OIE

RENEXPO sajam o vodi i energiji dovodi 2.500 eksperata u Beograd

Photo: RENEXPO

Objavljeno

09.03.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

09.03.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Najveći međunarodni sajam Zapadnog Balkana RENEXPO Water and Energy dovešće u Beograd 2.500 eksperata iz oblasti vode i energetike u periodu od 25 do 27. aprila.

Na sajmu će učestvovati više od 100 izlagača iz 20 zemalja. Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Makedonija predstaviće se na izlaganjima i konferencijama.

„Ove godine beogradski RENEXPO je ponovo prvenstveno međunarodna platforma koja pomaže sklapanju novih partnerstava u sektoru vode i energetike između stručnjaka koji dolaze iz Evrope i Zapadnog Balkana. Pod međunarodnim podrazumevamo da 65 odsto naših izlagača i 20 odsto posetilaca dolazi iz inostranstva“, rekao je za BGEN Johan Georg Rem, direktor kompanije REECO Srbija, koja organizuje ovaj sajam.

Hidroenergija, vetroenergija, biomasa, biogas, solarna energija, prerada otpada, otpadne vode, voda za piće, i zaštita od poplava nalaze se u fokusu manifestacije, konferencija, okruglih stolova, seminara i pratećih programa.

Biće organizovani i bilateralni sastanci investitora iz čitave Evrope sa vlasnicima preko 100 aktuelnih investicionih projekata. Sastanci se mogu zakazati slanjem mejla na adresu milankovic@reeco.rs.

Prvog dana RENEXPO Water and Energy sajma biće održane međunarodne konferencije o biogasu i bioenergiji u regionu Zapadnog Balkana. Kako se navodi u pozivu organizatora, bioenergija čini do 65 odsto od ukupne proizvodnje energije iz obnovljivih izvora u regionu Zapadnog Balkana. Takođe će biti održani seminari i izlaganja o vodi, energetskoj efikasnosti i električnim vozilima.

Drugi dan posvećen je vodi i hidroenergiji. Održaće se konferencije o hidroelektranama, tretmanu otpadnih voda, vodi za piće i zaštiti od poplava, ali i okrugli sto o vetroenergiji.

Treći i poslednji dan uključuje dve konferencije o solarnoj energiji, seminar o upravljanju čvrstim otpadom, kao i seminare i izložbe o vodi, toplotnim pumpama, energetskoj efikasnosti, i drugim temama.

RENEXPO Water and Energy sajam se održava uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, Programa UN za razvoj (UNDP), Ambasade Nemačke u Srbiji i FIPA. Prošli RENEXPO sajam u Beogradu o vodi održan je u junu prošle godine, a na manifestaciji u aprilu fokus je bio na održivoj energetici i zelenoj ekonomiji.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

U Portugaliji ce biti izgradjena najveca solarna elektrana u Evropi

U Portugaliji će biti izgrađena najveća solarna elektrana u Evropi

9. mart 2017. - „Pozdravih sunce podigavši desnu ruku“, stihovi su Fernanda Pesoe, portugalskog pesnika čije će ime nositi najveća evropska solarna elektrana

krivaca vetropark prvi komercijalni ugovor o otkupu struje axpo mk grupa alfi erste

Potpisan prvi komercijalni ugovor o otkupu struje u Srbiji – obezbeđeno finasiranje za vetropark Krivača

9. mart 2017. - MK grupa i ALFI Green Energy Fund obezbedili su 155 miliona evra za ulaganje u vetropark od konzorcijuma kreditora koje predvodi Erste grupa

Slovenacki DEM reverzibilnu hidroelektranu 440 megavata Kozjak

Slovenački DEM se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu od 440 megavata

9. mart 2017. - Dravske elektrarne Maribor (DEM) šire poslovanje sa hidroelektrana na vetroparkove i solarne farme, baterije i geotermalnu energiju

Projektu Dolina vodonika Severni Jadran dodeljeno 25 miliona bespovratnih sredstava

Projektu Dolina vodonika Severni Jadran dodeljen grant od 25 miliona evra

9. mart 2017. - Partnerstvo za čist vodonik je izabralo devet dolina vodonika, za koje je namenilo ukupno 105,4 miliona evra