Energetska efikasnost

Regionalna konferencija o energetskoj efikasnosti i multEE projektu u Skoplju

Slika: Wikimedia

Objavljeno

20.06.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.06.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Skoplje će 6. jula biti domaćin regionalne konferencije „Energetska efikasnost – upravljanje podacima“ na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta Facilitating multi-level governance for energy efficiency (multEE).

Glavni cilj konferencije je da se predstave rezultati i očekivanja od multEE, projekta finansiranog iz EU programa Horizont 2020 za istraživanja i inovacije.

Projekat multEE pokrenut je kako bi se omogućila doslednost i kvalitet u planiranju politika energetske efikasnosti, njihovoj primeni i praćenju na različitim administrativnim nivoima. Koordinator projekta je nemačka organizacija Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) a aktivnosti se sprovode u regionu u sklopu projekta Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE).

Na konferenciji će se okupiti predstavnici Srbije, Albanije, Crne Gore, Kosova, Bosne i Hercegovine, kao i Makedonije, zemlje domaćina koja učestvuje u multEE projektu. Skup će pružiti podsticaj za pripremu nove aplikacije za Horizont 2020.

Skup će ujedno biti i prilika za predstavljanje i promociju Platforme za praćenje i verifikaciju (MVP), aplikacije koja je razvijena i uvodi se u Jugoistočnoj Evropi u okviru GIZ-ovog projekta ORF-EE.

Stručnjaci iz EU, Energetske zajednica, GIZ-a, kao i Hrvatske, BiH i Grčke predstaviće na konferenciji svoja iskustva u domenu energetske efikasnosti.

Konferenciju su organizovali i/ili podržali Delegacija EU u Makedoniji, GIZ, Centar za energetsku efikasnost Makedonije (MACEF), Agencija za energetiku Republike Makedonije i multEE projekat.

Kotizacija za učešće na skupu nije predviđena već se svi zainteresovani pozivaju da se besplanto unapred prijave za učešće, što mogu da urade putem email-a ili vebsajta.

Konferencija će se održati u hotelu Aleksandar palas u Skoplju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

strategiji-Kosovo-ciljeve-energetske-tranzicije-2031-godine

Kosovo* objavilo ciljeve energetske tranzicije do 2031. godine

20. jun 2017. - Vlada u Prištini cilja da 2031. bude 1,6 gigavata snage u zelenim elektranama, uz 340 MWh u baterijama i rekonstrukciju termoelektrana

Vrednost agrosolarnog tržišta do 2030. biće 9,3 milijarde dolara

Tržište agrosolara na putu da 2031. dostigne 9,3 milijarde dolara

20. jun 2017. - Broj ljudi na zemlji raste, čime pitanja proizvodnje hrane i energije postaju ključna. U novoj analizi se za rešenje nudi agrosolar.

Medeja Loncar Odrzivi razvoj Siemens trosak investicija buducnost

Održivi razvoj za Siemens nije trošak, već investicija u budućnost

20. jun 2017. - Uvođenje cirkularne ekonomije Srbiji može da donese 30.000 novih radnih mesta, izjavila je direktorka kompanije Siemens Srbija Medeja Lončar

solarni podkast balkan green energy news prva epizoda

Prva epizoda solarnog podkasta: najteže je prošlo, instalacija solarnih panela će se samo ubrzavati

20. jun 2017. - Podkast Sve što ste želeli da znate o solarnim panelima, a niste imali koga da pitate dao je odgovore na brojna pitanja građana