Životna sredina

Takmičenje za startap kompanije otvoreno do 15. aprila

innoenergy-start-up

Photo: InnoEnergy

Objavljeno

05.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Startap kompanije iz sektora čistih tehnologija imaju rok do 15. aprila da se prijave za – PowerUp! InnoEnergy, četvrto izdanje najvećeg takmičenja ove vrste u centralnoj Evropi.

Takmičenje je otvoreno za kandidate iz Bugarske, Albanije, Hrvatske, Jermenije, Bosne i Hercegovine, Češke, Estonije, Makedonije, Grčke, Gruzije, Mađarske, Malte, Moldavije, Crne Gore, Letonije, Srbije, Kipra, Slovačke, Slovenije i Rumunije.

Cilj takmičenja, kako je naglasio organizator InnoEnergy, je odabir i ubrzavanje najboljih projekata startap firmi, koji se odnose na održivu energiju.

Startap kompanije mogu da dobiju nagrade do 20.000 evra u gotovini i 150.000 evra ulaganja.

Da bi učestvovali na takmičenju, kandidati moraju podneti projekat koji se odnosi na održivu energiju, formirati tim, posedovati prototip i popuniti obrazac na sajtu takmičenja.

InnoEnergy napominje da se na energetskom tržištu naročito traže rešenja za mobilnost, sajber bezbednost i rešenja za skladištenje energije. U fokusu su tehnologije koje omogućavaju smanjenje emisije štetnih materija u atmosferu i one koje se bore protiv smoga.

Nagrada za prvo mesto iznosi 20.000 evra, za drugo 10.000 i treće 5.000. Ali, to nije sve.

„Pobednici takmičenja mogu očekivati priliku da učestvuju u prestižnom Highway programu kompanije InnoEnergy koji pretvara ideje i dizajn u realnost na tržištu. Program nudi početnicima u preduzetništvu finansiranje do iznosa od 150.000 evra i široku podršku u razvoju proizvoda, formiranja tima, pristupa međunarodnim kupcima i eksternim izvorima finansiranja“, navodi se u saopštenju organizatora takmičenja.

Učesnici imaju priliku da steknu međunarodne poslovne kontakte, podršku medija, pristup mentorstvu i značajnu podršku vodećih energetskih kompanija.

Pobednik izdanja 2017. bio je startap, HeatVentors, koji je predstavio inovativni način skladištenja toplotne energije koji zahteva 90 odsto manje prostora i omogućava uštedu od 20 do 40 odsto energije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

istra vetroelektrane na moru irena norveska studija

Istra planira da se snabdeva zelenom energijom iz vetroparkova na Jadranu

5. mart 2018. - Hrvatsko poluostrvopripremiće studiju o potencijalu za gradnju vetroelektrana u Jadranskom moru kako bi obezbedila energetsku nezavisnost

interenergo salonit anhovo solarni paneli ugovor

Interenergo će za Salonit Anhovo instalirati još 1,5 MW solarnih panela

5. mart 2018. - Cemantara će svu struju proizvedenu iz solarne energije otkupljivati direktno od Interenerga i koristiti je u procesu proizvodnje

strategiji-Kosovo-ciljeve-energetske-tranzicije-2031-godine

Kosovo* objavilo ciljeve energetske tranzicije do 2031. godine

5. mart 2018. - Vlada u Prištini cilja da 2031. bude 1,6 gigavata snage u zelenim elektranama, uz 340 MWh u baterijama i rekonstrukciju termoelektrana

Novo poglavlje za francuske nuklearke: dostupnost vode utiče na bezbednost reaktora

Klimatske promene ugrožavaju rad i bezbednost francuskih nuklearki

5. mart 2018. - Revizorski sud je upozorio da se bezbednost 56 postojećih reaktora, kao i novih projekata, mora sagledati u kontekstu klimatskih promena