Električna energija

Solarni paneli za sigurnu kuću čekaju ministrovu uredbu

Slika: Pixabay

Objavljeno

30.03.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.03.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Srednja škola „Emanuil Krijaras“ u Solunu je ustupila krov za instalaciju solarnih panela kapaciteta 10 kilovata po modelu u kojem led probijaju centralna gradska opština i Grinpis Grčka (Greenpeace Greece). Struja iz sistema treba da pokriva potrebe sigurne kuće za žene i decu žrtve porodičnog nasilja.

Za projekat izveden po pravilima virtuelne neto razmene ili virtuelnog neto očitavanja, uvedenim u avgustu u zakonu o energiji iz obnovljivih izvora, još je potrebno odobrenje od Ministarstva životne sredine i energetike, koje vodi Jorgos Statakis. Kad on potpiše dugoočekivanu uredbu, lokalne samouprave će moći da finansiraju instalacije za zelenu energiju koje će strujom snabdevati opštinske ustanove koje se nalaze na drugom mestu. Ovaj sistem može da municipalnim budžetima uštedi milione evra za ulaganje u razvoj i poduhvate u socijalnoj politici.

Električna energija sa krova jedne lokalne ustanove će smanjiti troškove na drugom mestu, što će obračunati merač instaliran kod korisnika. Propisi koji čekaju zeleno svetlo iz vlade uključuju stavke kojima se uređuje da se deo ušteda usmeri u školu ili kliniku ili drugo mesto koje drži solarnu elektranu.

Janis Butaris, gradonačelnik drugog po veličini grada u Grčkoj, izjavio je da je projekat završen na vreme u 18. liceju, i pozvao ministarstvo energetike da objavi dekret neophodan da se paneli povežu na mrežu, jer se bliži letnja sezona.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska spremnici baterije subvencije damir habijan

Hrvatska spremila 500 miliona evra za instaliranje baterija

30. mart 2017. - Zahvaljujući Nacionalnom programu za oporavak i otpornost (NPOO) i planu Evropske komisije REPowerEU Hrvatska je dobila 1,6 milijardi evra

severna makedonija berza elektricne energije memo spajanje sa eu brisel

Severna Makedonija 2026. očekuje prvo spajanje berzi električne energije sa nekom od članica EU

30. mart 2017. - U Evropskom parlamentu održan je Forum za integraciju tržišta električne energije na kojem su učestvovali predstavnici Zapadnog Balkana

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

30. mart 2017. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

30. mart 2017. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora