x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Solarni paneli za sigurnu kuću čekaju ministrovu uredbu

30.03.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
Solarni paneli za sigurnu kuću čekaju ministrovu uredbu

Srednja škola „Emanuil Krijaras“ u Solunu je ustupila krov za instalaciju solarnih panela kapaciteta 10 kilovata po modelu u kojem led probijaju centralna gradska opština i Grinpis Grčka (Greenpeace Greece). Struja iz sistema treba da pokriva potrebe sigurne kuće za žene i decu žrtve porodičnog nasilja.

Za projekat izveden po pravilima virtuelne neto razmene ili virtuelnog neto očitavanja, uvedenim u avgustu u zakonu o energiji iz obnovljivih izvora, još je potrebno odobrenje od Ministarstva životne sredine i energetike, koje vodi Jorgos Statakis. Kad on potpiše dugoočekivanu uredbu, lokalne samouprave će moći da finansiraju instalacije za zelenu energiju koje će strujom snabdevati opštinske ustanove koje se nalaze na drugom mestu. Ovaj sistem može da municipalnim budžetima uštedi milione evra za ulaganje u razvoj i poduhvate u socijalnoj politici.

Električna energija sa krova jedne lokalne ustanove će smanjiti troškove na drugom mestu, što će obračunati merač instaliran kod korisnika. Propisi koji čekaju zeleno svetlo iz vlade uključuju stavke kojima se uređuje da se deo ušteda usmeri u školu ili kliniku ili drugo mesto koje drži solarnu elektranu.

Janis Butaris, gradonačelnik drugog po veličini grada u Grčkoj, izjavio je da je projekat završen na vreme u 18. liceju, i pozvao ministarstvo energetike da objavi dekret neophodan da se paneli povežu na mrežu, jer se bliži letnja sezona.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.