Životna sredina

Takmičenje za startap kompanije otvoreno do 15. aprila

innoenergy-start-up

Photo: InnoEnergy

Objavljeno

05.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

05.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Startap kompanije iz sektora čistih tehnologija imaju rok do 15. aprila da se prijave za – PowerUp! InnoEnergy, četvrto izdanje najvećeg takmičenja ove vrste u centralnoj Evropi.

Takmičenje je otvoreno za kandidate iz Bugarske, Albanije, Hrvatske, Jermenije, Bosne i Hercegovine, Češke, Estonije, Makedonije, Grčke, Gruzije, Mađarske, Malte, Moldavije, Crne Gore, Letonije, Srbije, Kipra, Slovačke, Slovenije i Rumunije.

Cilj takmičenja, kako je naglasio organizator InnoEnergy, je odabir i ubrzavanje najboljih projekata startap firmi, koji se odnose na održivu energiju.

Startap kompanije mogu da dobiju nagrade do 20.000 evra u gotovini i 150.000 evra ulaganja.

Da bi učestvovali na takmičenju, kandidati moraju podneti projekat koji se odnosi na održivu energiju, formirati tim, posedovati prototip i popuniti obrazac na sajtu takmičenja.

InnoEnergy napominje da se na energetskom tržištu naročito traže rešenja za mobilnost, sajber bezbednost i rešenja za skladištenje energije. U fokusu su tehnologije koje omogućavaju smanjenje emisije štetnih materija u atmosferu i one koje se bore protiv smoga.

Nagrada za prvo mesto iznosi 20.000 evra, za drugo 10.000 i treće 5.000. Ali, to nije sve.

„Pobednici takmičenja mogu očekivati priliku da učestvuju u prestižnom Highway programu kompanije InnoEnergy koji pretvara ideje i dizajn u realnost na tržištu. Program nudi početnicima u preduzetništvu finansiranje do iznosa od 150.000 evra i široku podršku u razvoju proizvoda, formiranja tima, pristupa međunarodnim kupcima i eksternim izvorima finansiranja“, navodi se u saopštenju organizatora takmičenja.

Učesnici imaju priliku da steknu međunarodne poslovne kontakte, podršku medija, pristup mentorstvu i značajnu podršku vodećih energetskih kompanija.

Pobednik izdanja 2017. bio je startap, HeatVentors, koji je predstavio inovativni način skladištenja toplotne energije koji zahteva 90 odsto manje prostora i omogućava uštedu od 20 do 40 odsto energije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Nemacka 2023 prva u Evropi u iskoriscavanju energije vetra

Nemačka 2023. prva u Evropi u iskorišćavanju energije vetra

5. mart 2018. - Nemačka predvodi ekspanziju u sektoru vetroelektrana u Evropi, a na Balkanu najjače performanse pokazuju Grčka i Turska

dodik mandic buk bijela

Dodik: Pozivamo Crnu Goru da zajednički gradimo hidroelektranu Buk Bijela

5. mart 2018. - Predsednik Republike Srpske izjavio je da Crnoj Gori nudi da se uključi u megaprojekat izgradnje hidroelektrane i da ga više ne blokira

seepex industrija na trzistu spajanje trzista stojcevski

Srbija očekuje 2026. spajanje sa evropskim tržištem električne energije

5. mart 2018. - Spajanje dan-unapred i unutardnevnog tržište sa zajedničkim evropskim tržištem će doneti nove mogućnosti za potrošače i proizvođače u Srbiji

Indijansko pleme će izgraditi jednu od najvećih solarnih elektrana u SAD

Indijansko pleme će izgraditi jednu od najvećih solarnih elektrana u SAD

5. mart 2018. - Pleme Planinskih Juta u Koloradu i kompanija Canigou Group, planiraju razvoj jedne od najvećih solarnih elektrana u SAD