Električna energija

Pokrenuta platforma za koordinaciju donatora u Energetskoj zajednici

Pokrenuta-platforma-za-koordinaciju-donatora-u-Energetskoj-zajednici

Photo: energy-community.org

Objavljeno

18.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Platforma za koordinaciju donatora Energetske zajednice (EZ) je pokrenuta kao prva onlajn platforma na kojoj su dostupni ključni donatorski programi u svim članicama EZ i zemljama posmatračima, saopštio je Sekretarijat EZ.

Glavna svrha platforme, koja se odnosi na sve sektore pokrivene Ugovorom o osnivanju Energetske zajednice, je da osigura bolju koordinaciju donatora i razmenu informacija.

Kroz pružanje ključnih informacija o programima putem sistema pretrage koji je lak za korišćenje, Platforma za koordinaciju donatora Energetske zajednice omogućava donatorima da izbegnu dupliranje i preklapanje, što obezbeđuje veću sinergiju i koristi za zemlje korisnice.

U cilju ažuriranja platforme, međunarodne finansijske institucije i donatori se pozivaju da dostave informacije o novim projektima i programima.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

18. maj 2018. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

18. maj 2018. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

18. maj 2018. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

18. maj 2018. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.