Električna energija

Solarni paneli za sigurnu kuću čekaju ministrovu uredbu

Slika: Pixabay

Objavljeno

30.03.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.03.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Srednja škola „Emanuil Krijaras“ u Solunu je ustupila krov za instalaciju solarnih panela kapaciteta 10 kilovata po modelu u kojem led probijaju centralna gradska opština i Grinpis Grčka (Greenpeace Greece). Struja iz sistema treba da pokriva potrebe sigurne kuće za žene i decu žrtve porodičnog nasilja.

Za projekat izveden po pravilima virtuelne neto razmene ili virtuelnog neto očitavanja, uvedenim u avgustu u zakonu o energiji iz obnovljivih izvora, još je potrebno odobrenje od Ministarstva životne sredine i energetike, koje vodi Jorgos Statakis. Kad on potpiše dugoočekivanu uredbu, lokalne samouprave će moći da finansiraju instalacije za zelenu energiju koje će strujom snabdevati opštinske ustanove koje se nalaze na drugom mestu. Ovaj sistem može da municipalnim budžetima uštedi milione evra za ulaganje u razvoj i poduhvate u socijalnoj politici.

Električna energija sa krova jedne lokalne ustanove će smanjiti troškove na drugom mestu, što će obračunati merač instaliran kod korisnika. Propisi koji čekaju zeleno svetlo iz vlade uključuju stavke kojima se uređuje da se deo ušteda usmeri u školu ili kliniku ili drugo mesto koje drži solarnu elektranu.

Janis Butaris, gradonačelnik drugog po veličini grada u Grčkoj, izjavio je da je projekat završen na vreme u 18. liceju, i pozvao ministarstvo energetike da objavi dekret neophodan da se paneli povežu na mrežu, jer se bliži letnja sezona.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Nemacka dva medjunarodna medunarodna gasovoda zeleni vodonik

Nemačka planira izgradnju dva međunarodna gasovoda za zeleni vodonik

30. mart 2017. - Nemačka se pridružila projektu H2Med, a namerava i da sa Belgijom ispod Severnog mora postavi cevovod za zeleni vodonik

tomasevic eps uvoz struje

Tomašević: EPS više ne zavisi od uvoza struje

30. mart 2017. - Havarija u Rudarskom basenu Kolubara se, prema rečima Miroslava Tomaševića, sanira i proizvodnja uglja biće normalizovana

Nuklearna elektrana Krško 2 bi mogla da bude u funkciji 2035.

Nuklearna elektrana Krško 2 bi mogla da bude u funkciji 2035.

30. mart 2017. - Drugi blok u nuklernoj elektrani Krško mogao bi da bude pušten u rad 2035. godine,...

cwp crna gora montechevo solar elektrana

CWP ulazi na tržište Crne Gore sa solarnom elektranom snage 400 MW

30. mart 2017. - CWP Europe, kompanija za razvoj projekata za obnovljive izvore energiju, ulazi na tržište Crne Gore...