Životna sredina

Takmičenje startap kompanija iz sektora energetike po prvi put u Srbiji

Takmicenje-startap-kompanija-iz-sektora-energetike-po-prvi-put-u-Srbiji

Objavljeno

18.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

U saradnji Startita i evropske kompanije InnoEnergy, po prvi put u Srbiji, 22. maja u Beogradu biće organizovano takmičenje PowerUp! Na ovom događaju predstaviće se najuspešnije domaće startap firme iz oblasti energetike, dok će najbolji imati mogućnost da u junu u Pragu, na centralno-evropskom takmičenju, osvoji investicije od 30.000 do 150.000 evra.

Četvrto izdanje takmičenja PowerUp!, kako kažu organizatori, najvećeg ove vrste u centralnoj Evropi za startap kompanije iz sektora čistih tehnologija, počelo je 1. marta.

Na lokalnom takmičenju u Beogradu, kako navode organizatori, biće predstavljeni proizvodi koji su u pravom smislu reči budućnost u oblasti čiste tehnologije i energetske efikasnosti.

Tako će moći da se čuje o online platformi, koja omogućava potrošačima da zaključe ugovor za snabdevanje električnom energijom na najbrži i najsigurniji način, i to po najpovoljnijim cenama struje. Takmičari će pokazati kako funkcioniše specijalna mobilna aplikacija čiji podaci pomažu pri uštedi i smanjenju troškova električne energije, kao i uređaj za balansiranje i upravljanje električnom potrošnjom u sistemima koje pokreće solarna energija.

U cilju zaštite životne sredine, jedan od takmičarskih timova govoriće o specijalno dizajniranom interaktivnom sistemu, koji donosi novine u olakšavanju procesa reciklaže.

Takođe, ovo će biti i prilika da se predstavi i međunarodno patentirana sprava za iskorišćenje energije vetra, koja ima neprevaziđenu prednost nad bilo kojom trenutuno postojećom vetroturbinom.

Inače, Srbija je jedina zemlja izvan Evropske unije čiji potencijal za razvoj inovacija iz energetike su prepoznali stručnjaci iz ove oblasti.

Startit i InnoEnergy najbolje srpske statrapove predstavljaju 22. maja u 18 sati, na Dorćol Placu, Dobračina 59.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

krivaca vetropark prvi komercijalni ugovor o otkupu struje axpo mk grupa alfi erste

Potpisan prvi komercijalni ugovor o otkupu struje u Srbiji – obezbeđeno finasiranje za vetropark Krivača

18. maj 2018. - MK grupa i ALFI Green Energy Fund obezbedili su 155 miliona evra za ulaganje u vetropark od konzorcijuma kreditora koje predvodi Erste grupa

Slovenacki DEM reverzibilnu hidroelektranu 440 megavata Kozjak

Slovenački DEM se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu od 440 megavata

18. maj 2018. - Dravske elektrarne Maribor (DEM) šire poslovanje sa hidroelektrana na vetroparkove i solarne farme, baterije i geotermalnu energiju

Najveća solarna elektrana u Sloveniji integrisana Brezice

Najveća solarna elektrana u Sloveniji je integrisana s hidroelektranom Brežice

18. maj 2018. - HESS-ovo fotonaponsko postrojenje od šest megavata je u probnom radu i zajedno sa hidrocentralom Brežice čini hibridnu elektranu

nikola rajakovic zakon o oie izmene javna rasprava

Srbija otvara vrata baterijama kao načinu da se reši problem varijabilnosti obnovljive energije

18. maj 2018. - Baterije su jedna od novina u nacrtu izmena zakona o obnovljivoj energiji, o kojima smo razgovarali sa prof. dr Nikolom Rajakovićem