Energetska efikasnost

Regionalna konferencija o energetskoj efikasnosti i multEE projektu u Skoplju

Slika: Wikimedia

Objavljeno

20.06.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.06.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Skoplje će 6. jula biti domaćin regionalne konferencije „Energetska efikasnost – upravljanje podacima“ na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta Facilitating multi-level governance for energy efficiency (multEE).

Glavni cilj konferencije je da se predstave rezultati i očekivanja od multEE, projekta finansiranog iz EU programa Horizont 2020 za istraživanja i inovacije.

Projekat multEE pokrenut je kako bi se omogućila doslednost i kvalitet u planiranju politika energetske efikasnosti, njihovoj primeni i praćenju na različitim administrativnim nivoima. Koordinator projekta je nemačka organizacija Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) a aktivnosti se sprovode u regionu u sklopu projekta Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE).

Na konferenciji će se okupiti predstavnici Srbije, Albanije, Crne Gore, Kosova, Bosne i Hercegovine, kao i Makedonije, zemlje domaćina koja učestvuje u multEE projektu. Skup će pružiti podsticaj za pripremu nove aplikacije za Horizont 2020.

Skup će ujedno biti i prilika za predstavljanje i promociju Platforme za praćenje i verifikaciju (MVP), aplikacije koja je razvijena i uvodi se u Jugoistočnoj Evropi u okviru GIZ-ovog projekta ORF-EE.

Stručnjaci iz EU, Energetske zajednica, GIZ-a, kao i Hrvatske, BiH i Grčke predstaviće na konferenciji svoja iskustva u domenu energetske efikasnosti.

Konferenciju su organizovali i/ili podržali Delegacija EU u Makedoniji, GIZ, Centar za energetsku efikasnost Makedonije (MACEF), Agencija za energetiku Republike Makedonije i multEE projekat.

Kotizacija za učešće na skupu nije predviđena već se svi zainteresovani pozivaju da se besplanto unapred prijave za učešće, što mogu da urade putem email-a ili vebsajta.

Konferencija će se održati u hotelu Aleksandar palas u Skoplju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

GEFF Zapadni Balkan energetska efikasnost 28. septembar 2021.

EBRD predstavlja rezultate programa za finansiranje energetske efikasnosti na Zapadnom Balkanu

21 септембра 2021 - Predstavljanje rezultata GEFF programa za Zapadni Balkan i najava daljeg finansiranja energetske efikasnosti u stambenom sektoru u regionu održaće se 28. septembra 2021. u online formatu.

pametna-brojila-ebrd

Srbija dobila zajam od 40 miliona evra za uvođenje pametnih brojila

15 септембра 2021 - EBRD je potpisala ugovor o zajmu od 40 miliona evra za projekat uvođenja pametnih brojila u tri grada u Srbiji.

Beograd subvencije energetska efikasnost

Beograd raspisuje konkurs za subvencije za energetsku efikasnost krajem oktobra

14 септембра 2021 - Subvencionisanje energetske efikasnosti predviđa da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto investicije.

Sarajevo subvencije zamena peci kotolova na ugalj

Sarajevo obezbedilo 1,5 miliona evra za subvencije za zamenu peći i kotlova na ugalj

13 септембра 2021 - Sredstva će biti dovoljna da 500 domaćinstva pređe na čistiji način zagrevanja svojih domova i veliki napredak u odnosu na prvu akciju.