OIE

Peti sajam RENEXPO Water&Energy u Beogradu sredinom aprila

Peti sajam RENEXPO Water Energy u Beogradu od 24. do 26. aprila

Photo: REECO

Objavljeno

25.01.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.01.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Program ovogodišnjeg, petog sajma RENEXPO® Water&Energy fokusiraće se na bioenergetiku – biogas, biomasu, hidroenergetiku, energiju vetra, upravljanje vodama, energetsku efikasnost, toplotne pumpe, fotonapon, e-mobilnost i investicije u regionu.

Manifestacija će biti održana u periodu od 24. do 26. aprila u Beogradu, u Belexpo centru. Kako najavljuje organizator, ove godine se očekuje više od 100 izlagača iz 20 zemalja, 2.500 posetilaca i 600 interesenata za stručne konferencije.

Organizaciji RENEXPO sajma tradiconalno prethodi sastanak Savetodavnog odbora čiji je cilj da okupi domaće i međunarodne eksperte, poveže buduće partnere i razmotri implementaciju projekata iz obnovljivih izvora energije (OIE) i energetske efikasnosti (EE) u zemlji.

Ovog puta sastanku su prisustvovala 22 predstavnika ministarstava, ambasada, vladinih agencija i instituta, kao i strukovnih udruženja, a razgovorao se o postignutom kao i planovima za razvoj energetskog i vodnog sektora, navodi se u saopštenju REECO doo (Renewable Energy Exhibition and Conference Group).

Najavljeni su, između ostalog, novi programi ostvarivanja energetske strategije, unapređenja OIE, kao što su Winter Package, mogućnost uvođenja net-metering programa, veća eksploatacije solarne energije, širenje tržišta energije vetra, razvoj energetske efikasnosti u zgradarstvu.

Naglašeno je da su obnovljivi resursi, biogas i biomasa strateški za proizvodnju električne, ali i toplote energije, uspostavljene feed-in tarife za energiju proizvedenu iz otpada i geotermalnih izvora.

Heike Burghard, predstavnik nemačkog partnerstva za vodu (GWP)  i  Evropskog centra za obuku i kompetentnost za sektor otpadnih voda u podunavskoj regiji – TCC Danubius, održala je kratku prezentaciju o vodnom sektoru u regionu i predložila efikasne metode rešavanja.

Ključne metode trenutno su informisanje i prenošenje iskustva, što je  i osnovna misija RENEXPO® platforme od osnivanja, kao i više investiranja u izgradnju kapaciteta, i dobro organizovanoj regionalnoj i institucionalnoj podršci i saradnji.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Vetropark Tusnica i solarna elektrana Zvizdan na mrezi u BiH do kraja 2023.

Vetropark Tušnica i solarna elektrana Zvizdan na mreži u BiH do kraja 2023.

24 септембра 2021 - Dve elektrane gradi isti investitor koji je pored Tomislavgrada instalirao i vetropark Jelovača, drugu vetroelektranu u BiH.

Poljski sporazum sa industrijom vetra - dogovor za pravednu energetsku tranziciju

Poljski sporazum sa industrijom vetra – dogovor za pravednu energetsku tranziciju

24 септембра 2021 - Poljska je potpisala sporazum sa predstavnicima industrije vetra kako bi povećala učešće domaćih firmi u gradnji vetroelektrana na moru.

vodonik-postrojenje-za-proizvodnju-vodonika-hrvatska

Hrvatska očekuje prvo postrojenje za proizvodnju vodonika do 2025.

24 септембра 2021 - Hrvatska vlada je u februaru usvojila odluku o pokretanju postupka izrade strategije za vodonik za period od 2021. do 2050. godine.

termalna baterija twest e2s srbija surcin test

Termalna baterija za čuvanje i proizvodnju energije u termoelektranama bez CO2 emisija

23 септембра 2021 - Švajcarsko-nemačka kompanija E2S Power predstavila je u svom test centru u Srbiji inovativnu termalnu bateriju...