OIE

Startap iCat isporučio treći solarni brod Nacionalnom parku Mljet

Startap iCat isporucio treci solarni brod Nacionalnom parku Mljet

Foto: iCat

Objavljeno

24.01.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

24.01.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Jednoj floti za turističke obilaske prirodnih lepota na jugu Hrvatske gorivo više nije potrebno, a fotonaponski sistem i baterije pritom omogućavaju plovidbu celog leta bez punjenja. Zagrebačka firma proizvela je solarni brod uz pomoć programa koji je finansirala EU.

Dizel je stvar prošlosti u Nacionalnom parku Mljet koji je dobio treće i poslednje alternativno plovilo u okviru programa podržanog sredstvima iz evropskih fondova i hrvatske vlade. Jedan babyCat košta 450.000 evra, ali nepovratna podrška čini 85 odsto! Solarni brod je konstruisan za osam čvorova, mada je u praksi brzina stizala i do 9,5 čvorova.

Rešenje za skladištenje struje, LiFePO4 od 50 kilovata, pokriva dnevnu potrošnju prevoza najviše 54 putnika. Uprava zaštićenog ostrvskog područja navodno uopšte ne mora da dopunjava električnu energiju tokom leta. Dva člana posade su potrebna za solarni brod od dva motora s trajnim magnetima od po 12 kilovata.

Za babyCat kažu da je lak za manevrisanje i da može da se zaustavi gotovo u mestu. Lađa je 15 sa pet metara i ima gaz od 65 centimetara.

Inovativni izbor baterija, koje mogu da traju preko 15 godina, otežao je postupak dobijanja dozvola. Predstavnici kompanije iCat doo iz Zagreba su već ukazivali na opredeljenost kvalitetu pre nego priuštivosti.

Startap je dobio motivaciju u slaboj međusobnoj povezanosti jadranskih ostrva s kopnom. Vizija je bila da se sastavi kompaktno plovilo za komercijalni prevoz. Ime inženjerskog poduhvata je izvedeno od island catamaran, ostrvski katamaran.

Preduzeće pokušava da doprinese uspostavljanju linija unutar gradova i u prigradskom prevozu. Njegov tCat-750 se naručuje za kraće razdaljine i veće brzine. Model zvani iCat je za putničke deonice.

Motori imaju efikasnost od 95 odsto. BabyCat-ova fotonaponska jedinica ima 7,5 kilovata, što omogućava osam sati rada pri pet čvorova u sezoni i pri standardnim uslovima. Spremište struje dodaje još osam sati, a sve bez buke, vibracija i ispuštanja štetnih gasova, tvrde u firmi.

Njen vlasnik Tomislav Uroda naglasio je samoodrživost kao glavnu prednost i ocenio da je ovaj deo tržišta još nerazvijen, da je niša. On je istakao primer Norveške, bogate naftom, koja se prebacuje na električni pogon za sve vidove prevoza. ICat je učestvovao u pet projekata s podrškom Evropske unije.

Komentara: (1)
Zlata Petrović / 01.02.2020.

Pa ovo je nešto mnogo dobro.Čudila sam se već mnogo godina unazad zašto dobri inženjeri ne osmisle ovako nešto ali evo došlo vreme.Nadam se da će ubrzo doći vreme i za masovnu upotrebu takvih automobila.Mislim a i siguna sam da će biti manje ratova zbog goriva a ubeđena sam da nam sunce neće naplaćivati i svaki čas povećavati akcize na takvu energiju.Hvala divnim inženjerima.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Nemacka dva medjunarodna medunarodna gasovoda zeleni vodonik

Nemačka planira izgradnju dva međunarodna gasovoda za zeleni vodonik

24. januar 2020. - Nemačka se pridružila projektu H2Med, a namerava i da sa Belgijom ispod Severnog mora postavi cevovod za zeleni vodonik

biogas elektrane hrvatska bioplin troskovi propast

OIE Hrvatska: Biogasne elektrane na rubu propasti

24. januar 2020. - Poskupljenje sirovina zbog energetske krize je problem sa kojim se biogasna postrojenja suočavaju više od godinu dana

cwp crna gora montechevo solar elektrana

CWP ulazi na tržište Crne Gore sa solarnom elektranom snage 400 MW

24. januar 2020. - CWP Europe, kompanija za razvoj projekata za obnovljive izvore energiju, ulazi na tržište Crne Gore...

epcg zelezara niksic solarna elektrana

EPCG gradi solarnu elektranu snage 47 MW u okviru nikšićke železare

24. januar 2020. - Instaliranje solarnih panela planirano je da počne u martu i to na krovovima pogona i zemljištu nikšićke čeličane