuniti obrazac na sajtu takmičenja.

InnoEnergy napominje da se na energetskom tržištu naročito traže rešenja za mobilnost, sajber bezbednost i rešenja za skladištenje energije. U fokusu su tehnologije koje omogućavaju smanjenje emisije štetnih materija u atmosferu i one koje se bore protiv smoga.

Nagrada za prvo mesto iznosi 20.000 evra, za drugo 10.000 i treće 5.000. Ali, to nije sve.

“Pobednici takmičenja mogu očekivati priliku da učestvuju u prestižnom Highway programu kompanije InnoEnergy koji pretvara ideje i dizajn u realnost na tržištu. Program nudi početnicima u preduzetništvu finansiranje do iznosa od 150.000 evra i široku podršku u razvoju proizvoda, formiranja tima, pristupa međunarodnim kupcima i eksternim izvorima finansiranja”, navodi se u saopštenju organizatora takmičenja.

Učesnici imaju priliku da steknu međunarodne poslovne kontakte, podršku medija, pristup mentorstvu i značajnu podršku vodećih energetskih kompanija.

Pobednik izdanja 2017. bio je startap, HeatVentors, koji je predstavio inovativni način skladištenja toplotne energije koji zahteva 90 odsto manje prostora i omogućava uštedu od 20 do 40 odsto energije.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.