Energetska efikasnost

Regionalna konferencija o energetskoj efikasnosti i multEE projektu u Skoplju

Slika: Wikimedia

Objavljeno

20.06.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.06.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Skoplje će 6. jula biti domaćin regionalne konferencije „Energetska efikasnost – upravljanje podacima“ na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta Facilitating multi-level governance for energy efficiency (multEE).

Glavni cilj konferencije je da se predstave rezultati i očekivanja od multEE, projekta finansiranog iz EU programa Horizont 2020 za istraživanja i inovacije.

Projekat multEE pokrenut je kako bi se omogućila doslednost i kvalitet u planiranju politika energetske efikasnosti, njihovoj primeni i praćenju na različitim administrativnim nivoima. Koordinator projekta je nemačka organizacija Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) a aktivnosti se sprovode u regionu u sklopu projekta Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE).

Na konferenciji će se okupiti predstavnici Srbije, Albanije, Crne Gore, Kosova, Bosne i Hercegovine, kao i Makedonije, zemlje domaćina koja učestvuje u multEE projektu. Skup će pružiti podsticaj za pripremu nove aplikacije za Horizont 2020.

Skup će ujedno biti i prilika za predstavljanje i promociju Platforme za praćenje i verifikaciju (MVP), aplikacije koja je razvijena i uvodi se u Jugoistočnoj Evropi u okviru GIZ-ovog projekta ORF-EE.

Stručnjaci iz EU, Energetske zajednica, GIZ-a, kao i Hrvatske, BiH i Grčke predstaviće na konferenciji svoja iskustva u domenu energetske efikasnosti.

Konferenciju su organizovali i/ili podržali Delegacija EU u Makedoniji, GIZ, Centar za energetsku efikasnost Makedonije (MACEF), Agencija za energetiku Republike Makedonije i multEE projekat.

Kotizacija za učešće na skupu nije predviđena već se svi zainteresovani pozivaju da se besplanto unapred prijave za učešće, što mogu da urade putem email-a ili vebsajta.

Konferencija će se održati u hotelu Aleksandar palas u Skoplju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

nemacka ulaganja Srbiji najbitniji pristup struji obnovljivih izvora

Pristup struji iz obnovljivih izvora je ključan za nemačka ulaganja u Srbiji

02 октобра 2022 - Franciska Brantner iz nemačke vlade izjavila je da je zelena tranzicija zajednički cilj njene zemlje i Srbije

Dve cetiri Evropske nagrade za odrzivu energiju Jugoistocnu Evropu

Dve od četiri Evropske nagrade za održivu energiju otišle u Jugoistočnu Evropu

27 септембра 2022 - Timea Farkas iz Rumunije i energetska zajednica Minoan Energy Community s Krita su dobili Evropske nagrade za održivu energiju s još dva laureata

11 gradova opstina Srbiji cistije daljinsko grejanje

Čistije daljinsko grejanje za 11 gradova, opština u Srbiji

20 септембра 2022 - U Kragujevcu su sa 11 lokalnih samouprava potpisani memorandumi o razumevanju o projektima dekarbonizacije daljinskog grejanja

Evropski parlament povecanje ciljeva obnovljive izvore stednju energije

Evropski parlament glasao za povećanje cilja za obnovljive izvore za 2030. na 45 odsto

17 септембра 2022 - Evropski parlament je podržao revizije direktiva o obnovljivoj energiji i energetskoj efikasnosti i predložio da se ciljevi povećaju