Životna sredina

Pomozimo deci da otputuju u Vankuver na dodelu nagrada i debatu

deca-Vankuver-debata-zivot-na-zemlji

Foto: Marina Drndarski

Objavljeno

04.04.2019.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

04.04.2019.

Država

Komentari

1

Podeli

Devet učenika osnovnih i srednjih škola iz Beograda, većinom iz O.Š. Drinka Pavlović, i njihova mentorka, profesorka biologije Marina Drndarski, osvetlali su obraz svojim ustanovama, gradu i zemlji na globalnom takmičenju u pisanju eseja o postizanju 15. cilja održivog razvoja – Život na zemlji. Sada im je potrebna finansijska pomoć da otputuju u Vankuver na dodelu nagrada i debatu o Životu na zemlji, koja se posebno ocenjuje.

Učenici su u esejima na engleskom jeziku obrađivali raznorodne teme. Tako je jedan od eseja napisan iz ugla beloglavog supa koji živi u klisurama reke Uvac, a autor je Ivan Filip Kovačević, koji pohađa Gimnaziju plus. Beloglavi sup je inače u Srbiji spasen od izumiranja zahvaljujući zalaganju ornitologa i drugih ljubitelja prirode.

Ništa manje zanimljiv je esej koji se bavi mogućim tehnologijama budućnosti, poput baterija koje od vazduha proizvode energiju. Kako kaže profesorka Drndarski za Balkan Green Energy News, učešće u ovom takmičenju može decu da opredeli za buduće zanimanje. U skladu s tim, navijamo da Stefanija Živanović, jedna od dve dobitnice zlatnih medalja iz Srbije, izabere da se u budućnosti bavi vizionarskim poslom koji će doprineti postizanju Ciljeva održivog razvoja.

Rok za prijavljivanje ističe 31. maja

Za početak, pozivamo društveno odgovorne kompanije i pojedince da pomognu Stefaniji i njenim drugarima i sjajnoj profesorki da otputuju u Vankuver. Dodela nagrada i debata, kojima je domaćin vlada Britanske Kolumbije, jedne od kanadskih provincija, odigraće se u julu, a rok za registraciju ističe 31. maja.

Zainteresovani mogu da se obrate direktoru O.Š. Drinka Pavlović, na sledeće adrese i brojeve telefona:

Adresa

Kosovska 19

11000 Beograd

Elektronska pošta

drinkapavlovic@drinka.rs

Telefoni

Centrala: +381113238688

Direktor: +381113243813

Sekretar: +381113243813

Računovodstvo: +381113238688

Faks: +381113243957

Drndarski, profesorka biologije u O.Š. Drinka Pavlović, već četvrtu godinu za redom podstiče učenike da učestvuju u ovom globalnom takmičenju koje organizuje dobrotvorna organizacija Trust for Sustainable Living (TSL), svake godine sa sve većim uspehom i zapaženijim rezultatima. Devetoro finalista i dobitnika specijalnih priznanja iz Srbije ove godine su se probili u konkurenciji 1.470 dece iz 53 zemlje, kaže Drndarski.

Najmlađi učesnik iz Srbije, koji je dobio specijalno priznanje (Honorable Mention), je Aleksandar Marković Ćorac (11). Imena ostalih učenika iz Srbije koji su finalisti ili su osvojili specijalna priznanja su navedena u tabeli sa internet prezentacije Trust for Sustainable Living.

Komentara: (1)
Planetarac / 05.04.2019.

Bravo za ove mlade ljude i za njihovu profesorku!
Postigli su veliki uspeh u jakoj konkurenciji i Srbija ima čime da se pohvali.
Najiskrenije se nadam da će otputovati u Vankuver, jer su oni svoj deo posla u veoma brojnoj konkurenciji izuzetno uspešno odradili, pa bi za državu bila sramota da se ne pojave na dodeli nagrada i na finalnoj debati.
(Novinarka je napisala pohvalno sadržajan i informativan tekst, što je u današnjoj medisjkoj praksi retkost).

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

4. april 2019. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

Dan ekološkog duga 2024

Dan ekološkog duga 2024: Slovenija od 25. aprila živi na kredit

4. april 2019. - Dan ekološkog duga je godišnji pokazatelj početka našeg života preko količine resursa koje imamo u datoj godini

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

4. april 2019. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

bih sumski pozari interaktivna mapa sa sume bez pozara

BiH dobila prvu interaktivnu mapu lokacija podložnih požarima

4. april 2019. - Korišćenje mape trebalo bi da ima značajan uticaj na povećanje otpornosti na požare i smanjenje šteta koje oni prave, rekla je Lejla Hukić