OIE

RENEXPO sajam o vodi i energiji dovodi 2.500 eksperata u Beograd

Photo: RENEXPO

Objavljeno

09.03.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

09.03.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Najveći međunarodni sajam Zapadnog Balkana RENEXPO Water and Energy dovešće u Beograd 2.500 eksperata iz oblasti vode i energetike u periodu od 25 do 27. aprila.

Na sajmu će učestvovati više od 100 izlagača iz 20 zemalja. Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Makedonija predstaviće se na izlaganjima i konferencijama.

„Ove godine beogradski RENEXPO je ponovo prvenstveno međunarodna platforma koja pomaže sklapanju novih partnerstava u sektoru vode i energetike između stručnjaka koji dolaze iz Evrope i Zapadnog Balkana. Pod međunarodnim podrazumevamo da 65 odsto naših izlagača i 20 odsto posetilaca dolazi iz inostranstva“, rekao je za BGEN Johan Georg Rem, direktor kompanije REECO Srbija, koja organizuje ovaj sajam.

Hidroenergija, vetroenergija, biomasa, biogas, solarna energija, prerada otpada, otpadne vode, voda za piće, i zaštita od poplava nalaze se u fokusu manifestacije, konferencija, okruglih stolova, seminara i pratećih programa.

Biće organizovani i bilateralni sastanci investitora iz čitave Evrope sa vlasnicima preko 100 aktuelnih investicionih projekata. Sastanci se mogu zakazati slanjem mejla na adresu milankovic@reeco.rs.

Prvog dana RENEXPO Water and Energy sajma biće održane međunarodne konferencije o biogasu i bioenergiji u regionu Zapadnog Balkana. Kako se navodi u pozivu organizatora, bioenergija čini do 65 odsto od ukupne proizvodnje energije iz obnovljivih izvora u regionu Zapadnog Balkana. Takođe će biti održani seminari i izlaganja o vodi, energetskoj efikasnosti i električnim vozilima.

Drugi dan posvećen je vodi i hidroenergiji. Održaće se konferencije o hidroelektranama, tretmanu otpadnih voda, vodi za piće i zaštiti od poplava, ali i okrugli sto o vetroenergiji.

Treći i poslednji dan uključuje dve konferencije o solarnoj energiji, seminar o upravljanju čvrstim otpadom, kao i seminare i izložbe o vodi, toplotnim pumpama, energetskoj efikasnosti, i drugim temama.

RENEXPO Water and Energy sajam se održava uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, Programa UN za razvoj (UNDP), Ambasade Nemačke u Srbiji i FIPA. Prošli RENEXPO sajam u Beogradu o vodi održan je u junu prošle godine, a na manifestaciji u aprilu fokus je bio na održivoj energetici i zelenoj ekonomiji.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

timmermans-cene-energije-tranzicija

Timmermans: skok cena energije treba da vodi ubrzavanju energetske tranzicije, a ne usporavanju

17 September 2021 - Samo oko jedne petine porasta cene energije se može pripisati skoku cene emisione jedinice za CO2, dok je ostatak jednostavno posledica nestašice na tržištu, kaže potpredsednik Evropske komisije zadužen za klimatsku akciju.

U Nevesinju se planira treca solarna elektrana u Hercegovini

U Nevesinju se planira treća solarna elektrana u Hercegovini

17 September 2021 - Firma iz Banjaluke traži od Vlade Republike Srpske koncesiju za izgradnju i korišćenje elektrane Nevesinje.

eps e3 international energetski usevi vrba kolubara

EPS planira da sagoreva biomasu i ugalj u termoelektranama

17 September 2021 - Elektroprivreda Srbije pokrenula je sa američkom kompanijom E3 International pilot projekat za korišćenje biomase iz energetskih zasada.

wpd eft severna makedonija virovi erdzelija

Projekti kompanija EFT i wpd proglašeni strateškim u Severnoj Makedoniji

16 September 2021 - Vetropark Virovi i solarna elektrana Erdželija kvalifikovale su se za dobijanje statusa u skladu sa zakonom o strateškim investicijama.