x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Peti sajam RENEXPO Water&Energy u Beogradu sredinom aprila

25.01.2018. | Komentari: 0Autor:

Photo: REECO
Peti sajam RENEXPO Water&Energy u Beogradu sredinom aprila

Program ovogodišnjeg, petog sajma RENEXPO® Water&Energy fokusiraće se na bioenergetiku – biogas, biomasu, hidroenergetiku, energiju vetra, upravljanje vodama, energetsku efikasnost, toplotne pumpe, fotonapon, e-mobilnost i investicije u regionu.

Manifestacija će biti održana u periodu od 24. do 26. aprila u Beogradu, u Belexpo centru. Kako najavljuje organizator, ove godine se očekuje više od 100 izlagača iz 20 zemalja, 2.500 posetilaca i 600 interesenata za stručne konferencije.

Organizaciji RENEXPO sajma tradiconalno prethodi sastanak Savetodavnog odbora čiji je cilj da okupi domaće i međunarodne eksperte, poveže buduće partnere i razmotri implementaciju projekata iz obnovljivih izvora energije (OIE) i energetske efikasnosti (EE) u zemlji.

Ovog puta sastanku su prisustvovala 22 predstavnika ministarstava, ambasada, vladinih agencija i instituta, kao i strukovnih udruženja, a razgovorao se o postignutom kao i planovima za razvoj energetskog i vodnog sektora, navodi se u saopštenju REECO doo (Renewable Energy Exhibition and Conference Group).

Najavljeni su, između ostalog, novi programi ostvarivanja energetske strategije, unapređenja OIE, kao što su Winter Package, mogućnost uvođenja net-metering programa, veća eksploatacije solarne energije, širenje tržišta energije vetra, razvoj energetske efikasnosti u zgradarstvu.

Naglašeno je da su obnovljivi resursi, biogas i biomasa strateški za proizvodnju električne, ali i toplote energije, uspostavljene feed-in tarife za energiju proizvedenu iz otpada i geotermalnih izvora.

Heike Burghard, predstavnik nemačkog partnerstva za vodu (GWP)  i  Evropskog centra za obuku i kompetentnost za sektor otpadnih voda u podunavskoj regiji – TCC Danubius, održala je kratku prezentaciju o vodnom sektoru u regionu i predložila efikasne metode rešavanja.

Ključne metode trenutno su informisanje i prenošenje iskustva, što je  i osnovna misija RENEXPO® platforme od osnivanja, kao i više investiranja u izgradnju kapaciteta, i dobro organizovanoj regionalnoj i institucionalnoj podršci i saradnji.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.