OIE

Otvorene prijave za učešće na Evropskoj nedelji održive energije

Otvorene prijave za učešće na Evropskoj nedelji održive energije EUSEW

Foto: EUSEW

Objavljeno

19.04.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.04.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Evropska nedelja održive energije (EUSEW) je najveći godišnji događaj posvećen obnovljivim izvorima i efikasnom korišćenju energije. Ove godine se održava u hibridnom formatu. Zainteresovani će od 20. do 22. juna moći da prisustvuju događajima onlajn ili lično u Briselu. Broj mesta za lično prisustvo je ograničen.

EUSEW 2023 će okupiti govornike na visokom nivou kao što su evropska komesarka za energetiku Kadri Simson, predsedavajući Fondaciji Solar Impulse Bertran Pikar, generalna direktorka Direktorata Evropske unije za energetiku (DG Energy) Dite Juul Jergensen i zamenica gradonačelnika Budimpešte Kata Tite.

Okupljanja će biti u zgradi Evropske komisije Charlemagne i obližnjem hotelu Martin’s i sva će biti prenošena putem namenske platforme za onlajn događaje.

Institucije vlasti, energetske agencije, industrijska udruženja, preduzeća, organizacije civilnog društva, mediji, evropske institucije, privatne kompanije, istraživačke organizacije, grupe građana, nevladine organizacije i svi zainteresovani za tranziciju Evrope ka obnovljivoj energiji pozvani su da dođu na događaje u Brisel.

Svi zainteresovani za tranziciju Evrope ka obnovljivoj energiji pozvani su da dođu u Brisel

Broj mesta za prisustvovanje uživo je ograničen, pa se stoga registrujte na vreme.

EUSEW obuhvata velik broj dešavanja od neformalnog umrežavanja tokom Sajma energije do tematskih uvodnih izlaganja visokih zvaničnika. Ove godine će mladi ponovo imati priliku da se povežu sa zajednicom, tokom Evropskog dana energije mladih.

Posle otvaranja, biće održana ceremonija dodele Evropskih nagrada za održivu energiju za 2023. godinu. To su pojedinačni i kolektivni poduhvati koji su pokazali izuzetne rezultate u oblasti energetske efikasnosti i zelene energije.

Slogan EUSEW-a 2023 glasi ‘Ubrzavanje tranzicije ka čistoj energiji – ka nižim računima i naprednijim veštinama’. Biće održano 60 sesija o pravnom okviru i sedam plenarnih, koje će pokriti teme vezane za veštine, energetsku efikasnost, pristupačnost i inkluziju, obnovljive izvore energije i dekarbonizaciju.

Svi registrovani predstavnici štampe imaće na raspolaganju poseban prostor na licu mesta. Sva pitanja ili zahteve za intervjue potrebno je dostaviti unapred, objavili su organizatori.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

19. april 2023. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

19. april 2023. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

19. april 2023. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

INA vodonik vodik biometan ivicom biogest

INA potpisala ugovore o gradnji postrojenja za zeleni vodonik i biometan

19. april 2023. - Ukupna vrednost investicija u vodonik i biometan je 98 miliona evra, a postrojenja bi trebalo da budu završena tokom 2026. godine