x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

RENEXPO sajam o vodi i energiji dovodi 2.500 eksperata u Beograd

09.03.2017. | Komentari: 0Autor:

Photo: RENEXPO
RENEXPO sajam o vodi i energiji dovodi 2.500 eksperata u Beograd

Najveći međunarodni sajam Zapadnog Balkana RENEXPO Water and Energy dovešće u Beograd 2.500 eksperata iz oblasti vode i energetike u periodu od 25 do 27. aprila.

Na sajmu će učestvovati više od 100 izlagača iz 20 zemalja. Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Makedonija predstaviće se na izlaganjima i konferencijama.

„Ove godine beogradski RENEXPO je ponovo prvenstveno međunarodna platforma koja pomaže sklapanju novih partnerstava u sektoru vode i energetike između stručnjaka koji dolaze iz Evrope i Zapadnog Balkana. Pod međunarodnim podrazumevamo da 65 odsto naših izlagača i 20 odsto posetilaca dolazi iz inostranstva“, rekao je za BGEN Johan Georg Rem, direktor kompanije REECO Srbija, koja organizuje ovaj sajam.

Hidroenergija, vetroenergija, biomasa, biogas, solarna energija, prerada otpada, otpadne vode, voda za piće, i zaštita od poplava nalaze se u fokusu manifestacije, konferencija, okruglih stolova, seminara i pratećih programa.

Biće organizovani i bilateralni sastanci investitora iz čitave Evrope sa vlasnicima preko 100 aktuelnih investicionih projekata. Sastanci se mogu zakazati slanjem mejla na adresu milankovic@reeco.rs.

Prvog dana RENEXPO Water and Energy sajma biće održane međunarodne konferencije o biogasu i bioenergiji u regionu Zapadnog Balkana. Kako se navodi u pozivu organizatora, bioenergija čini do 65 odsto od ukupne proizvodnje energije iz obnovljivih izvora u regionu Zapadnog Balkana. Takođe će biti održani seminari i izlaganja o vodi, energetskoj efikasnosti i električnim vozilima.

Drugi dan posvećen je vodi i hidroenergiji. Održaće se konferencije o hidroelektranama, tretmanu otpadnih voda, vodi za piće i zaštiti od poplava, ali i okrugli sto o vetroenergiji.

Treći i poslednji dan uključuje dve konferencije o solarnoj energiji, seminar o upravljanju čvrstim otpadom, kao i seminare i izložbe o vodi, toplotnim pumpama, energetskoj efikasnosti, i drugim temama.

RENEXPO Water and Energy sajam se održava uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, Programa UN za razvoj (UNDP), Ambasade Nemačke u Srbiji i FIPA. Prošli RENEXPO sajam u Beogradu o vodi održan je u junu prošle godine, a na manifestaciji u aprilu fokus je bio na održivoj energetici i zelenoj ekonomiji.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.