Životna sredina

Takmičenje startap kompanija iz sektora energetike po prvi put u Srbiji

Takmicenje-startap-kompanija-iz-sektora-energetike-po-prvi-put-u-Srbiji

Objavljeno

18.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

U saradnji Startita i evropske kompanije InnoEnergy, po prvi put u Srbiji, 22. maja u Beogradu biće organizovano takmičenje PowerUp! Na ovom događaju predstaviće se najuspešnije domaće startap firme iz oblasti energetike, dok će najbolji imati mogućnost da u junu u Pragu, na centralno-evropskom takmičenju, osvoji investicije od 30.000 do 150.000 evra.

Četvrto izdanje takmičenja PowerUp!, kako kažu organizatori, najvećeg ove vrste u centralnoj Evropi za startap kompanije iz sektora čistih tehnologija, počelo je 1. marta.

Na lokalnom takmičenju u Beogradu, kako navode organizatori, biće predstavljeni proizvodi koji su u pravom smislu reči budućnost u oblasti čiste tehnologije i energetske efikasnosti.

Tako će moći da se čuje o online platformi, koja omogućava potrošačima da zaključe ugovor za snabdevanje električnom energijom na najbrži i najsigurniji način, i to po najpovoljnijim cenama struje. Takmičari će pokazati kako funkcioniše specijalna mobilna aplikacija čiji podaci pomažu pri uštedi i smanjenju troškova električne energije, kao i uređaj za balansiranje i upravljanje električnom potrošnjom u sistemima koje pokreće solarna energija.

U cilju zaštite životne sredine, jedan od takmičarskih timova govoriće o specijalno dizajniranom interaktivnom sistemu, koji donosi novine u olakšavanju procesa reciklaže.

Takođe, ovo će biti i prilika da se predstavi i međunarodno patentirana sprava za iskorišćenje energije vetra, koja ima neprevaziđenu prednost nad bilo kojom trenutuno postojećom vetroturbinom.

Inače, Srbija je jedina zemlja izvan Evropske unije čiji potencijal za razvoj inovacija iz energetike su prepoznali stručnjaci iz ove oblasti.

Startit i InnoEnergy najbolje srpske statrapove predstavljaju 22. maja u 18 sati, na Dorćol Placu, Dobračina 59.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

18. maj 2018. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

18. maj 2018. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.

Restrikcije proizvodnje rekordno niske cene ugrozavaju investicije zelenu energiju u Grckoj Spaniji

Restrikcije proizvodnje, rekordno niske cene ugrožavaju investicije u zelenu energiju u Grčkoj, Španiji

18. maj 2018. - Investitori u zelene elektrane potcenili su efekat ograničavanja proizvodnje i pad cena, pa u Grčkoj i Španiji prete bankrotstva

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

18. maj 2018. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra