Mobilnost

Podgorica usvojila Plan održive urbane mobilnosti – efikasan, siguran i pristupačan transport za sve

Podgorica-Plan-odrzive-urbane-mobilnosti

Slika: Zasedanje Skupštine Podgorice (Glavni grad Podgorica)

Objavljeno

28.02.2020.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

28.02.2020.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Skupština Glavnog grada Podgorice usvojila je prvi Plan održive urbane mobilnosti (sustainable urban mobility plan – SUMP). Plan, čiji je koncept bio da bude okrenut čoveku, je pripremljen u prethodnih deset meseci, tokom kojih je bio uključen veliki broj zainteresovanih strana.

Podgorica je kao rastući moderni glavni grad, postala svedok brojnih problema u vezi sa transportom i kvalitetom života. Javni prevoz nije funkcionisao dovoljno efikasno, a broj automobila se dramatično uvećao, pa je pitanje sigurnosti postalo jedno od glavnih. Na kraju, kretanje kroz grad bilo kojim prevoznim sredstvom postajalo je sve napornije i neugodnije za građane Podgorice.

Kretanje gradom bilo kojim prevoznim sredstvom postajalo je sve napornije i neprijatnije

U maju 2019. godine, crnogorska prestonica započela je pripremu plana održive urbane mobilnosti uz podršku projekta „Održiva urbana mobilnost u zemljama Jugoistične Evrope II“ (SUMSEEC II), koji sprovodi GIZ Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (GIZ ORF-EE), a finansira nemačko Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj.

Dokument se bavi i pitanjima planiranja, bezbednosti, pešačenja i vožnje biciklom

Sekretarka za saobraćaj Lazarela Kalezić, kao šefica radnih grupa nadgledala je složen proces, koji je povezan sa svim ostalim sektorima.

„U ovom dokumentu ne bavimo se samo javnim ili gradskim prevozom, već i pitanjima planiranja, bezbednosti, pešačenja i vožnje biciklom“, rekla je ona.

Stoga su u radne grupe uključeni članovi različitih sekretarijata gradske uprave, predstavnici nevladine organizacije Biciklo.me i GIZ-a, kao i lokalni i međunarodni stručnjaci.

U pripremi plana održive urbane mobilnosti uključeno je i oko 5.000 stanovnika Podgorice

Jasna Sekulović, ORF-EE regionalna projektna menadžerka, naglasila je participativni i integrativni pristup koncepta.

„Sprovođenjem analiza i anketa, radionica i promotivnih događaja u pripremu plana uključeno je oko 5.000 stanovnika Podgorice koji su izneli svoje stavove i ideje, a više od 45 predstavnika zainteresovanih strana je redovno učestvovalo u radu. Ovaj otvoreni pristup je ključan za kreiranje koncepta koji je okrenut ljudima“, istakla je ona.

​​Podgorica će primeniti trendove iz evropskih i svetskih gradova

Plan održive urbane mobilnosti predviđa širok spektar mera za strateško planiranje mobilnosti u gradu, regulisanje parkiranja, modernizaciju javnog prevoza i poboljšanje uslova za biciklizam i pešačenje. Usvajanje plana 24. februara predstavlja veliku prekretnicu za realizaciju vizije Podgorice usredsređene na ljude i na njihov kvalitet života.

„Želimo da Podgorica prati trendove u gradovima u EU i svetu: da bude grad sa efikasnim i sigurnim javnim prevozom“, rekla je sekretarka Kalezić.

Sledeći koraci će biti sprovođenje plana koristeći dosadašnje iskustvo i veliku mrežu koja pruža znanje i obezbeđuje podršku.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Petrol finansiranje mrezu punjaca elektricna vozila Sloveniji Hrvatskoj

Petrol obezbedio finansiranje za mrežu punjača za električna vozila u Sloveniji, Hrvatskoj

28. februar 2020. - Slovenački Petrol planira da instalira sisteme za punjenje baterija električnih vozila na 35 lokacija na domaćem tržištu i u Hrvatskoj

Holandija dobija gradsku cetvrt ciji ce stanovnici morati da dele automobile

Stanovnici nove gradske četvrti u Holandiji će morati da dele automobile

28. februar 2020. - Utreht, četvrti grad po veličini u Holandiji, dobiće naselje čiji će stanovnici deliti automobile

zeleni celik elektricna vozila studija

Prelazak na zeleni čelik neznatno utiče na cenu električnih vozila

28. februar 2020. - Prelazak na 100 odsto zelenog čelika do 2040. koštao bi samo osam evra, zbog troškova CO2 emisija, kao i pada troškova proizvodnje čelika

hrvatska punionice elektricna vozila hgk

Hrvatska će u punjače za električna vozila uložiti 200 miliona evra

28. februar 2020. - Uredba o uvođenju infrastrukture za alternativna goriva stupila je na snagu 13. aprila u EU i donosi brojne obaveze za Hrvatsku