x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Takmičenje startap kompanija iz sektora energetike po prvi put u Srbiji

18.05.2018. | Komentari: 0Autor:

Takmičenje startap kompanija iz sektora energetike po prvi put u Srbiji

U saradnji Startita i evropske kompanije InnoEnergy, po prvi put u Srbiji, 22. maja u Beogradu biće organizovano takmičenje PowerUp! Na ovom događaju predstaviće se najuspešnije domaće startap firme iz oblasti energetike, dok će najbolji imati mogućnost da u junu u Pragu, na centralno-evropskom takmičenju, osvoji investicije od 30.000 do 150.000 evra.

Četvrto izdanje takmičenja PowerUp!, kako kažu organizatori, najvećeg ove vrste u centralnoj Evropi za startap kompanije iz sektora čistih tehnologija, počelo je 1. marta.

Na lokalnom takmičenju u Beogradu, kako navode organizatori, biće predstavljeni proizvodi koji su u pravom smislu reči budućnost u oblasti čiste tehnologije i energetske efikasnosti.

Tako će moći da se čuje o online platformi, koja omogućava potrošačima da zaključe ugovor za snabdevanje električnom energijom na najbrži i najsigurniji način, i to po najpovoljnijim cenama struje. Takmičari će pokazati kako funkcioniše specijalna mobilna aplikacija čiji podaci pomažu pri uštedi i smanjenju troškova električne energije, kao i uređaj za balansiranje i upravljanje električnom potrošnjom u sistemima koje pokreće solarna energija.

U cilju zaštite životne sredine, jedan od takmičarskih timova govoriće o specijalno dizajniranom interaktivnom sistemu, koji donosi novine u olakšavanju procesa reciklaže.

Takođe, ovo će biti i prilika da se predstavi i međunarodno patentirana sprava za iskorišćenje energije vetra, koja ima neprevaziđenu prednost nad bilo kojom trenutuno postojećom vetroturbinom.

Inače, Srbija je jedina zemlja izvan Evropske unije čiji potencijal za razvoj inovacija iz energetike su prepoznali stručnjaci iz ove oblasti.

Startit i InnoEnergy najbolje srpske statrapove predstavljaju 22. maja u 18 sati, na Dorćol Placu, Dobračina 59.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.